Articole din categoria:Peste
Ton cu susan
Ton cu susan din: sos de soia, ulei de susan, lamaie, ardei, file de ton, seminte de susan, ceapa, coriandru, castravete. Ingrediente: 2 linguri de sos de soia 1 linguriţă ulei de susan sucul de la 1 lămâie 1 ardei iute 2 fileuri de ton 2 linguri seminţe de susan 4 cepe verzi 1 mână […]
Dorada cu cimbru
Dorada cu cimbru din: dorada, lamaie, rosii, cimbru, usturoi, ulei, vin, sare, piper. Ingrediente: o bucată dorada o lămâie 2 roşii o crenguţă cimbru 2 căţei usturoi o lingură ulei 200 ml vin alb sec sare piper Mod de preparare: Peştele spălat si curatat se presară cu sare si piper la interior si se […]
File de peste la cuptor cu rosii si rozmarin
File de peste la cuptor cu rosii si rozmarin din: peste, cartofi, rosii, faina, ulei, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de peşte 8 cartofi 6 roşii 2-3 linguri făină 2 linguri ulei rozmarin sare piper Mod de preparare: Cartofii curăţaţi de coajă se fierb doar 10 minute şi apoi se scurg bine. Se taie […]
Cum se prepara Merluciu picant la cuptor cu sos de mustar si capere (VIDEO)
Cum se prepara Merluciu picant la cuptor cu sos de mustar si capere – o opțiune sănătoasă și gustoasă, perfectă pentru o cină sățioasă. Sosul de muștar și capere adaugă o notă de savoare și un pic de picant, transformând acest preparat într-un deliciu culinar. Ingrediente: 600 g file de merluciu (sau trunchi) 2 linguri […]
Ciorba deasa de peste
Ciorba deasa de peste din: cod, ceapa, pastarnac, ardei, morcov, cartofi, masline, rosii in bulion, sare, otet. Ingrediente: 350 g cod o ceapă o rădăcină păstârnac un ardei gras un morcov 3 cartofi 150 g măsline 3 roşii în bulion oţet sau zeamă de lămâie sare Mod de preparare Ciorba deasa de peste: Se […]
Cum se prepara Stiuca rasol cu hrean (VIDEO)
Stiuca rasol cu hrean: Cum se prepara Stiuca rasol cu hrean: Pofta buna!
Fursecuri cu ton
Fursecuri cu ton din: faina, praf de copt, oua, sare, piper, ton, unt, marar. Ingrediente: 200 g făină 1 vârf de cuţit praf de copt 2 gălbenuşuri sare piper alb măcinat 1 cutie ton în ulei 10 g unt sau 2 linguri osânză de porc 1 ou pentru uns mărar uscat, pentru decor Mod […]
Pittas umplute cu ton
Pittas umplute cu ton din: ton, maioneza, ceapa, ardei, porumb, pittas. Ingrediente: 225 g de ton din conservă 2 linguri de maioneză light 1 ceapă roşie mică tocată 1/2 ardei gras verde câteva linguri de porumb dulce 4 pittas Mod de preparare: Se amestecă 225 g de ton din conservă, scurs, 2 linguri cu […]
Cum se prepara Peste oceanic cu ardei copti (VIDEO)
Peste oceanic cu ardei copti: Cum se prepara Peste oceanic cu ardei copti: Pofta buna!
Crap la cuptor cu nuci
Crap la cuptor cu nuci din: crap, praz, ceapa, kaizer, morcov, usturoi, ulei, nuca. Ingrediente: 3 medalioane crap 2 fire praz 2 cepe 1 morcov 200 g kaizer 4-5 căţei usturoi 2 linguri ulei nucă Mod de preparare: Speli medalioanele de peşte. Le aşezi într-un vas şi pui o lingură de ulei peste ele. […]
Tartine cu somon si masline
Tartine cu somon si masline din: branza de capra, smantana, unt, ceapa, marar, bagheta, somon, lamaie, masline. Ingrediente: 500 g brânză de capră 3 linguri smântână 50 g unt 2 fire ceapă verde 1 legătură mărar 1 baghetă subţire 100 g somon afumat măsline lămâie Mod de preparare: Pentru a face o pastă tartinabilă, […]
Reteta supa de peste cu galuste
Reteta supa de peste cu galuste din: peste, sare, piper, morcovi, ceapa, telina, pastarnac, patrunjel, rozmarin, ou, ulei, gris. Ingrediente: 1 kg peste de apă dulce (crap, caras, păstrăv) sare piper 2 morcovi 2 cepe 1 telină mică 1 păstârnac 3 l apă 1 legătură pătrunjel 1 crenguţă rozmarin frunze de dafin Pentru găluşte: 1 […]
Cum se prepara Placinta cu somon (VIDEO)
Placinta cu somon: Cum se prepara Placinta cu somon: Pofta buna!
Aperitiv cu somon si crema de branza
Aperitiv cu somon si crema de branza din: faina, unt, galbenus, telemea, smantana, seminte de mac, branza dulce, sare, somon, marar. Ingrediente: Pentru aluatul de biscuiţi: 250 g făină 100 g unt 2 gălbenuşuri 1 lingură smântână 100 g telemea 2 linguri seminţe de mac sare cremă: 400 g brânză dulce 50 g smântână sare […]
Salau cu mere
Salau cu mere din: file de salau, telina, mere, ulei de masline, seminte de anason, stafide, sare, piper, vin, mustar, ou, seminte de susan, iaurt. Ingrediente: 400 g file de şalau 3 rădăcini de ţelină de dimensiune mijlocie 2 mere 2 linguri ulei de măsline 1 lingură seminţe de anason 50 g stafide sare piper […]
Macrou la cuptor cu legume
Macrou la cuptor cu legume din: macrou, ulei, ceapa, ardei, rosii cherry, lamaie, morcov, vin, piper, patrunjel, sare, condimente. Macroul are o formă alungită și fusiformă, cu spatele de culoare închisă și abdomenul argintiu. Are o piele acoperită de solzi mici și un sistem de linii distinctive pe partea superioară a corpului, cunoscut sub numele […]
Cum se prepara Bors de peste (VIDEO)
Cum se prepara Bors de peste Studiile au dovedit că un consum de peşte de 2-4 ori pe săptămână reduce cu 30% riscul apariţiei unei boli de inimă. Secretul peştelui este acidul gras Omega-3 care protejează inima, scade nivelul colesterolului şi previne depunerea grăsimilor pe pereţii arterelor. Tot datorită acidului gras Omega-3, persoanele care consumă […]
Cum se prepara Pastrav cu suc de rosii (VIDEO)
Cum se prepara Pastrav cu suc de rosii – o reteta delicioasa si sanatoasa, perfecta pentru o cina usoara sau un pranz rafinat. Aceasta combinatie ofera o explozie de arome si beneficii pentru sanatate, pastravul fiind o sursa excelenta de proteine si acizi grasi omega-3, iar rosiile adaugand un aport semnificativ de antioxidanti si vitamine. […]
Somon in sos de tarhon
Somon in sos de tarhon din: tagliatelle, sare, somon, limeta, esalota, ciuperci, unt, ciuperci, piper, vin, crema de branza, smantana, tarhon. Ingrediente: 500 g tagliatelle verzi sare 600 g file de somon fără piele 3 limete 3 eşalote 500 g ciuperci 2 linguri unt piper alb 125 ml vin alb demisec 200 g cremă de […]
Somon tartar
Somon tartar din: ceapa, telina, avocado, somon, mustar, ulei, suc de lamaie, miere, marara, sare, piper, rosii, pesmeti. Ingrediente: 2 cepe verzi 2 fire ţelină 1 avocado 200 g somon afumat 4 linguri muştar 4 linguriţe ulei 2 linguri suc de lămâie 1 lingură miere 2 linguriţe mărar sare piper 2 roşii 8 pesmeţi cu […]
Reteta zilei: Tortilla cu somon
Tortilla cu somon din: somon, lamaie, ardei iute, sos adobo, sirop de artar, usturoi, sare, varza de bruxelles, piper, tortilla, branza de capra, rodie, ceapa rosie, coriandru. Ingrediente: 2 file-uri de somon 1½ lămâi 1 ardei iute in sos adobo 1 lingura sos adobo 1 lingurita sirop de arțar 2 catei de usturoi, tăiat […]
Pastrav in sos de sofran si rodie
Pastrav in sos de sofran si rodie din: pastravi, rodie, patrunjel, vin, ulei de masline, coriandru, busuioc, lamaie, supa de carne, faina, smantana, suc de rodie, sofran, seminte de rodie, ceapa, usturoi, verdeturi de Provence, coriandru. Ingrediente: 3 păstrăvi 1 rodie 1 legătură pătrunjel 1 pahar de vin alb ulei de măsline coriandru busuioc lămâie […]
Peste pe pat de grau (varianta)
Peste pe pat de grau din: grau, file de peste, vin, sare, piper, ceapa, ulei, cimbru, rosii, patrunjel, boabe de mustar. Ingrediente: 1 kg grâu (sau arpacaş) 2 kg file-uri de peşte 1 pahar cu vin alb sare piper 500 g ceapă 1 pahar ulei 1 linguriţă praf de cimbru 500 g roşii 1 legătură […]
Peste in aluat
Peste in aluat din: unt, faina, sare, galbenus, ardei, file de crap, somon, smantana, albus, marar, piper. Ingrediente: Pentru aluat: 200 g unt 380 g făină 1/2 linguriţă sare 2 gălbenuşuri Pentru umplutură: 1 ardei roşu 1 ardei verde 500 g file de crap 100 g somon 200 ml smântână 2 albuşuri 1 legătură mărar […]
Pizza de casa cu ton
Pizza de casa cu ton din: faina, ou, sare, apa minerala, ulei, drojdie, ton, zeama de lamaie, ardei, masline, busuioc, mozzarella, ciuperci, sare, piure de rosii. Ingrediente: Pentru aluat: 350 g făină un ou sare 100 ml apă minerală 30 ml ulei 20 g drojdie Pentru ornat: 250 g ton zeamă de lămâie un ardei […]
Crap cu sos de caju – reteta gustoasa
Crap cu sos de caju din: crap, smantana, usturoi, caju, ardei, praz, vin, seminte de coriandru, lamaie, boia, sare, ulei. Ingrediente: 1 crap de aproximativ 1 kg 1 ceaşcă (150 ml) smântână pentru gătit 1 căţel de usturoi 100 g caju 1 ardei gras verde 1 fir de praz 30 ml vin alb seminţe de coriandru […]
Somon cu legume si cimbru
Somon cu legume si cimbru din: somon, dovlecei, morcovi, ceapa, lamaie, ulei de masline, rosii cherry, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 200 g somon 2 dovlecei 2 morcovi 2 cepe verzi 1 lămâie ulei de măsline 5 roşii cherry cimbru sare piper Mod de preparare: Morcovii şi dovleceii îi tai felii subţiri şi îi pui […]
Platou cu hering marinat si cartofi
Platou cu hering marinat si cartofi din: hering marinat, cartofi, salata, lamaie, ceapa, marar. Ingrediente: 10 felii de hering marinat doi cartofi două frunze de salată o lămâie o ceapă roşie şi o ceapă verde tăiate rondele mărar Mod de preparare: Se curăţă şi se fierb 15 minute cartofii tăiaţi cuibuleţe apoi se pun […]
Peste cu sos de avocado
Peste cu sos de avocado din: peste, avocado, rosie, patrunjel, lamaie, condimente, ulei, sare, piper, sos tabasco. Carnea de pește este bogată în proteine de înaltă calitate, care sunt esențiale pentru creșterea și repararea țesuturilor din organism. Proteinele din pește conțin toți aminoacizii esențiali de care are nevoie corpul uman. Acești acizi grași sunt considerați benefici […]
Pastrav a la russe
Pastrav a la russe din: pastrav, orez, ceapa, ardei, rosie, supa, vin, unt, cascaval, marar, sare, piper, aluat, galbenus. Ingrediente: 4 fileuri de păstrăv afumat 400 g orez pentru pilaf sau risotto 3 cepe 2 ardei graşi de culori diferite 1 roşie 500 ml supă 100 ml vin alb sec 50 g unt 50 g […]
Reteta zilei: Peste pe pat de spanac sote cu napi copti
Peste pe pat de spanac sote cu napi copti din: napi, cimbru, unt, ulei de masline, cod, usturoi, spanac, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 5 napi, cuburi 1 lingurita de frunze de cimbru 1 lingură unt 2 linguri ulei de măsline 3-4 fileuri de cod 4 catei de usturoi, tocat 1 legatura spanac, tocat 1 […]