Farfalle in sos de roşii

Farfalle cu ton si fasole alba

Farfalle cu ton si fasole alba din: farfalle, ton, fasole, ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii, vin, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 600 g farfalle 400 g ton întreg (conservă) 250 g fasole boabe 1 ceapă 2 căţei de usturoi 4 linguri ulei de măsline 400 g roşii în bulion 100 ml vin roşu 1 legătură […]

Crochete_dunarene

Crochete dunarene

Crochete dunarene din: peste, unt, faina, ulei, ceapa, ciuperci, oua, foaie de dafin, zeama de lamaie, sare, piper, pesmet. Ingrediente: 400 g peşte (somn, crap, şalău) 500 g unt 2 linguri făină 1 lingură ulei ceapă rasă 150 g ciuperci 2 ouă 1 foaie dafin zeamă de lămâie sare piper Pentru pane: 1 ou făină […]

Tarte picante cu spanac şi brânză

Tarte cu icre picante

Tarte cu icre picante din: faina, unt, smantana, ou, icre, gris, ceapa, lamaie, apa, ulei, ardei iute, nuca, migdale, lapte, portocala, lamaie, sare, piper, castraveti, ridichi rosii. Ingrediente: 250 g făină 150 g unt 100 g smântână un ou 50 g icre 40 g griş o ceapă o lămâie 150 ml apă 100 ml ulei […]

Dorada_cu_fasole_verde

Dorada cu fasole verde

Dorada cu fasole verde din: dorada, fasole verde, ceapa, rosii cherry, usturoi, ulei de masline, boia dulce, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 3 dorade 150 g fasole verde două cepe roşii cherry usturoi 150 ml ulei de măsline boia dulce cimbru uscat sare piper   Mod de preparare: Doradele se curăţă de solzi, se eviscerează, se […]

Chefal cu legume la cuptor

Chefal la cuptor cu ardei iuti

Chefal la cuptor cu ardei iuti din: chefal, ardei iuti, sare, piper, usturoi, lamai, ulei, hartie pentru copt. Ingrediente: un chefal ardei iuţi sare piper usturoi două lămâi ulei hârtie pentru copt   Mod de preparare: Peştele se spală, se curăţă de solzi şi se eviscerează. Se unge cu ulei chefalul, se dă cu sare […]

Dorada_in_aluat

Dorada in aluat

Dorada in aluat din: dorada, sare, piper, faina, drojdie uscata, zahar, chimen, coriandru, sare, ulei. Ingrediente: o doradă sare piper 500 g făină un pacheţel drojdie uscată o lingură zahăr un vârf de cuţit chimen măcinat un vârf de cuţit coriandru măcinat o linguriţă sare ulei 2 ouă   Mod de preparare: Dorada se curăţă, […]

Crap cu stafide, usturoi si coriandru

Crap cu rosii cherry si stafide

Crap cu rosii cherry si stafide din: crap, rosii, stafide, usturoi, ulei, sare, piper, vin. Ingrediente: un crap de aproximativ 1,5 kg 6-7 roşii cherry 100 g stafide usturoi ulei sare piper o cană de vin alb   Mod de preparare: Peştele se curăţă de solzi, se eviscerează şi se spală. Se unge cu ulei, […]

Pastrav cu miez de graham

Pastrav cu orez si rozmarin

Pastrav cu orez si rozmarin din: pastravi, orez, rosii, limete, rozmarin, usturoi, sare, piper, ulei, capere, vin. Ingrediente: unul sau doi păstrăvi o cană de orez roşii cherry două limete o crenguţă de rozmarin usturoi sare piper ulei o mână de capere o cană cu vin alb sec.   Mod de preparare: Peştele se curăţă, […]

Cuiburi_de_orez_cu_creveti

Cuiburi de orez cu creveti

Cuiburi de orez cu creveti din: orez, creveti, unt, oua, ceapa verde, morcov, lamaie, ulei, sare. Ingrediente: 200 g orez cu bob lung câţiva creveţi  100 g unt 2 ouă 2-3 fire de ceapă verde 1 morcov 1 linguriţă cu zeamă de lămâie ulei sare   Mod de preeparare: Prăjeşte creveţii în 50 g unt. Bate […]

Ton cu ceapa

Ton rosu marinat

Ton rosu marinat din: ton rosu, cartofi albi, ulei de masline, sos de soia, paprika, masline, sare, piper. Ingrediente: 800 de grame de ton roşu 500 de grame de cartofi albi ulei de măsline sos de soia pudră de paprika 50 de grame de măsline negre sare piper   Mod de preparare: Se taie tonul […]

Salata_pescareasca

Salata pescareasca cu tarhon

Salata pescareasca cu tarhon din: spsac, radicchio, pastrav afumat, somon afumat, creveti, rosii cherry, shalota, marar, tarhon, patrunjel, ulei de masline, otet balsamic, lamaie, crutoane, sare, piper. Ingrediente: 50 de grame de baby spinach 50 de grame de radicchio 30 de grame de păstrăv afumat 30 de grame de somon afumat 30 de grame de […]

Terina pe vinete

Terina pe vinete

Terina pe vinete din: vinete, ulei de masline, masline, ansoa, capere, usturoi, gelatina, rucola, rosii, ulei de susan, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kilograme de vinete 20 mililitri de ulei de măsline 150 de grame de măsline negre 10 grame de anşoa marinat 50 de grame de capere 0 lingură de usturoi 3 foi de gelatină […]

Salata_cu_ton_si_portocale

Salata cu ton si portocale

Salata cu ton si portocale din: ton, oua, mere, portocala, cascaval, maioneza. Ingrediente: 1 conservă ton în ulei 4 ouă 2 mere 1 portocală 200 g caşcaval maioneză   Mod de preparare: Fierbi ouăle şi le tai mărunt. Fărâmiţezi tonul, iar merele şi portocala le tai cubuleţe. Dai caşcavalul pe râzătoare. Ungi fiecare strat de […]

Cordon bleu din curcan

Cordon bleu din peste

Cordon bleu din peste din: file de cod, sunca, cascaval, pesmet, sare, ulei. Ingrediente: 4 fileuri mari de cod decongelat 4 felii subţiri şuncă 4 felii caşcaval pesmet un praf sare ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Fileurile de peşte se usucă foarte bine după decongelare cu un şervet de hârtie. Pe fiecare bucată […]

Peste afumat cu andive

Aperitiv cu peste si castraveciori murati

Aperitiv cu peste si castraveciori murati din: salau, castraveciori, ou, zeama de lamaie, sare, piper, lamaie, ulei, marar, unt, cimbru, baghete. Ingrediente: 600 g şalău fiert sau alt peşte marinat în ulei 6-8 castraveciori în saramură un gălbenuş crud un gălbenuş fiert zeama de la o lămâie o linguriţă sare piper negru şi alb măcinat […]

Creveti in sos tomat

Creveti gratinati cu vin alb

Creveti gratinati cu vin alb din: creveti, sare, piper, zeama de lamaie, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, vin alb, marar, feta. Ingrediente: un kg creveţi sare piper zeama de la o lămâie 4 roşii 3 cepe verzi 3 căţei de usturoi 3 linguri ulei de măsline 10 ml vin alb sec o legătură mărar […]

Placinta_cu_somon_si_piper_rosu

Placinta cu somon si piper rosu

Placinta cu somon si piper rosu din: somon, castravete, marar, ceapa, smantana, foi de gelatina, piper, sare, zeama de lamaie, boabe de piper rosu. Ingrediente: 250 g somon 1 castravete verde mare mărar 1 ceapă roşie medie 250 g smântână 3 foi gelatină piper sare zeama de la jumătate de lămâie 10 boabe de piper […]

Dorada_la_cuptor_cu_lamaie

Dorada la cuptor cu lamaie

Dorada la cuptor cu lamaie din: dorada, lamaie, portocala, usturoi, sare, ulei, rosii. Ingrediente: o doradă de 1,5 kg o lămâie o portocală 3 căţei usturoi o linguriţă sare grunjoasă 3 linguri ulei 10 roşii mici   Mod de preparare: Peştele se spală bine, se curăţă de solzi şi se eviscerează Se spală din nou […]

Bulete vegetale

Bulete din peste

Bulete din peste din: peste, paine, ou, verdeata, ulei, ceapa, faina, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 600 g peşte alb 50 g pâine albă 1 ou verdeaţă 50 ml ulei 50 g ceapă 40 g făină piper sare 4 căţei usturoi Mod de preparare: Se spală bine peştele, se curăţă şi se pune la fiert în […]

Dorada cu broccoli

Dorada cu broccoli si sos

Dorada cu broccoli si sos din: dorade, ulei, ceapa, scortisoara, ghimbir, cuisoare, vin alb, apa, fructe uscate, miere, broccoli, seminte de susan, cimbru, usturoi, lamaie, sos de soia, sare, piper, ardei iute, nuci. Ingrediente: 4 dorade 150 ml ulei 5 cepe scorţişoară 5 g ghimbir 4 cuişoare 250 ml vin alb 250 ml apă 300 […]

Salata_de_paste_cu_nuci_si_ton

Salata de paste cu nuci si ton

Salata de paste cu nuci si ton din: iaurt, vin, masline, usturoi, ulei, paste, ton, nuca, ardei, patrunjel, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 200 ml iaurt cu 4% grăsime 2 linguri vin alb sec 150 g măsline negre fără sâmburi 2 căţei de usturoi 1 lingură ulei de măsline 300 g paste spirale 2 cutii de […]

Tartine cu crema de somon fume

Tartine cu crema de somon fume

Tartine cu crema de somon fume din: somon, mascarpone, ceapa verde sau praz, zeama de lamaie, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 5-6 felii de somon fume 2-3 linguri mari de mascarpone 1 fir de ceapă verde (praz) zeamă de lămâie (după gust) sare piper pătrunjel tocat   Mod de preparare: Amesteci bine (mixezi la blender) somonul, […]

Şalău cu legume si mirodenii

Salau cu legume si seminte de susan

Salau cu legume si seminte de susan din: salau, broccoli, dovleac, ardei, usturoi, seminte de susan, fructe confiate, ulei de masline, vin alb, sare, piper, cimbru. Ingrediente:  două bucăţi de şalău 500 g broccoli un dovleac pentru plăcintă un ardei iute o căpăţână de usturoi 20 g seminţe de susan 140 g fructe confiate 100 […]

Pastrav picant la gratar

Pastrav umplut cu ciuperci pe pat de legume

Pastrav umplut cu ciuperci pe pat de legume din: pastrav, morcovi, ceapa, telina, ciuperci, usturoi, rozmarin, vin rosu, ulei de masline, sare, piper.   Ingrediente: 4 păstrăvi 2 morcovi 1 ceapă 1 ţelină 200 g ciuperci 3-4 căţei de usturoi 2 crenguţe de rozmarin 200 ml vin rosu ulei de măsline sare boabe de piper […]

Peste_pane_cu_legume_si_cimbru

Peste pane cu legume si cimbru

Peste pane cu legume si cimbru din: file de peste, spanac, dovlecei, rosii cherry, oua, pesmet, zmeura, ardei, amidon, ulei de masline, sare, piper, cimbru, gulii, mere, miez de nuca. Ingrediente: 4 fileuri de peşte 300 g spanac congelat doi dovlecei 200 g roşii cherry două ouă 100 g pesmet 250 g zmeură un ardei […]

Plachie de crap cu cimbru si pasta de tomate

Cum se prepara Plachie de crap (VIDEO)

Cum se prepara Plachie de crap – Plachia de crap este un preparat tradițional al bucătăriei românești, cunoscut și apreciat pentru combinația sa armonioasă de arome și texturi. Această mâncare de pește, cu influențe din bucătăria balcanică, este perfectă pentru mese festive sau ocazii speciale, dar poate fi savurată și într-o zi obișnuită, aducând o […]

Cum se prepara Sardine prajite cu midii

Sardine cu portocale si patrunjel

Sardine cu portocale si patrunjel din: sardine, portocale, frunze de dafin, capere, boia, unt, ceapa, amidon, ulei de masline, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 4 sardine mari sau 8 mai mici 3 portocale 4 frunze de dafin o lingură cu capere o linguriţă cu boia dulce 60 g unt o ceapă albă o linguriţă cu amidon […]

Peste cu garnitura de legume

Rasol de peste cu legume

Rasol de peste cu legume din: salau, morcov, radacina de patrunjel, ceapa, otet, foaie de dafin, lamaie, unt, sare, piper, praz. Ingrediente: 1 kg peste alb (şalău) 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 1 lingura oteţ 1 foaie de dafin 1 lamaie 100 g unt sare piper boabe 1 fir de praz   […]

File_de_somon_cu_sos_de_rosii_si_ghimbir

File de somon cu sos de rosii si ghimbir

File de somon cu sos de rosii si ghimbir din: somon, unt, ghimbir, rosii, pasta de ardei, ceapa, pasta de tomate, limeta, ulei de masline, sare, piper, busuioc.   Ingrediente: 4 cotlete de somon 100 g unt 50 g ghimbir proaspăt 500 g roşii o lingură cu pastă de ardei dulce o ceapă o lingură […]

Fidea_de_orez_cu_creveti_si_sos

Fidea de orez cu creveti si sos

Fidea de orez cu creveti si sos din: creveti, broccoli, midii, ceapa, curry, coriandru, rosii, ulei de masline, pasta de ardei, lapte de cocos, ardei capia, fidea de orez, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 500 g creveti 500 g broccoli 400 g midii o ceapa 1 lingurita cu curry 2 g coriandru pudra 3 rosii 150 […]

Lasagna de peste cu ardei copti

Lasagna de peste cu ardei copti din: foi de lasagna, peste, rosii cherry, capere murate, ardei, ulei, sare, piper, patrunjel, ceapa, pulpa de rosii, vin alb, foaie de dafin. Ingrediente: 1 pachet foi lasagna 1 kg peste oceanic 500 g roşii cherrv 3 linguri capere murate 5 ardei grasi copti 4 linguri ulei sare piper […]

Scrumbie_cu_legume_si_sos_rosu_

Scrumbie cu legume si sos rosu

Scrumbie cu legume si sos rosu din: scrumbie, rosii, ardei, orez, broccoli, ulei de masline, ulei de porumb, ceapa, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 4 scrumbii afumate două conserve roşii un ardei iute 100 g orez brun 400 g broccoli 100 ml ulei de măsline 100 ml ulei de porumb o ceapă roşie sare piper pătrunjel […]