Somon cu sos alb

Terina fina de somon cu sos

Terina fina de somon cu sos din: gelatina, somon afumat, smantana, vermut, piper, trufa, hran.   Ingrediente: 8 foi de gelatină albă 600 g somon sălbatic afumat 700 ml smântână pentru gătit 150 g smântână vermut sec, de ex. Noilly Prat piper alb proaspăt măcinat 1 trufă neagră mică 1 linguriţă de hrean ras   […]

Pestisori prajiti

Pestisori prajiti

Pestisori prajiti din: pesti mici, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g peşti mici (proaspeţi sau congelaţi), de ex. sardele sau anşoa 5 linguri de făină ulei de măsline pentru prăjit sare piper 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Peştişorii se spală şi se tamponează cu şervete de bucătărie; capetele şi cozile se […]

Creveti_cu_harissa

Creveti cu harissa

Creveti cu harissa din: ulei de masline, ceapa, naut, kale, tahini, lamaie, patrunjel, creveti, harissa. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă roşie, feliată subţire 1 conservă de 400 g de năut, boabele scurse şi clătite 50 g de kale 1 lingură de tahini zeama de la 1 lămâie 2 linguri de pătrunjel tocat […]

Plăcinte rumene cu sparanghel şi ciuperci

Miniplacinte cu somon afumat

Miniplacinte cu somon afumat din: cartofi, unt, faina, bicarbonat, crema de branza, smantana, lamaie, somon, marar, capere. Ingrediente: 1 kg de cartofi 100 g de unt, topit 100 g de făină, plus extra pentru presărat 1 linguroţă bicarbonat de sodiu Pentru topping: 280 g cremă de brânză 100 ml de smântână pentru gătit coaja şi […]

Placinta de peste

Placinta de peste

Placinta de peste din: peste, oua, ceapa, unt, lapte, cartofi. Ingrediente: 1 kg peşte fiert 4 ouă 1 ceapă 150 g unt 1 cană lapte Pentru piure: 1 kg cartofi 100 g unt 1/2 cană lapte   Mod de preparare: Fierbi ouăle, iar ceapa o căleşti puţin. Topeşti untul într-o crăticioară la foc mic, apoi […]

Somon_cu_nuci

Somon cu nuci

Somon cu nuci din: nuci, patrunjel, otet, ulei, somon, kale, sfecla, mar. Ingrediente: 50 g de nuci, înmuiate în apă rece 5 minute, apoi scurse 0 legătură mică de pătrunjel, tocat grosier 2 linguriţe de oţet balsamic 1 lingură ulei de măsline 1 linguriţă coaja şi zeama de la 1 portocală 4 fileuri de somon fără […]

Calmari prăjiţi

Calamari la gratar cu usturoi si verdeata

Calamari la gratar cu usturoi si verdeata din: sepii, sare de mare, ulei de masline, otet, usturoi, patrunjel, zahar, sare, piper. Ingrediente: 18-24 sepii foarte mici curăţate sare de mare grunjoasă 4 linguri de ulei de măsline 4 linguri de oţet de vin alb 3 căţei de usturoi 1/2 de legătură de pătrunjel 1 priză de […]

Baked Stuffed Shrimp With Lemon

Creveti in sos de ardei

Creveti in sos de ardei din: ardei copti, ardei iute, usturoi, firimituri de paine, piper, creveti mari, ou, faina, ulei. Ingrediente: 3 ardei copţi la borcan 1 ardei iute roşu 5 căţei de usturoi cca 4 linguri de firmituri de pâine albă sare piper 20 de creveţi mari 1 ou 2 1/2 de linguri de […]

Salata cu ton in ulei

Cum se prepara Salata de ton cu dressing de mustar si lamaie (VIDEO)

Salata de ton cu dressing de mustar si lamaie: Ingrediente: 300 g ton în ulei 4 ouă fierte cu gălbenuşul moale 3 căpăţâni salată verde frunze de valeriană 1 roşie boabe de porumb capere măsline 1 legătură ceapă verde Cum se prepara Salata de ton cu dressing de mustar si lamaie:     Pofta buna! […]

Ardei cu batog uscat

Ardei cu batog uscat

Ardei cu batog uscat din: Bacalao, ardei, usturoi, patrunjel, ulei de masline. Ingrediente: 300 g Bacalao (cod uscat şi sărat) 1 borcan de ardei mici conservaţi 4 căţei de usturoi tocaţi mărunt 5 linguri de pătrunjel tocat mărunt 5 linguri de ulei de măsline   Mod de preparare: Codul uscat se lasă la înmuiatîn apă […]

Saramura de caras cu usturoi

Retete Saramura de Peste

Retete Saramura de Peste: Saramura de peste cu rosii si usturoi   Saramura de peste cu rosii si usturoi din: peşte (caras, novac), otet, apa, ardei iuti, rosii, ardei gras verde, usturoi, verdeţuri (pătrunjel, ţelină frunze, leuştean, mărar), sare grunjoasă. Ingrediente: 2 kg peşte (caras, novac) 2 linguri cu oţet 1 l apă 2 ardei iuţi 2  roşii bine coapte 1 […]

Salata cu masline, cartofi si gogosari

Salata de cartofi cu ansoa si masline

Salata de cartofi cu ansoa si masline din: cartofi, capere, rosii cherry, masline, ansoa, ceapa, otet, ulei de masline, sare, piper, maghiran. Ingrediente: 750 g cartofi 100 g capere la borcan 150 g roşii cherry 10 măsline negre 4 fileuri de anşoa în ulei 1 ceapă roşie 2 linguri de oţet de vin 3 linguri […]

Frigarui_de_crochete_de_peste

Frigarui de crochete de peste

Frigarui de crochete de peste din: crochete de peste, unt, piersici, ceapa, usturoi, ulei, ketchup, patrunjel, crema de branza, lapte, lamaie, sare, piper, zahar, roinita. Ingrediente: 15 crochete de peşte unt pentru prăjit 12 jumătăţi de piersici din conservă 1 ceapă tocată mărunt 1 căţel de usturoi tocat mărunt 3 linguri de ulei 200 ml […]

Satay de somon

Satay de somon

Satay de somon din: maioneza, zeama de limeta, ghimbir, crema de branza, smantana, marar, sare, piper, boia, somon, creveti. Ingrediente: 50 g maioneză fină 1 linguriţă de zeamă de limetă 1 linguriţă de ghimbir ras 75 g cremă grasă de brânză 3 linguri de smântână pentru gătit 4 fire de mărar sare piper boia 8 […]

Salata_de_hering_cu_arpagic

Salata de hering cu arpagic

Salata de hering cu arpagic din: oua, sfecla, cartofi, carnati, castraveti, ceapa, mere, nuci, hering, maioneza, arpagic. Ingrediente: 6 ouă 5 sfecle roşii fierte 500 g cartofi fierţi 300 g cârnaţi de porc 250 g castraveţi muraţi 2 cepe 2 mere 200 g nuci 500 g hering sărat la conservă 300 g maioneză 3 linguri […]

Clatite cu orez

Clatite cu umplutura de peste

Clatite cu umplutura de peste din: faina de hrisca, sare, oua, lapte, ceapa, unt, peste alb, piper, lamaie, smantana, pasta de tomate, boia, verdeata. Ingrediente: 100 g făină de hrişcă sare 2 ouă 250 ml lapte 2 cepe 40 g unt 400 g file de peşte alb 4 linguri de zeamă de lămâie piper 100 […]

Somon cu sos alb si paste

Somon cu sos alb si paste

Somon cu sos alb si paste din: somon, spaghete, unt, piper, lapte, faina, parmezan, sare, busuioc. Ingrediente: 4 bucăţi file de somon 400 g spaghete Pentru sos: 150g unt piper verde 300 ml lapte o lingură făină 100 g parmezan sare busuioc proaspăt   Mod de preparare: Se iau bucăţile de somon, se feliază şi […]

Frigarui_chinezesti_de_peste

Frigarui chinezesti de peste

Frigarui chinezesti de peste din: creveti, file de rechin, zeama de lamaie, ananas, rosii, ardei, ulei. Ingrediente: 200 g creveţi uriaşi congelaţi nedecorticaţi fără cap 200 g file de rechin 1 lingură de zeamă de lămâie 1/2 de ananas proaspăt 200 g roşii cherry 4 ardei iuţi verzi la borcan 1 lingură de ulei iute […]

Salata de somon cu orez

Salata verde cu somon afumat

Salata verde cu somon afumat din: somon afumat, salata verde, spanac, rosii cherry, ciuperci, morcov, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 250 g somon afumat 1 salată verde 100 g baby spanac 5 roşii cherry 1 morcov 6 ciuperci sotate ulei de măsline zeama de la 1 lămâie sare piper   Mod de preparare: Speli […]

Peste_cu_sos_de_busuioc

Peste cu sos de busuioc

Peste cu sos de busuioc din: file de peste, usturoi, sare, piper, ulei de masline, busuioc, smantana, lamaie, ulei, cartofi. Ingrediente: 2 fileuri de peşte 4 căţei de usturoi 1 praf de sare piper 1 lingură ulei de măsline 6-7 frunze busuioc 100 g smântână zeamă de lămâie, după gust 2-3 linguri ulei cartofi natur […]

Placinta cu cartofi si telina

Placinta cu peste si cartofi

Placinta cu peste si cartofi din: fileuri de peste alb, file de somon, file de merluciu afumat, lapte, ceapa, dafin, unt, faina, spanac, vin, marar, cartofi, unt, cascaval, crema de branza. Ingrediente: 500g fileuri groase de peşte alb, precum cod sau merluciu, pielea îndepărtată 500g file gros de somon, pielea îndepărtată 300g file de merluciu […]

Somon in crusta

Somon in crusta de susan

Somon in crusta de susan din: file de somon, susan, ulei, sare, piper, piure de sfecla, piure de morcov, dovlecel, salata, usturoi. Ingrediente: 2 fileuri de somon 20 g susan alb 10 g susan negru 2 linguri ulei sare piper 100 g piure de sfeclă 50 g piure de morcov 1 dovlecel mix salată Pentru […]

Salata cu somon

Reteta salata cu somon afumat

Reteta salata cu somon afumat din: cartofi, somon, ardei, ceapa, morcov, busuioc, lamaie, marar, sare, piper. Ingrediente: 2 cartofi 1 file de somon afumat 1 ardei gras galben 1 legătură ceapă verde 1 morcov busuioc 1 lămâie 2 fire de mărar sare piper   Mod de preparare: Speli şi cureţi cartofii şi morcovul, îi tai […]

Rulouri cu somon si brânză

Rulouri cu sunca si somon afumat

Rulouri cu sunca si somon afumat din: crema de branza, rosii, ardei, sunca, masline, file de somon, marar, busuioc, piper. Ingrediente: 200 g cremă de brânză 4-5 roşii deshidratate 1/2 ardei gras felii de şuncă măsline fără sâmburi 1 file de somon afumat 1 legătură mărar câteva frunze de busuioc piper   Mod de preparare: […]

File de crap cu roşii şi ciuperci

File de crap cu rosii

File de crap cu rosii din: file de crap, sare, piper, salote, ulei, telina, vin, busuioc, usturoi, rosii, lamaie. Ingrediente: 4 fileuri de crap fără piele 1 lingură de zeamă de lămâie sare piper 4 şalote 2 linguri de ulei de rapiţă 250 g tije de ţelină (apio) 250 ml vin alb 1 legătură de busuioc […]

Canapeuri cu stridii afumate

Canapeuri cu stridii afumate

Canapeuri cu stridii afumate din: stridii afumate, paine de secara, smantana, sare, piper, tarhon. Ingrediente: 20 de stridii afumate din borcan 7 felii subţiri de pâine de secară 150 g smântână sare piper negru proaspăt măcinat 20 de frunzuliţe de tarhon   Mod de preparare: Se lasă stridiile la scurs într-o sită, apoi se usucă […]

Cum se prepara Pastrav meuniere (VIDEO)

Cum se prepara Pastrav meuniere – este o rețetă clasică din bucătăria franceză, apreciată pentru simplitatea și rafinamentul său. Preparatul constă în prăjirea păstrăvului în unt și servirea lui cu un sos de unt brun, lămâie și pătrunjel. Această rețetă este perfectă pentru o cină elegantă, dar suficient de ușor de realizat pentru a fi […]

Salată de ton cu maioneză

Salata de peste cu maioneza

Salata de peste cu maioneza din: ceapa, telina, ardei, morcov, peste, iaurt, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 1 ceapă 1/2 ţelină 1 ardei gras 1 morcov 1 file de peşte alb marinat 2-3 linguri iaurt sare piper zeama de la 1 lămâie   Mod de preparare: Tai ceapa şi ardeiul gras, dai prin râzătoare ţelina şi […]