Reteta traditionala frantuzeasca

Gratin de peste

Gratin de peste din: ulei de masline, ceapa, fenicul, usturoi, vin, seminte de coriandru, rosii, pasta de tomate, sofran, patrunjel, file de peste, creveti, parmezan, pesmet, salata. Ingrediente: 3 linguri ulei de măsline 1 ceapă mare, feliată subţire 1 bulb de fenicul (aproximativ 250 g), feliat subţire 3 căţei mari de usturoi, feliaţi subţire 1 […]

Halibut la cuptor cu lamaie si garnitura de praz si crema de crevete

Peste cu turmeric

Peste cu turmeric din: pudra de turmeric, halibut, rosii, usturoi, ardei, boabe de mustar, ulei, seminte de nigella, frunze de coriandru, orez. Ingrediente: 3/4 lingurita pudră de turmeric 450 g de halibut cu oase, tăiat în bucăţi mari 140 g de roşii 3 căţei mari de usturoi 4-5 ardei iuţi verzi întregi 2 linguri boabe […]

somon rondele

Somon rondele

Somon rondele din: rondele de somon. Somonul este un tip de pește renumit pentru gustul său delicat și pentru beneficiile sale pentru sănătate. Este bogat în nutrienți și conține o varietate de substanțe nutritive importante, ceea ce îl face o alegere sănătoasă pentru dieta ta. Bogat în acizi grași omega-3: Somonul este o sursă excelentă […]

Baked Stuffed Shrimp With Lemon

Creveti cu lipie

Creveti cu lipie din: smantana, zeama de lamaie, menta, creveti, ulei, usturoi, ardei, boia, lipii, salate. Ingrediente: 150 ml de smântână zeama de la 1 lămâie 1 pachet mic de mentă proaspătă, tocată mărunt 300 g de creveţi mari cruzi, curăţaţi 4 linguriţe de ulei 3 căţei de usturoi mari, zdrobiţi 1 ardei iute, tocat […]

Creveti in sos tomat

Taitei cu creveti

Taitei cu creveti din: taitei, ulei, ghimbir, usturoi, ardei, mazare, creveti, oua, lime, ceapa, coriandru, sos de soia. Ingrediente: 200 g de tăieţei cu ou 2 linguriţe de ulei 25 g de ghimbir, tocat mărunt sau dat pe râzătoare 3 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 2 ardei iuţi roşii, tocaţi mărunt 200 g de mazăre […]

Crochete de peste cu sos de lime si mango

Crochete de peste cu sos de lime si mango

Crochete de peste cu sos de lime si mango din: file de cod, faina, oua, pesmet, pudra de curry, sare, ulei, crema de branza, maioneza, mango, lime, coriandru. Ingrediente: 4 fileuri de cod de aproximativ 85 g, fără piele 50 g de făină 2 ouă mari 200 g de pesmet 4 linguriţe pudră de curry […]

Creveti picanti

Creveti picanti

Creveti picanti din: ulei de arahide, ghimbir, usturoi, ceapa, creveti, pasta de tomate, sos de ardei, otet de vin, zahar, ulei de susan, frunze de coriandru. Ingrediente: 1 1/2 linguri ulei de arahide ghimbir tocat fin 2 căţei de usturoi, tocaţi grosier 1 ceapă verde, tocată fin 450 g de creveţi proaspeţi, decorticaţi Pentru sos: […]

Icre de conopida

Salata de icre

Salata de icre din: icre de crap, ulei, lamaie, sare, ceapa, gris, apa minerala. Ingrediente: 150 g icre de crap 1 ceaşcă ulei (cca 250 ml) zeama stoarsă de la o lămâie sare 1 ceapă 2-3 linguri griş fiert şi răcit 2-3 linguri apă minerală   Mod de preparare: Speli icrele cu atenţie, le cureţi […]

Tocană de cartofi cu gogoşari

Reteta tocana de peste

Reteta tocana de peste din: cartofi, pastarnac, file de cod, patrunjel, ceapa, faina. Ingrediente: 200 g de cartofi făinoşi, tocaţi cuburi 200 g de păstarnac, tocaţi cuburi 300 g de cod file, fără piele 500 ml de lapte semidegresat 1 pachet mic de pătrunjel, frunzele tocate mărunt 6 fire de ceapă verde partea albă separată de […]

Chiftele de peste cu salvie

Chiftele de peste (ton)

Chiftele de peste (ton) din: cartofi, ton, lamaie, chives, ou, ceapa, maioneza, faina, ulei de masline, salata verde. Ingrediente: 2 cartofi mari (aproximativ 550 g), tăiaţi în cuburi mici 2 conserve de 120 g de ton în suc propriu, stors 1 lămâie, 1/2 stoarsă, 1/2 tăiată în semiluni 0 legătură mică de chives, tăiate fin […]

Crap cu mozzarella

Crap cu mozzarella

Crap cu mozzarella din: crap, cascaval, mozzarella, unt, vin, patrunjel, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 crap de 2 kg caşcaval de oaie caşcaval afumat mozzarella 100 g unt 200 ml vin alb pătrunjel verde 1 lămâie sare piper   Mod de preparare: Cureţi peştele de intestine, solzi, branhii şi aripioarele ajutătoare. Il speli bine, atât […]

Reteta_lasagna_cu_vinete_si_ton

Reteta lasagna cu vinete si ton

Reteta lasagna cu vinete si ton din: foi de lasagna, vinete, rosii, cascaval, telemea, ton, usturoi, ulei de masline, sos de rosii, sare, piper, unt. Ingrediente: 250 g foi proaspete de lasagna 3 vinete 6 roşii 120 g caşcaval 120 g telemea 1 conservă ton 1 căpăţână de usturoi 7 linguri ulei de măsline puţin […]

Gustare din peste

Gustare din peste

Gustare din peste din: peste, branza, lamaie, seminte de susan, sare, maioneza. Ingrediente: 1 kg file de peşte 200 g brânză tare 1 lămâie 4 linguri seminţe de susan 1 praf de sare 3 linguri maioneză   Mod de preparare: Tai fileul de peşte şi stropeşti bucăţile cu zeamă de lămâie. Razi brânza şi o […]

Rulouri cu hering si sfecla

Rulouri cu hering si sfecla

Rulouri cu hering si sfecla din: hering, ceapa, morcov, mere, sfecla, masline negre, piper, otet, lamaie, boabe de mustar, sare, vin, apa, ulei. Ingrediente: 1 kg hering 1-2 cepe 1 morcov 2 mere 1/2 sfeclă măsline negre 70 ml oţet zeama de la 1 lămâie boabe de piper 1 vârf linguriţă boabe de muştar sare […]

Reteta_placinta_cu_peste

Reteta placinta cu peste

Reteta placinta cu peste din: faina, unt, sare, galbenus, apa, file de peste, lapte, piper. Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină 250 g unt un praf sare 2 gălbenuşuri câteva linguri apă Pentru umplutură: 50 g unt 500 g file de peşte alb 2 linguri făină 200 ml lapte sare piper Pentru copt: unt pentru […]

Bors de peste cu ardei

Reteta bors de peste cu verdeata

Reteta bors de peste cu verdeata din: peste, ceapa, morcov, pastarnac, ardei, orez, leustean, bors, pasta de tomate, ulei, cimbru, sare. Ingrediente: 1 kg peşte (cap, coadă şi înotătoare) 1 ceapă 1 morcov 1 păstârnac 1 ardei gras roşu 50 g orez 1 legătură leuştean 500 ml borş 100 g pastă de tomate 2-3 linguri […]

Peste si legume la abur

Reteta peste (cod) pe pat de legume

Reteta peste (cod) pe pat de legume din: file de cod, lamaie, usturoi, ulei, ceapa, fasole, rosii, dovlecel, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de cod 1/2 lamâie 4 catei usturoi 2 linguri ulei 1 ceapă 1 mână de fasole verde câteva rosii cherry 1 dovlecel sare piper   Mod de preparare: Speli peştele, îl usuci […]

Reteta zilei: Omleta cu somon

Omleta cu somon din: somon, ceapa, ardei gras, oua, lapte, branza, unt.   Ingrediente:  300gr somon 1 ceapa 1 ardei gras 2-3 oua 30 ml lapte branza rasa unt     Mod de preparare: Spalati, uscati, dezosati si taiati pielea pestelui. Se taie ceapa si ardeiul gras. Se taie somonul în bucăți. Gatiti ceapa, ardeiul […]

Macrou umplut la gratar

Cum se prepara MACROU la Gratar cu Mujdei si Mamaliguta (VIDEO)

Cum se prepara MACROU la Gratar cu Mujdei si Mamaliguta: este o combinație clasică în bucătăria românească, ideală pentru iubitorii de pește. Acest trio delicios nu numai că satisface papilele gustative, dar oferă și o experiență culinară autentică, plină de arome și texturi. Descoperiți în continuare cum să pregătiți acest fel de mâncare savuros și […]

Chiftele din peste afumat

Chiftele din cartofi, peste si dovlecei

Chiftele din cartofi, peste si dovlecei din: cartofi, dovlecei, cod, lamaie, patrunjel, boia, faina, ulei. Ingrediente: 2 bucati cartofi dulci 2 cartofi, înţepaţi cu furculiţa 2 dovlecei 200 g cod, tăiat bucăţi zeama şi coaja răzuită de la 1 lămâie 2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat 1/2 linguriţă boia făină pentru pudrat 2 linguri ulei de […]

Somon la grătar

Reteta zilei: Medalion de somon la gratar

Medalion de somon la gratar din: somon, ulei de masline, unt.   Ingredinte:  1 medalion de somon ulei de masline sau unt           Mod de preparare: Spalati si uscati pestele. Ungeti cu ulei de masline sau unt topit. Lasati la marinat 10-15 minute. Incalziti o tigaie de fonta si ungeti cu […]

Chifteluţe de peşte cu sos de roşii

Chiftelute de peste si nuci

Chiftelute de peste si nuci din: carne de peste, paine, lapte, cartofi, miez de nuca, patrunjel sau marar, ceapa, morcov, usturoi, sare, piper, oua, ulei, faina sau pesmet.   Ingrediente: 1 kg carne de peşte (macrou sau alt peşte fără oase) miezul de la o jumătate de pâine 200 ml lapte 200 g cartofi un […]

Lamai umplute cu sardele

Lamai umplute cu ton

Lamai umplute cu ton din: lamai, telemea, ton, arpagic, capere, coniac, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 4 lămâi 200 g telemea de vaci 1 cutie de 250 g ton 10 bucăţi arpagic 1 lingură capere 1 lingură coniac 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Lămâile, spălate bine cu apă caldă, le ştergi şi […]

Rondele cu peste

Rondele cu peste

Rondele cu peste din: macrou, orez, ceapa verde, patrunjel, marar, ulei, oua, oua, sare, piper. Ingrediente: 1 1/2 kg macrou 1 cană (de 250 ml) orez câte 1 legătură de ceapă verde, pătrunjel si mărar 4 linguri ulei 2 ouă 2 gălbenuşuri pentru uns sare piper   Mod de preparare: Fierbi peştele în apă cu […]

Chec aperitiv cu spanac si dovleac

Chec cu somon si spanac

Chec cu somon si spanac din: oua, faina, spanac, somon, ardei capia, sare, piper. Ingrediente: 4 ouă 4 linguri făină 500 g spanac proaspăt 200 g somon 2 ardei capia sare piper negru măcinat   Mod de preparare: Cureţi spanacul, îl speli şi îl opăreşti 5 minute în apă cu sare. îl scurgi şi îl […]

Budincă cu spanac

Budinca cu spanac si peste

Budinca cu spanac si peste din: penne, ceapa, file de cod, spanac, oua, usturoi, ulei, sare, piper, cascaval, smantana. Ingrediente: 300 g penne 1 ceapă 500 g fileu cod 500 g spanac congelat 2 ouă 3 căţei usturoi 4 linguri ulei sare piper 100 g caşcaval ras 250 ml smântână   Mod de preparare: Prepari […]

Peşte cu legume şi sos de vin

Reteta peste pe pat de legume

Reteta peste pe pat de legume din: file cod, ardei, masline, usturoi, praz, foi de dafin, sare, piper, lamaie, ulei, unt, patrunjel. Ingrediente: 4 fileuri cod 2 ardei graşi verzi 2 ardei graşi roşii 50 g măsline 5 căţei usturoi 1 praz foi dafin sare piper lămâie 2 linguri ulei 1-2 linguri unt câteva fire […]

Caras_umplut_cu_legume

Caras umplut cu legume

Caras umplut cu legume din: carasi, rosii, dovlecel, usturoi, ardei, morcovi, pastarnac, cartofi, ceapa verde, marar, sare, piper, boia, ulei de masline, unt, sos de ardei iute, vin alb. Ingrediente: 2 carasi de mărime potrivită 3-4 roşii 1 dovlecel 4 căţei de usturoi 1-2 ardei 3-4 morcovi mai mici 1 pâstârnac mic 2 cartofi 1 legătură […]

Supa Kullen Skink

Supa Kullen Skink

Supa Kullen Skink din: peste, ceapa, telina, dafin, piper, cimbru, apa, lapte, cartofi, unt, sare, piper, patrunjel, marar. Ingrediente: 500 g peşte alb 1 ceapă, tăiată grosier 2 tulpini de ţelină, tăiate grosier 2 funze de dafin, proaspete sau uscate 4 boabe de piper negru 3 crenguţe de cimbru proaspăt 1 I apă 600 ml […]

Tartă cu ton si cascaval

Tarta cu ton, cascaval si spanac

Tarta cu ton, cascaval si spanac din: ton, spanac, unt, oua, smantana, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 2 conserve ton întreg 300 g spanac de la congelator 20 g unt 2 ouă 50 ml smântână 150 g caşcaval sare piper   Mod de preparare: Laşi aluatul să se dezgheţe la temperatura camerei. Intre timp, pregăteşti umplutura: căleşti […]

Reteta_salau_cu_legume_la_cuptor

Reteta salau cu legume la cuptor

Reteta salau cu legume la cuptor din: salau, cartofi, morcovi, ceapa, ulei de masline, patrunjel, sare, piper, busuioc, lamaie. Ingrediente: 1 şalău de apoximativ 1,5 kg 3-4 cartofi 3 morcovi 1 legătură ceapă verde ulei de măsline 1/2 legătură pătrunjel verde sare piper busuioc 1 lămâie   Mod de preparare: Cureti salaul de intestine si […]