Paste cu creveti si vin

Creveti cu paste si sos de soia la tigaie

Creveti cu paste si sos de soia la tigaie din: creveti, telina, ardei, morcovi, porumb, paste, sos de soia, unt, sare, piper. Ingrediente: 300 g creveţi decorticaţi congelaţi 2 tije de ţelinâ 1 ardei capia 2 morcovi 1/2 conservă de porumb dulce ştiuleţi 200 g paste scoici 3-4 linguri cu sos de soia 1 lingură […]

Plachie de crap sau de orice peste

Plachie de crap cu vin

Plachie de crap cu vin din: crap, lei, ceapa, vin rosu, b ulion, lamaie, dafin, piper, sare. Ingrediente: 1 crap de 1 kg 3 linguri ulei 3 cepe mijlocii 1 pahar vin roşu 1 lingură bulion 6 felii de lămâie 2 foi de dafin 5 boabe de piper sare Mod de preparare: Peştele curăţat şi […]

Crap la cuptor cu legume

Crap rasol cu zarzavat

Crap rasol cu zarzavat din: crap, ceapa, zarzavat, cartof, otet, apa, dafin, sare, piper. Ingrediente: 1 crap (1,5 kg) ceapă zarzavat de supă morcov, rădăcină de pătrunjel, ceapă cartof 1 păhărel de oţet 2 I apă 1 frunză de dafin sare 5 boabe piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele de solzi şi se scoate cu grijă osul […]

Pachetele norvegiene cu somon

Pachetele norvegiene cu somon

Pachetele norvegiene cu somon din: foi de placinta de post, spanac, somon afumat, usturoi, ceapa, ulei. Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă de post 500 g spanac 300 g somon afumat 2-3 căţei de usturoi 2 cepe ulei Mod de preparare: Se taie usturoiul şi ceapa mărunt, după care se călesc. Se adaugă spanacul tăiat […]

Crap sarbesc la tava

Ghiveci de crap cu mazare

Ghiveci de crap cu mazare din: rap, ulei, ceapa, morcov, patrunjel, telina, bulion, mazare, fasole verde, piper, sare. Ingrediente: 1 kg crap 3 linguri ulei 1 ceapă 1 morcov 1 pătrunjel ţelină linguri bulion sau 4 roşii 1 mână de mazăre 1 mână de fasole verde 5 boabe de piper sare Mod de preparare: Se […]

Ciorba de peste si zeama de varza

Ciorba de peste si zeama de varza

Ciorba de peste si zeama de varza din: zeama de varza, zarzavat, peste, verdeata. Carnea de pește este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, care sunt esențiale pentru dezvoltarea, repararea și menținerea țesuturilor corpului. Acizi grași Omega-3: Peștele este recunoscut pentru conținutul său bogat în acizi grași Omega-3, precum acidul eicosapentaenoic (EPA) și […]

Peşte de mare cu vin alb şi cartofi striviţi

Peste alb in sos picant

Peste alb in sos picant din: file de peste alb, boabe de mustar, mustar, masline, alune, apa, ulei de masline, piper, sare. Ingrediente: 4 fileuri peşte alb (cod, merluciu, pangasius), 50 g boabe de muştar 2 linguri muştar cu hrean 10 măsline verzi, fără sâmburi 50 g alune de pădure 1 ceaşcă de apă 5 […]

Chiftele de năut cu busuioc

Mancare de naut cu ton si rosii cherry

Mancare de naut cu ton si rosii cherry din: naut, ton, ceapa, usturoi, vin, pasta de tomate, rosii cherry, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 conserve de năut 1 cutie de ton 1 ceapă roşie 2 căţei de usturoi 50 ml vin rose 2-3 linguri pastă de tomate 5-6 roşii cherry pătrunjel proaspăt ulei de […]

Bors de crap

Reteta de post: Bors de crap

Bors de crap din: apa, bors, crap, zarzavat, orez, verdeata, sare. Ingrediente: 2 l apă 1 I borş 6 bucăţi de crap (cam 600 g) zarzavat – morcov, pătrunjel, ceapă 3 linguri de orez verdeaţă sare   Mod de preparare: Se taie mărunt un morcov, un pătrunjel şi o ceapă. Se pun să fiarbă în […]

Zacusca

Zacusca de cod cu usturoi

Zacusca de cod cu usturoi din: cod, morcovi, telina, albitura, usturoi verde, praz, masline, rosii in bulion, ulei, sare, piper, apa, patrunjel. Ingrediente: 1 kg cod 3 morcovi 1 telină 1 albitură 1 legătură usturoi verde 1 fir de praz 100 g măsline 250 g roşii în bulion 3 linguri ulei sare piper 100 ml […]

Cum se prepara Bors de crap (VIDEO)

Cum se prepara Bors de crap din: crap, apa, bors, morcovi, radacina de patrunjel, telina, ceapa, rosii, leustean, sare, piper. Borșul de crap este o mâncare tradițională românească, profund înrădăcinată în cultura culinară a zonei Dunării și a Deltei. Acest fel de mâncare îmbină savoarea unică a crapului proaspăt cu acel gust acru caracteristic borșului, […]

Cum se prepara Sardine prajite cu midii

Sardine cu usturoi la cuptor

Sardine cu usturoi la cuptor din: sardine, pesmet, usturoi, ulei de masline, patrunjel, sare. Ingrediente: 500 sardine 200 g pesmet 1 căpăţână mică de usturoi ulei de măsline cât este nevoie 3-4 fire pătrunjel verde sare Mod de preparare: Se curăţă şi se sparlă sardinele. Se taie usturoiul şi pă­trunjelul mărunt. Intr-un castron se pun […]

Reteta zilei: File de cod cu cartofi si sparanghel la cuptor

File de cod cu cartofi si sparanghel la cuptor din: cartofi, rozmarin, ulei de masline, sparanghel, ceapa rosie, cod, lamaie, unt, sare, piper. Ingrediente:  1 kg cartofi, cuburi 1 lingura frunze proaspete de rozmarin 1 lingura ulei de măsline 1 legatura sparanghel, taiat bucati 1/3 ceasca ceapa rosie felii subtiri 4 file-uri de cod 1 […]

Saramura de platica cu ardei iute

Saramura de crap cu usturoi

Saramura de crap cu usturoi din: peste, ulei, usturoi, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 peşte mare (crap, somn) ulei 2 căpăţâni de usturoi câteva frunze de pătrunjel sare Mod de preparare: Capul şi coada se pun la fiert cu sare. Restul de peşte se taie bucăţi şi bucăţile se prăjesc în ulei sau se fac pe […]

Peşte alb (cod) cu ciuperci si sos de rosii

Somn cu legume la cuptor

Somn cu legume la cuptor din: peste, morcovi, telina, ceapa, ardei, gogosari, rosii, sare, ulei. Ingrediente: 1 peşte de 2-3 kg (somn sau crap) 2 morcovi 1 telină 2 cepe 2 ardei sau gogoşari 4-5 roşii sare ulei   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală legumele, se taie rondele, gogo- şarii, roşiile (curăţate […]

Salata cu ton in ulei

Salata cu ton in ulei

Salata cu ton in ulei din: salata verde, ton, ardei gras, rosii, ceapa, ulei, sare. Ingrediente: 1 salată verde 1 cutie cu ton în ulei 1 ardei gras verde 1 ardei gras roşu 300 g roşii cherry 1 ceapă 6 linguri cu ulei sare Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi se taie julien. Se […]

Salata de surimi cu porumb

Surimi – batoane din peste

Originar din Japonia, unde a fost inventat cu multă vreme in urmă, surimi poate fi un aliment al viitorului. Cel puţin aşa consideră unii nutriţionişti. Alţii, dimpotrivă, spun că este dăunător sănătăţii. Batoanele de surimi sunt făcute din carne albă de peşte, amidon de făină, amidon de tapioca, albuş de ou, ulei de colza sau […]

Salau cu rosii si usturoi

Salau cu rosii si usturoi

Salau cu rosii si usturoi in: salau, rosii, usturoi, vin, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg şalău 5 roşii 4 căţei de usturoi 1 pahar de vin ulei 1 legătură de pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Şalăul se curăţă, se taie felii, se sărează şi se pune într-o tavă unsă cu ulei. […]

File de pastrav la gratar

Pastravi cu lamaie la gratar

Pastravi cu lamaie la gratar din: pastravi, ulei, lamaie, sare. Ingrediente: 1 kg de păstrăvi ulei lămâie sare Mod de preparare: Peştele se curăţă, se spală, se sărează şi se usucă. Se ung cu ulei şi se învelesc în hârtie de pergament. Se frig pe grătar. Când sunt gata se scot din hârtie şi se […]

salau umplut

Reteta de salau umplut

Salau umplut din: salau, stiuca, paine, ceapa, margarina, vin, ciuperci, sare, piper. Ingrediente: 1 şalău de 1 kg 1 ştiucă de 1/2 kg 1 felie de pâine 1 ceapă 3 linguri margarină 1 pahar de vin alb 200 g ciuperci sare piper   Mod de preparare: Şalăul se curăţă şi se sărează. Ştiuca se curăţă, […]

Saramura din peste oceanic

Saramura de peste cu boia

Saramura de peste cu boia din: peste, ulei, boia, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 1 kg de peşte 1 lingură de ulei boia de ardei verdeaţă sare piper   Mod de preparare: Peştele se curăţă de solzi, de aripioare şi in­testine. Se spală, se şterge şi se unge cu ulei. Se frige pe un grătar încins, […]

Rasol de crap cu hrean

Peste rasol cu legume

Peste rasol cu legume din: peste, morcovi, cartofi, ceapa, fasle, mazare, margarina, vin, dafin, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg de orice peşte 5 morcovi 6 cartofi 3 cepe 1 cutie fasole verde 1 cutie de mazăre verde 100 g margarină 1 pahar de vin alb foi de dafin 1 legătură de pătrunjel sare piper […]

Ciorba simpla de peste

Ciorba simpla de peste

Ciorba simpla de peste din: peste, ceapa, otet, sare. Ingrediente: 2 kg peşte 1 ceapă otet sare   Mod de preparare: Peştele se curăţă de solzi, de aripioare şi in­testine, se spală şi se porţionează. Ceapa tocată mărunt se pune la fiert în apă cu sare. Când este fiartă se adaugă peştele şi se acoperă […]

Salata de ton cu fasole

Salata de ton cu fasole

Salata de ton cu fasole din:  salata, fasole, conserve de ton, ciuperci, telina, hrean, sos de rosii, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 salată verde 250 g fasole cu bobul mare fiartă 2 conserve de ton 1 conservă de ciuperci 1 ţelină, hrean 1 cană cu sos de roşii usturoi sare piper   Mod de preparare: […]

Plachie de cod cu pătrunjel

Plachie gustoasa de peste

Plachie gustoasa de peste din: peste, ceapa, bulion, usturoi, ardei, ulei, vin, boia, rosii, verdeata, cimbru, sare, piper. Carnea de pește este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, care sunt esențiale pentru dezvoltarea, repararea și menținerea țesuturilor corpului. Peștele este recunoscut pentru conținutul său bogat în acizi grași Omega-3, precum acidul eicosapentaenoic (EPA) […]

Peste cu praz la cuptor

Peste la cuptor cu sos de rosii si vin

Peste la cuptor cu sos de rosii si vin din: peste, morcov, ceapa, ulei, bulion, faina, otet, vin, cimbru, dafin, zahar, sare, piper. Ingrediente: 1 kg de peşte 1 morcov 1 ceapă ulei 4 linguri de bulion făină oţet 1 pahar de vin cimbru foi de da­fin zahăr sare piper Mod de preparare Peste la […]

Salata orientala cu verdeata

Salata orientala cu peste

Salata orientala cu peste din: peste, cartofi, ceapa, castraveti, ardei, rosii, masline, patrunjel, otet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg peşte sărat sau afumat 1 kg cartofi 1 ceapă 2 castraveţi verzi 2 ardei 5 roşii 100 g măsline 1 legătură de pătrunjel oţet ulei sare piper Mod de preparare: Peştele se desărează în apă […]

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare de peste cu rosii

Ciorba de perisoare de peste cu rosii din: perisoare de peste, ardei, rosii, morcov, telina, pastarnac, ceapa, bors, leustean, sare, piper. Ingrediente: perişoare de peşte 3 ardei 4 roşii 1 morcov 1 te­lină 1 păstârnac 1 ceapă borş 2 legături leuştean sare piper Mod de preparare: Ceapa şi ardeiul se curăţă, se taie mărunt. Morcovul, […]

Crap marinat prajit

Peste marinat in ulei

Peste marinat in ulei din: ulei, otet, lamaie, piper, dafin. Poate te intereseaza si: Peste marinat cu ceapa Peste marinat in vin Peste marinat cu salata   Ingrediente: 2 cani ulei 1 ceaşcă oţet zeamă de lămâie boabe de piper foi de dafin Mod de preparare: Peştele se spală, se curăţă şi se aşază în […]

Peste la cuptor cu vin si usturoi

Peste la cuptor cu vin si usturoi

Peste la cuptor cu vin si usturoi din: peste, ceapa, rosii, bulion, usturoi, ardei, ulei, lamaie, vin, boia, verdeata, cimbru, sare, piper. Carnea de pește este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, care sunt esențiale pentru dezvoltarea, repararea și menținerea țesuturilor corpului. Peștele este recunoscut pentru conținutul său bogat în acizi grași Omega-3, […]

Ciorbă de peşte cu bors

Bors simplu de peste

Bors simplu de peste din: peste, ceapa, telina, morcovi, ardei, rosii, bors, leustean, sare. Ingrediente: 2 kg peşte mărunt 1 kg peşte mare 1 ceapă 1 fe­lină 2 morcovi 2 ardei 5 roşii 1 cană de borş leuştean sare Mod de preparare: Legumele se curăţă, se spală, se taie felii şi se pun la fiert […]

bucăţi ghimbir 6 lamai Mod de preparare: Se pun pe foc 240 ml apă, 200 g zahăr, 1 pliculeţ zahăr vanilat Bourbon şi 2 bucăţi ghimbir tăiate rondele. Se dă într-un clocot, se strecoară şi se dă la frigider. Inainte de servire, se adaugă sucul de la 6 lămâi şi se pune în pahare cu gheaţă şi sifon. Savurati!

Zacusta de peste

Zacusta de peste din: peste, morcovi, ceapa, castraveti murati, bulion, masline, ulei, vin, cimbru, dafin, patrunjel, zahar, piper, sare. Ingrediente: 1 kg de peşte 5 morcovi 5 cepe 8 castraveţi mu­raţi 5 linguri de bulion 100 g măsline ulei 1 pahar de vin cimbru foi de dafin 1 legătură de pătrunjel zahăr sare piper Mod […]