Sarmalute de peste cu cimbru 

Sarmale din peste afumat

Sarmale din peste afumat din: varza, peste, orez, ceapa, suc de rosii, vin, patrunjel, marar, cimbru, dafin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 varză 200 g peşte afumat dezosat 1 kg peşte dezosat (crap, ştiucă, şalău) 1 ceaşcă de orez 2 cepe 1 ceaşcă de suc de roşii 1 pahar de vin 1 legătură de pătrunjel […]

Paste cu ton şi fasole albă

Paste cu ton si ceapa

Paste cu ton si ceapa din: paste, conserve ton, rosii, ceapa verde, masline, lamaie, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g paste 2 conserve de ton 2 roşii 3 fire de ceapă verde 200 g măsline zeamă de lămâie ulei 1 legătură de pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Pastele se fierb în apă […]

Pilaf cu peste afumat

Pilaf cu peste afumat din: peste afumat, ceapa, orez, dafin, piper, patrunjel, lamaie, margarina. Ingrediente: 100 g file peşte afumat 1 ceapă 250 g orez 1 foaie  de dafin boabe de piper 1 legătură pătrunjel verde 1 lingură de zeamă de lămâie 1 lingură margarină   Mod de preparare: Pilaf cu peste afumat: Peştele se […]

Ciorba de peste si zeama de varza

Ciorba de peste cu orez si leustean

Ciorba de peste cu orez si leustean din: peste, ceapa, orez, ardei, morcovi, telina, rosii, otet, leustean, marar, patrunjel, sare. Ingrediente: 2 kg peşte 1 ceapă 2 linguri de orez 1 ardei 2 morcovi 1 ţelină 4 roşii oţet leuştean mărar pă­trunjel sare Mod de preparare: Zarzavaturile se toacă mărunt şi se pun la fiert […]

Unt de sardele

Pasta de peste cu ceapa

Pasta de peste cu ceapa din: conserve de peste, ceapa, margarina, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 2 conserve de peşte în ulei 1 ceapă 100 g măr­gărina zeamă de lămâie sare piper Mod de preparare: Peştele se scurge de ulei, se pasează, se freacă cu margarina până se omogenizează, se adaugă zeamă de lămâie, sare şi […]

Chiftelute de peste cu stevie

Chiftelute de peste cu cartofi

Chiftelute de peste cu cartofi din: peste, ceapa, paine, cartof, ardei, ardei iute, patrunjel, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg de peşte 2 cepe miezul de la o pâine 1 cartof 1 ardei 1 ardei iute 1 legătură de pătrunjel făină ulei sare piper Mod de preparare: Peştele se curăţă de solzi, de aripioare […]

Pasta de ton cu soia

Pasta de ton cu soia

Pasta de ton cu soia din: conserve de ton, ceapa, usturoi, gogosari sau castraveti murati, pesmet, mustar, margarina, pate din soia, patrunjel, marar, sare, piper. Ingrediente: 2 conserve de ton 1 ceapă 3-4 căţei de usturoi gogoşari squ castraveţi muraţi 2 linguri de pesmet 4 linguri de muştar 3-4 linguri de margarină 3 linguri de pate […]

Piftie de iepure

Piftie cu peste

Piftie cu peste din: crap, ceapa, sare, boia. Carnea de pește este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, care sunt esențiale pentru dezvoltarea, repararea și menținerea țesuturilor corpului. Peștele este recunoscut pentru conținutul său bogat în acizi grași Omega-3, precum acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). Acești acizi grași sunt benefici pentru […]

Peste prajit cu faina

Peste prajit cu faina din: peste, ulei, faina, boia, sare, piper. Ingrediente: 1 kg de peşte ulei făină boia sare piper Mod de preparare: Peste prajit cu faina: Peştele se curăţă de solzi, de aripioare şi in­testine. spală, se sărează şi, dacă este cazul, se porţionează. Făina se şmestecă cu boiaua de ar­dei şi cu […]

Pate din peste

Pate din peste

Pate din peste din: peste, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 1 kg peşte 2 cepe sare piper Mod de preparare: Peştele se curăţă, i se taie capul şi se pune la fiert împreună cu ceapa. Se lasă la fiert până fierb şi oasele. Se scurge, se dă prin maşina de tocat, se potriveşte de sare şi piper […]

Salată uşoară cu sos grecesc

Salata de ton cu cartofi

Salata de ton cu cartofi din: conserve de ton, cartofi, castraveti murati, maioneza de mustar, lamaie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: conserve de ton 5 cartofi 5 castraveţi muraţi maioneză de muştar zeamă de lămâie (oţet) 1 legă­tură de pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Cartofii se fierb în coajă, se curăţă şi se taie […]

Salata de ardei cu smantana

Ardei copti cu file de peste

Ardei copti cu file de peste din: file de peste, ardei grasi, usturoi, dafin, ulei, otet, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de peşte (conservă) 3 ardei graşi de diferite culori 2 căţei de usturoi foi de dafin ulei oţet sare piper Mod de preparare: Ardeii se spală, se curăţă, se taie jumătăţi şi se dau […]

Salata tarama cu pita de casa

Salata de peste cu gris

Salata de peste cu gris din: peste, ceapa, gris, ulei, lamaie, boia, sare, piper. Ingrediente: 100 g peşte 1 ceapă 2 linguri de gris ulei zeamă de lămâie boia sare piper Mod de preparare: Peştele se fierbe foarte bine în apa cu sare, se scurge şi se pune din nou la fiert într-o cană de […]

Roşii umplute cu fasole

Rosii umplute cu sardele

Rosii umplute cu sardele din: rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, marar, paine, sardele, ulei, pesmet, pasta de rosii, sare, piper. Ingrediente: 10 roşii 2 cepe 2 căţei de usturoi pătrunjel şi mărar verde 2 felii de pâine albă 1 cutie de sardele ulei 1 lingură de pesmet 1 lingură pastă de roşii sare piper Mod de […]

Salata de icre cu ceapa si gris

Salata de icre cu ceapa si gris

Salata de icre cu ceapa si gris din: icre, ceapa, gris, ulei, lamaie. Ingrediente: 100 g icre 1 ceapă, 2 linguri de griş ulei zeamă de lămâie Mod de preparare: Grişul fiert şi răcit se amestecă cu icrele, pro­cedând mai departe ca la reţetade salata de icre.   Pofta buna!

Reteta zilei: Somon cu morcovi si glazura de portocale rosii

Somon cu morcovi si glazura de portocale rosii din: portocale rosii, miere, chili, chimen, boia, usturoi, somon, morcovi. Ingrediente:  3 portocale rosii, 2 stoarse, 1 feliata ¼ cana de miere 1 lingurita chili ½ linguriță de chimen ½ linguriță boia 3 catei de usturoi zdrobit 1 file somon proaspăt 4-5 morcovi decojiti     Mod […]

Cum se prepara Macrou in pergament (VIDEO)

Cum se prepara Macrou in pergament – Această metodă nu numai că este simplă, dar este și una dintre cele mai sănătoase opțiuni pentru prepararea peștelui. Învelirea macroului în pergament îi permite să se gătească în propriul abur, adăugându-se și alte arome prin condimente și legume. Iată cum poți prepara macroul în pergament. Ingrediente 2 […]

File de salau in sos de marar

Retete Salau

Retete Salau: Salau cu mere   Salau cu mere din: file de salau, telina, mere, ulei de masline, seminte de anason, stafide, sare, piper, vin, mustar, ou, seminte de susan, iaurt. Ingrediente: 400 g file de şalau 3 rădăcini de ţelină de dimensiune mijlocie 2 mere 2 linguri ulei de măsline 1 lingură seminţe de […]

Crap in marinada din: crap, otet, apa, ulei, faina, ceapa, dafin, ienibahar, piper, sare

Cum se prepara Crap si icre prajite, cu mamaliguta si usturoi (VIDEO)

Cum se prepara Crap si icre prajite, cu mamaliguta si usturoi – Crapul prăjit este un preparat popular în multe regiuni ale României, iar icrele prăjite adaugă un plus de savoare și rafinament. Acest fel de mâncare, servit cu mămăligă cremoasă și usturoi, este ideal pentru o cină în familie sau o ocazie specială. Gătește […]

Reteta zilei: Tortilla cu peste si salata

Tortilla cu peste si salata din: chimen, coriandru, praf de ceapa, chili, praf de usturoi, ulei de masline, limeta, amidon, file de peste, sare, piper tortilla, salata, guacamole, sos iute, fasole neagra, branza.   Ingrediente:  1 linguriță de chimen 1 linguriță coriandru 1 lingurita praf de ceapă 1/2-3/4 linguriță pudră de chili 1/2 lingurita praf […]

Macrou uscat la soare

Cum se afumă Macroul (VIDEO)

Cum se afumă Macroul – Afumarea macroului este o metodă tradițională de preparare a peștelui, care îi conferă un gust intens și o aromă aparte. În acest ghid, îți voi explica procesul de afumare a macroului, pas cu pas, astfel încât să obții un pește afumat delicios. Cum se afumă macroul – Ghid detaliat Ingrediente: […]

File de dorada cu legume la cuptor

File de dorada cu legume la cuptor

File de dorada cu legume la cuptor din: Ingrediente: 1 buc. doradă 1 roşie 1 dovlecel 50 g ciuperci 1 ceapă 1 ardei gras 1 lămâie 5-6 crenguţe de rosmarin sare după gust 20 ml ulei piper după gust   Mod de preparare: Speli peştele, îl cureţi de solzi, îl eviscerezi şi apoi îl filetezi. […]

Chiftelute de peste in sos de legume

Chiftelute de peste in sos de legume (usor de preparat)

Chiftelute de peste in sos de legume din: conserve de ton, ceapa, oua, pesmet, busuioc, verdeata, sare, piper, dovlecel, vinete, ardei, sare, piper, unt, vin, faina. Ingrediente: 2 conserve de ton 2 cepe 2 ouă 3-4 linguri pesmet busuioc verdeaţă sare şi piper (pentru chifteluţe) 1 dovlecel 2 cepe 2 vinete 1 ardei gras roşu […]

Chiftele

Reteta chiftelute

Reteta chiftelute din: peste, paine, faina, ceapa, sare, piper ou, ulei, verdeata, usturoi. Ingrediente: 600 g peşte alb  50 g pâine albă  40 g făină  50 g ceapă  sare  piper  1 ou  verdeaţă  150 ml ulei  10 g usturoi   Mod de preparare: Reteta chiftelute: Cureţi peştele şi îl pui la fiert în apă rece […]

Retete cu Somon

Retete cu Somon

Retete cu Somon: Rulada cu somon si peste alb   O reteta delicioasa de rulada cu: foi de placinta, peste alb, somon afumat, somon proaspat, fenicul, dovlecel, ardei gras, ceapa verde, oua, pesmet, sare, piper, patrunjel,  ulei de masline. Ingrediente: un pachet foi de plăcintă un fileu peşte alb 400 g somon proaspăt 175 g […]

File de somon marinat cu coriandru

Retete Somon

Retete Somon: Salmon salad   O reteta de salmon salad din: rucolla, somon marinat, smantana, sare, piper, ulei de masline, lamaie, capere, marar, muguri de soia si icre de manciuria. Poate te intereseaza si: Salata de fasole verde si somon afumat Salata cu creveti, somon si avocado Salata de paste cu somon, castravete si ardei […]

Cum se prepara Ceviche din biban de mare (VIDEO)

Cum se prepara Ceviche din biban de mare – un preparat tradițional din bucătăria latino-americană, mai ales din Peru, dar este popular în multe alte regiuni ale lumii. Este un fel de mâncare răcoritor și ușor de preparat, ce presupune marinarea peștelui crud în suc de citrice, care „gătește” carnea peștelui datorită acidității. În această […]