Crostini cu varză, ton şi mozzarella

Crostini cu pastrav somonat

Crostini cu pastrav somonat din: fileuri de pastrav somonat, salota, marar, lamaie, praz, morcvo, telina, fenicul, ienibahar, piper, boabe de mustar, paine, unt, creme fraiche, hrean. Ingrediente: 2 fileuri de păstrăv somonat 1 şalotă 5 beţe de mărar zeama şi coaja rasă de la 1/2 de lămâie netratată 2 linguri de praz tăiat fin cate 1 lingură […]

Paine prajita cu scoici Saint-Jacques

Paine prajita cu scoici Saint-Jacques

Paine prajita cu scoici Saint-Jacques din: bagheta, ulei, ciuperci, salote, rosii uscate, scoici, faina, patrunjel, vin, ardei rosu. Ingrediente:   1 baghetă mică 4-5 linguri de ulei de măsline 2 ciuperci champignon 2 şalote 5-7 roşii uscate în ulei 250 g scoici Saint-Jacques din conservă 2 linguriţe de făină 3 linguri de pătrunjel tocat mărunt […]

Peşte, ciuperci şi şvaiţer la capac

Peste cu ciuperci si ceapa verde

Peste cu ciuperci si ceapa verde din: crap, ciuperci, ulei, ceapa, apa, usturoi, lamaie. Ingrediente: 4 medalioane de crap 300 g ciuperci 4 linguri ulei 1 ceapă verde 100 ml apă 4-5 căţei de usturoi lămâie   Mod de preparare: Prăjeşti uşor, în ulei, medalioanele câte 2-3 minute pe fiecare parte, le scoţi şi aşezi […]

Reteta_budinca_de_peste

Reteta budinca de peste

Reteta budinca de peste din: file de peste, cartofi, smantana, unt, cascaval, ulei, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de peşte 4 cartofi 200 g smântână 50 g unt 150 g caşcaval sare piper 3 linguri ulei 3 linguri zeamă de lămâie     Mod de preparare: Tai fileurile de peşte bucăţi şi […]

Peste pane aromat cu bere

Peste pane in pesmet

Peste pane in pesmet din: file de peste, lamaie, oua, faina, pesmet, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 fileuri de peşte 1 lămâie 2 ouă 100 g făină 100 g pesmet sare piper ulei, pentru prăjit   Mod de preparare: Tai fileurile de peşte şi le stropeşti cu zeamă de lămâie. Baţi ouăle, adaugi sare şi […]

Ciorba de praz cu bors

Ciorba de peste cu praz

Ciorba de peste cu praz din: peste, telina, morcovi, ceapa, praz, ardei, orez, lamaie, sare, patrunjel, mazare, cartofi. Ingrediente: 1 kg peşte 1 ţelină 2 morcovi 1 ceapă 1 tijă praz 1 ardei gras 2-3 linguri orez zeamă de lămâie sare 1 legătură pătrunjel 50 g mazăre 2 cartofi   Mod de preparare: Speli şi […]

Salata de creveti cu oua

Barcute de salata cu creveti

Barcute de salata cu creveti din: maioneza, ketchup, sos Worchestershire, lamaie, pudra de ardei iute, rosii, ceapa, sos Tabasco, salata, creveti, carne de crab, chives Ingrediente: Pentru sosul Marie Rose: 4 linguri de maioneză 3 linguri de Ketchup 2 linguriţe de sos Worchestershire coaja şi zeama de la 1 lămâie un praf pudră de ardei […]

File de somon in crusta de nuci

Somon in crusta de ierburi

Somon in crusta de ierburi din: file de somon, ierburi, lamaie, mazare, lapte, smantana, unt, cartof, scortisoara, muguri de pin, sare, piper. Ingrediente: 2 fileuri de somon 1 plic de ierburi de Provence 1 lămâie 200 g mazăre 1 ceapă mică 200 ml lapte 200 ml smântână lichidă 50 g unt 1 cartof dulce 1/4 […]

Soia cu usturoi

Platou cu chiftele de cartofi cu peste afumat

Platou cu chiftele de cartofi cu peste afumat din: cartofi, ceapa, usturoi, faina, ou, unt, ulei de masline, crema de branza, ierburi aromatice, pasta de hrean, somon afumat, macrou afumat, lamai. Ingrediente: 1 kg de cartofi 1 ceapă, rasă, iar zeama în exces stoarsă 1 căţel de usturoi, ras fin 25g de făină 1 ou,bătut […]

Icre imitatie

Aperitive cu icre de cod

Aperitive cu icre de cod din: icre de cod, lamaie, limeta, ulei, faina, lapte, oua, drojdie, unt, sare. Ingrediente: 200 g icre de cod 1 lămâie 1 limetă 300 ml ulei de floarea-soarelui 250 g făină 300 ml lapte 3 ouă 12 g drojdie 20 g unt sare   Mod de preparare: Pentru a pregăti […]

Pate de migdale si nuci caju

Pateu de macrou cu ghimbir si branza

Pateu de macrou cu ghimbir si branza din: branza de vaci, ghimbir, macrou, limeta, paine, salata Ingrediente: 200 g brânză de vaci 1 lingură cu ghimbir proaspăt, ras coaja şi sucul de la 1 limetă 200 g macrou afumat pâine toast salată, pentru a servi   Mod de preparare: Bate brânza într-un castron, până devine cremoasă. […]

Aperitive din creveti cu miere

Aperitive din creveti cu miere

Aperitive din creveti cu miere din: creveti, usturoi, paine, masline, miere, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 32 creveţi 1 căţel de usturoi 1 pâine ulei de măsline miere 4 rămurele de pătrunjel sare şi piper   Mod de preparare: Foloseşte pâine mai veche de o zi, pe care o tai în felii. Curăţă usturoiul, taie-l în […]

Supa crema de midii cu legume

Supa crema de peste si midii

Supa crema de peste si midii din: midii, supa de peste, cartofi, carne de peste, patrunjel. Ingrediente: 500 g de midii 1 l supa de peste 500 g de cartofi albi 200 g carne de peşte alb sau somon 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Se scurge într-o cratiţă mare sosul dintr-un pachet vidat […]

Choux de creveti

Choux de creveti

Choux de creveti din: oua, unt, faina, zahar pudra, mac sau susan, sare, portocala, lamaie, smantana, piper, creveti, chives, ulei de masline. Ingrediente: Pentru choux: 3 ouă 80 g unt 125 g făină 1 linguriţă cu zahăr pudră mac sau susan 1 vârf de cuţit de sare Pentru spuma de citrice: suc de la 1 […]

Mousse_de_pastrav

Mousse de pastrav

Mousse de pastrav din: gelatina, file de pastrav, smantana, marar, arpagic, patrunjel, piper verde, sare, paine, icre, piper. Ingrediente: 12 foi de gelatină albă 4 fileuri de păstrăv afumat (cca 400 g) 250 ml smântână pentru gătit 1/2 de legătură de mărar 1/2 de legătură de arpagic verde 1/2 de legătură de pătrunjel 1 lingură […]

Chifle umplute

Chifle cu oua prajite si peste

Chifle cu oua prajite si peste din: chifle, unt, pastrav, oua, chives. Ingrediente: 4 chifle 1 lingura unt 8 oua pastrav afumat chives   Mod de preparare: Se taie pe jumătate 4 chifle şi se prăjesc. Se topeşte o lingură de unt într-o tigaie, apoi se adaugă 8 ouă bătute care se încălzesc treptat, amestecând […]

Creveti cu taitei si sos pesto

Reteta taitei cu creveti

Reteta taitei cu creveti din: unt de arahide, ulei de susan, sos de soia, sos de chilli, teitei, creveti, fasole, ardei, ceapa. Ingrediente: 2 linguriţe unt de arahide 1 linguriţă ulei de susan 1 lingură sos de soia 1 lingură sos de chilli 2 linguri de apă 100 g de tăieţei 150 g de creveţi […]

Pate de macrou afumat

Pate de macrou afumat din: macrou, crema de branza, lamaie, patrunjel, hrean. Ingrediente: 250 g de macrou afumat 200 g cremă de brânză coaja rasă şi sucul de la 1 lămâie 2 linguri de pătrunjel 1-2 linguri de hrean paine   Mod de preparare: Pate de macrou afumat: Intr-un blender se pun şi se pasează […]

Tartar de somon si avocado

Tartar de somon si avocado

Tartar de somon si avocado din: somon, avocado, iaurt, maioneza, mustar, marar, biscuiti sau paine, lamaie, sare. Ingrediente: 250 g somon 2 avocado 3 linguri iaurt o lingură maioneză o linguriţă muştar iute o legătură mărar biscuiţi aperitiv sau pâine lămâie sare   Mod de preparare: Se taie mărunt somonul si se amesteci bine cu […]

Ciorba de peste

Ciorba de peste cu masline

Ciorba de peste cu masline din: peste, ceapa, ardei gras, telina, usturoi, vin, bulion, rosii, masline, lamai, ulei, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 800 g peşte, după gust o ceapă un ardei gras 2 fire ţelină 2 căţei usturoi 150 ml vin alb 2 linguri bulion 3 roşii 100 g măsline 2 lămâi 3 linguri ulei […]

Cod cu rosii si paste

Cod cu sos de rosii – retete simpla si gustoasa

Cod cu sos de rosii din: cod, ulei, ceapa, usturoi, rosii, masline, boia, rozmarin, lamaie, sare, piper.   Ingrediente: 650 g cod decongelat 3 linguri ulei o ceapă 2 căţei usturoi 500 g roşii foarte bine coapte 100 g măsline cu sâmburi 1/2 linguriţă boia dulce sau iute, după gust o crenguţă rozmarin o lămâie […]

Cum se prepara Somon cu portocale

Cum se prepara Somon cu salată de portocale (VIDEO)

Cum se prepara Somon cu salată de portocale: Este un fel de mâncare perfect pentru o cină ușoară și rafinată, ideală pentru a impresiona oaspeții sau pentru a savura o masă specială în familie. Această rețetă este ușor de preparat și aduce un echilibru perfect între proteinele somonului și vitaminele din salata de portocale. Ingrediente: […]

Salata de ton cu fasole

Salata de ton cu maioneza dietetica

Salata de ton cu maioneza dietetica din: ton, maioneza dietetica, suc de lamaie, mustar cu boabe, piper, patrunjel. Ingrediente: o conservă ton în apă 2 linguri maioneză dietetică o linguriţă suc de lămâie 1/2 linguriţă muştar cu boabe piper câteva fire pătrunjel   Mod de preparare: Toate ingredientele se pun într-un vas. Se amestecă cu […]

Pate de ficatei de pui cu coniac

Pateu de somon

Pateu de somon din: somon, crema de branza, suc de lamaie, chives, ceapa, castraveti. Ingrediente: 200 g de somon 200 g de cremă de brânză sucul de la jumătate de lămâie 1 linguriţă de chives 2 cepe verzi 1 linguriţă de castraveţi muraţi   Mod de preparare Pateu de somon: Se pasează 200 g de […]

Păstrăv afumat şi cartofi

Pastrav afumat cu cartofi

Pastrav afumat cu cartofi din: cartofi, tarhon, ceapa, otet, ulei, rucola, pastrav. Ingrediente: 500 g de cartofi noi 1 legătură mică de tarhon, fără tulpini şi cu frunzele tocate 1 şalotă (sau o ceapă mică), tocată mărunt 1 lingură de oţet din vin roşu 2 linguri ulei de măsline extravirgin 6 cepe verzi tocate mărunt […]

Somon cu verdeturi

Somon cu verdeturi din: file de somon, ulei de masline, lamaie, marar, fenicul, vin, mustar, galbenus, ulei, otet, suc de lamaie, verdeuri, castravete.   Ingrediente: 2 fileuri de somon, cam de 1,5 kg fiecare ulei de măsline pentru uns 1 lămâie feliată 1 legătură de mărar tocat 1 bulb mic de fenicul, feliat subţire 6 […]

Pastrav cu orez

Cum se prepara Pastrav cu orez si capere (VIDEO)

Cum se prepara Pastrav cu orez si capere – un preparat delicios și sănătos, perfect pentru o cină echilibrată și plină de arome. Această rețetă combină gustul fin al păstrăvului cu textura bogată a orezului și aroma intensă a caperelor, rezultând un fel de mâncare sofisticat și satisfăcător. Ingrediente 2 fileuri de păstrăv 1 cană […]

Dorada_in_crusta

Dorada in crusta

Dorada in crusta din: dorada, ulei, sare, piper, mere, file de ansoa, capere, patrunjel, ulei, parmezan, miez de paine. Ingrediente: un peşte dorada 2 linguri ulei sare piper 4 mere Pentru garnitură: 6 fileuri de anşoa 6 capere coaja unei lămai 3 linguri pătrunjel 4 linguri ulei 40 g parmezan 100 g miez de pâine […]