Salata de bulgur si peste cu sos de lamaie

Salata de peste cu ceapa

Salata de peste cu ceapa din: peste, ceapa, morcov, masline, otet, ulei, sare. Carnea de pește este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, care sunt esențiale pentru dezvoltarea, repararea și menținerea țesuturilor corpului. Peștele este recunoscut pentru conținutul său bogat în acizi grași Omega-3, precum acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). Acești […]

Ciorbă de peşte

Ciorba de peste acrita cu zeama de varza murata

Ciorba de peste acrita cu zeama de varza murata din: peste, ceapa, cartofi, ardei, morcovi, telina, rosii, zeama de varza, leustean, sare. Ingrediente: 2 kg peşte 1 ceapă 2 cartofi 1 ardei 2 morcovi 2 ţelină 4 roşii 1/2 l zeamă de varză leuştean sare Mod de preparare: Zarzavaturile se. toacă mărunt şi se plin […]

Turte de peste

Turte de peste

Turte de peste din: conserve de sardele in sos tomat, cartofi, ceapa verde, lamaie, ulei, parunjel, sare, pipe Ingrediente: 3 conserve de sardele în sos tomat  7 cartofi 4 fire de ceapă verde zeamă de lămâie ulei 1 legătură de pătrunjel sare piper Mod de preparare: Cartofii se curăţă de coajă şi se fierb în. […]

Retete Peste

Crap cu orez si rosii

Crap cu orez si rosii din: crap, orez, ceapa, ardei, rosii, ulei, vin, margarina, sare, piper.   Ingrediente: 1 crap mare 1 cană de orez 1 ceapă 5 ardei 10 ro­şii ulei 1 pahar de vin 100 g margarină sare piper Mod de preparare: Peştele se curăţă de solzi, de aripioare şi in­testine, se spală, […]

File de crap cu garnitura de legume

File de peste cu legume si usturoi

File de peste cu legume si usturoi din: fileuri, usturoi, ceapa, lamaie, pesmet, faina, patrunjel, marar, ulei, margarina, otet, vin, sare, piper. Carnea de pește este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, care sunt esențiale pentru dezvoltarea, repararea și menținerea țesuturilor corpului. Peștele este recunoscut pentru conținutul său bogat în acizi grași Omega-3, […]

Salata de hamsii cu cartofi

Salata de hamsii cu cartofi

Salata de hamsii cu cartofi din: hamsie, cartofi, piper, lamaie, patrunjel, sare, piper, ulei. Poate te intereseaza si: Salata Fattoush Salata de peste cu castraveti murati Salata de dovleac cu varza murata   Ingrediente: 1 kg hamsie sărată 1 kg cartofi ulei piper zeamă de lămâie (oţet) 1 legătură de pătrunjel sare piper Mod de preparare: […]

Scrumbie de mare

Salata de scrumbie afumata

Salata de scrumbie afumata din: scrumbii, ceapa, otet, patrunjel. Scrumbia este cunoscută pentru conținutul ridicat de acizi grași omega-3, în special acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). Acești acizi grași sunt esențiali pentru sănătatea creierului, a inimii și a sistemului circulator.   Ingrediente: 4 scrumbii sărate sau afumate 4 cepe roşii oţet 1 legătură […]

Bors de peste cu verdeata

Bors de peste cu verdeata

Bors de peste cu verdeata din: peste, ceapa, ardei, rosii, bors, ulei, verdeata. Ingrediente: 2 kg peşte de diferite soiuri 4 cepe 4 ardei 10 ro­şii 1 cană de borş ulei verdeaţă sare   Mod de preparare: Peştele se curăţă de intestine şi de capete, se spală şi se porţionează. Intr-o oală mare se aşază […]

Tocanita de ton

Tocanita de ton

Tocanita de ton din: file de cod, cartofi, ceapa, usturoi, ardei, rosii, vin, patrunjel, margarina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4-5 fileuri de cod (ton) 500 g cartofi 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 ardei 5 roşii 1 pahar de vin alb 1 legătură de pătrunjel verde margarină ulei sare piper Mod de preparare: Cartofii […]

Peste in sos de usturoi

Peste in sos de usturoi

Peste in sos de usturoi din: peste, usturoi, ulei, otet, sare, piper. Ingrediente: 1 kg peşte 4-5 căţei de usturoi ulei oţet sare piper Mod de preparare: Peştele se curăţă de solzi, de aripioare şi in­testine. Se spală, se porţionează, se Sărează, se prestară cu piper şi se prăjeşte în ulei încins. Se scurge de […]

Peste marinat cu ceapa

Peste marinat cu ceapa din: peste, ceapa, morcov, cimbru, otet, dafin, zahar, ulei, sare, piper, boabe de mustar. Ingrediente: 2 kg de peşte 1 ceapă 1 morcov 1/2 l oţet cimbru foi de dafin zahăr ulei sare piper boabe de muştar Mod de preparare: Peştele se curăţă de solzi, de aripioare şi de intestine. Se […]

Perisoare cu smantana

Perisoare de peste

Perisoare de peste din: peste, ceapa, ardei, patrunjel, faina, gris, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 kg de peşte 2 cepe 1 ardei 1 legătură de pătrunjel făină griş ulei sare piper   Mod de preparare: Peştele se curăţă de solzi, de aripioare şi in­testine, se dezosează. Se fierbe peştele în apă cu sare, se scurge […]

Reteta de bors de peste

Reteta de bors de peste din: peste, ceapa, morcov, ardei, cartofi, patrunjel, telina, pastarnac, rosii, bors, leustean, sare, piper. Carnea de pește este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, care sunt esențiale pentru dezvoltarea, repararea și menținerea țesuturilor corpului. Peștele este recunoscut pentru conținutul său bogat în acizi grași Omega-3, precum acidul eicosapentaenoic […]

Tocana de berbecut

Scordolea de peste cu mujdei

Scordolea de peste cu mujdei din: peste, cartofi, mujdei, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 peşti săraţi sau afumaţi 1 kg cartofi mujdei de usturoi ulei sare piper Mod de preparare: Peştele se desărează, se taie bucăţi, se fierbe, apoi se dezosează. Cartofii se curăţă, se fierb, se pasează şi se amestecă cu mujdeiul de usturoi, […]

Salata de peste cu legume

Salata de peste cu castraveti murati

Salata de peste cu castraveti murati din: peste afumat sau sarat, ceapa, castraveti murati, cartofi, varza murata, ardei, gogosar, masline, marar, patrunjel, otet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g peşte afumat sau sărat 2 cepe 3 castraveţi muraţi 4 cartofi 1 varză mică murată 2 ardei 1 gogoşar 100 g măsline 1 legătură de mărar şi […]

Pasta de siliotca

Pasta delicioasa de peste

Pasta delicioasa de peste din: file de peste, ceapa, margarina, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg file de peşte 1 ceapă 200 g margarină zeamă de lămâie sare piper     Mod de preparare: Fileul de peşte se curăţă de piele, se taie bu­căţi şi se aşază într-o cratiţă, adăugând margari­na, sare, piper, ceapa tăiată […]

Salau roscat

Salau cu rosii

Salau cu rosii din: salau, rosii, usturoi, vin, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg şalău 5 roşii 4 căţei de usturoi 1 pahar de vin ulei 1 legătură de pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Şalăul se curăţă, se taie felii, se sărează şi se pune într-o tavă unsă cu ulei. Se presară […]

Scrumbie de mare

Scrumbie cu verdeata la cuptor

Scrumbie cu verdeata la cuptor din: scrumbii, patrunjel, lamaie, sare, piper. Peștele are o carne fragedă și gustoasă, bogată în acizi grași omega-3, ceea ce îl face apreciat atât pentru beneficiile sale nutritive, cât și pentru savoarea sa. În bucătăria tradițională, scrumbia este preparată în diverse moduri, de la afumare și sărare până la prăjire […]

Gratin de peste cu spanac

File de peste cu spanac

File de peste cu spanac din: file de peste, spanac, margarina, ceapa, usturoi, lamaie, sare, piper. Carnea de pește este o sursă bogată de nutrienți esențiali și oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Iată câteva aspecte importante despre carne de pește și beneficiile sale:   Ingrediente: 1 kg file 1 kg spanac 100 g margarină 1 […]

Peste prajit cu rosii

Peste prajit cu rosii

Peste prajit cu rosii din: peste, rosii, ulei, faina, marar, patrunjel, pesmet, usturoi, boia, sare, piper. Ingrediente: 1 kg de peşte 10 roşii ulei făină 5 legături de mărar 5 legături de pătrunjel 1 lingură de pesmet 5 căţei de usturoi boia sare piper Mod de preparare: Peştele se curăţă de solzi, de aripioare şi […]

File de peşte la cuptor cu smantană sau mujdei de usturoi

File de peste cu fasole

File de peste cu fasole din: fileuri, fasole, rosii, praz, telina, morcovi, dafin, cimbru, lamaie, sare, piper, busuioc. Fasolea este o sursă excelentă de proteine, fibre alimentare, fier, magneziu, potasiu, zinc și vitamine din complexul B, cum ar fi acidul folic. Consumul regulat de fasole poate contribui la menținerea unui sistem imunitar sănătos și la […]

Marinata de peste in otet

Peste marinat in vin

Peste marinat in vin din: peste, vin, otet, dafin, ulei, piper. Poate te intereseaza si: Peste marinat cu salata Peste marinat la tigaie Cum se prepara Salata cu peste marinat (video)   Ingrediente: 2 kg de peşte sărat 1 cană de vin 2 căni de oţet foi de dafin ulei piper Mod de preparare: Peştele […]

Cocktailuri

Peste cu sos de lamaie

Peste cu sos de lamaie din: peste, lamaie, apa minerala, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg peşte zeamă de lătnăie 1 ceaşcă apă minerală l ceaşcă de ulei 1 legătură de pătrunjel sare piper Mod de preparare: Peştele se curăţă de solzi, de aripioare şi in­testine. Se spală, se porţionează, se sărează, se presară […]

Pilaf de peste

Pilaf de peste

Pilaf de peste din: peste, orez, margarina, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 1 kg de peşte 2 ceşti de orez 100 g margarina verdeaţă sare piper Mod de preparare: Peştele se curăţă de solzi, de aripioare şi in­testine. Se spală, se taie bucăţi- mici şi se pune la fiert în apă cu sare. Când este fiert […]

Pizza cu ton si fructe de mare

Pizza cu ton si masline

Pizza cu ton si masline din: aluat, conserve de ton, ceapa, ciuperci, masline, faina, rosii, ardei iute, ceapa verde, sare, piper. Ingrediente: aluat cu drojdie 2 conserve de ton 1 ceapă 100 g ciuperci 100 g măsline 1 lingură de făină 2 roşii 1 ardei iute 1 legătură de ceapă verde sare piper Mod de […]

Chiftele din peste afumat

Chiftelute de peste cu ceapa verde

Chiftelute de peste cu ceapa verde din: peste, usturoi, lamaie, ceapa verde, faina, patrunjel, boia, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg de peşte 3 căţei de usturoi coajă rasă de lămâie zeamă de lămâie 3 fire de ceapă verde făină 1 legătură de pătrunjel boia de ardei iute ulei sare   Mod de preparare: Chiftelute de […]

Crap cu varza

Crap cu varza

Crap cu varza din: crap, varza acra, rosii, bulion, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 crap mare 1 varză acră 5 roşii  2 linguri de bu­lion ulei cimbru sare piper Mod de preparare: Peştele se curăţă de solzi, de aripioare şi in­testine, se spală, se porţionează şi se sărează. Apoi se prăjeşte în ulei încins. […]

Cum sa prepari cele mai gustoase salate pentru masa de Craciun

Salata de cod cu orez si legume

Salata de cod cu orez si legume din: cod, ceapa, morcov, otet, dafin, orez cu legume, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg cod 1 ceapă 1 morcov 3 linguri oţet foi de dafin 1 pachet orez cu legume congelate sare piper Mod de preparare: Codul se curăţă, se spală şi se porţionează, apoi se fierbe împreună […]

Salată de pastă de ton

Salata de ton cu fasole si maioneza

Salata de ton cu fasole si maioneza din: conserva de ton, fasole, ceapa, maioneza de post, lamaie, sare, piper.   Ingrediente: 1 conservă de ton 1 cutie de fasole cu boabe mari 1 ceapă maioneză de post zeamă de lămâie (oţet) sare piper Mod de preparare: Fasolea se spală cu apă călduţă, se scurge şi […]

Vinete impaiate

Peste rasol cu ceapa si cartofi

Peste rasol cu ceapa si cartofi din: peste, morcov, cartofi, ceapa, margarina, otet, dafin, patrunjel, sare, piper. Carnea de pește este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, care sunt esențiale pentru dezvoltarea, repararea și menținerea țesuturilor corpului. Peștele este recunoscut pentru conținutul său bogat în acizi grași Omega-3, precum acidul eicosapentaenoic (EPA) și […]

Crochete de pui cu caşcaval

Crochete delicioase de peste

Crochete delicioase de peste din: peste, cartofi, paine, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg de peşte 7 cartofi miezul de la o pâine făină ulei sare piper Mod de preparare: Peştele se curăţă de solzi, de aripioare şi in­testine, se dezosează. (De obicei, se folosesc peşti fără oase – şalău,, macrou – sau fileuri […]

Sarmalute de peste cu cimbru 

Sarmale din peste afumat

Sarmale din peste afumat din: varza, peste, orez, ceapa, suc de rosii, vin, patrunjel, marar, cimbru, dafin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 varză 200 g peşte afumat dezosat 1 kg peşte dezosat (crap, ştiucă, şalău) 1 ceaşcă de orez 2 cepe 1 ceaşcă de suc de roşii 1 pahar de vin 1 legătură de pătrunjel […]