Somon_cu_sos_pesto_de_menta

Somon cu sos pesto de menta

Somon cu sos pesto de menta din: somon, lamaie, menta, rucola, caju, ulei de masline, parmezan. Ingrediente: 4 fileuri de somon de circa 200 g fiecare 1 lămâie, plus sferturi pentru servit 1 legătură mare de mentă proaspătă 100 g rucola 30 g caju rumenit 2 linguri ulei de măsline, plus pentru uns 50 g […]

Quiche_cu_ton_si_mazare

Quiche cu ton si mazare

Quiche cu ton si mazare din: faina, unt, ton, mazare, ou, lapte, sare, piper, boia. Ingrediente: Pentru aluat: 200 g făină albă 100 g unt Pentrul umplutura: 200 g ton din conservă, scurs 125 g mazăre congelată 1 ou 200 ml lapte sare piper negru boia de ardei   Mod de preparare: Pentru aluat, cerne […]

Scoici in crusta de fistic

Reteta zilei: Scoici in crusta de bacon si fistic

Scoici in crusta de bacon si fistic din: bacon, fistic, ceapa verde, rozmarin, sare, piper, scoici. Ingrediente:  8 felii bacon gatit ¼ ceasca fistic 1 lingura ceapa verde 1 lingura rozmarin proaspăt 1 linguriță de sare 1 linguriță de piper negru 12-15 scoici mari     Mod de preparare: Se combină bacon, fistic, ceapa verde […]

Crap_marinat

Crap marinat

Crap marinat din: crap, ulei, faina, otet, apa, ceapa, ienibahar, piper, dafin, sare. Ingrediente: 1 kg crap 3-4 linguri cu ulei 2 linguri cu făină 1 ceaşcă cu oţet 1 ceaşcă cu apă 1-2 cepe ienibahar boabe piper boabe 2-3 frunze de dafin sare   Mod de preparare: Curăţă, spală şi taie peştele în bucăţi […]

Piure de spanac

Peste cu piure de spanac si cascaval

Peste cu piure de spanac si cascaval din: peşti (merluciu), spanac, smântână, unt, lapte, făină, caşcaval, lămâie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 peşti (merluciu) 500 g spanac 100 g smântână 40 g unt 200 ml lapte 100 g făină 100 g caşcaval 1 lămâie ulei sare piper Mod de preparare: Condimentează peştii cu sare şi piper şi stropeşte-i cu ulei […]

Supa_simpla_de_creveti

Supa simpla de creveti

Supa simpla de creveti din: patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, morcov, ulei de nuci, ulei de floarea soarelui, smantana, creveti, sare, sampanie, patrunjel verde. Ingrediente: 4 rădăcini de pătrunjel 2 rădăcini de păstârnac 1/2 ţelină 1 ceapă mare 2 morcovi 3 linguri cu ulei de nuci 3 linguri cu ulei de floarea-soarelui 100 g smântână 300 […]

Medalion de rechin

Medalion de rechin din: rechin, rosii, ardei, ceapa, masline, usturoi, patrunjel, lamaie, capere, ulei, sare, piper, busuioc.   Ingrediente: 4 medalioane de rechin 3 roşii 1 ardei gras 1 ceapă roşie 100 g măsline fără sâmburi 5-6 căţei de usturoi 1 legătură de pătrunjel verde 2 lămâi 50 g capere ulei de măsline sare, piper […]

Macrou cu ciuperci si vinete

Frigarui de peste cu ciperci si ceapa verde

Frigarui de peste cu ciperci si ceapa verde din: roşioare, cărăşei (păstrăv), ciuperci, rosie, ceapa verde, usturoi, patrunjel verde, sare, piper, ulei.   Ingrediente: roşioare, cărăşei (merge şi păstrăvul) ciuperci 1 rosie ceapa verde 1 căpăţână de usturoi patrunjel verde sare piper ulei Mod de preparare: Pune beţele pentru frigărui în apă – lemnul va fi ferit astfel şi […]

Paste_cu_ton

Paste cu ton

Paste cu ton din: ton, usturoi, conserve de rosii, masline, capere, busuioc, paste, cascaval, pesmet.   Ingrediente: 100 g conservă de ton in ulei (păstrează deoparte puţin ulei) 2 căţei de usturoi 2×400 g conserve de roşii in suc 100 g măsline feliate 2 linguri capere 1 mână de busuioc proaspăt 300 g paste 50 […]

Reteta zilei: Somon marinat

Somon marinat din: somon, sare, piper, lamaie, usturoi, cimbru, boabe de piper, apa, ulei de masline. Ingrediente:  300 g somon proaspăt, cu sau fără piele sare și piper 1 lamaie 2 catei de usturoi 1/2 lingurita cimbru uscat 1/2 lingurita boabe de piper 1/2 linguriță sare 200 ml de apă 150 ml ulei de măsline […]

Chiftelute de peste cu stevie

Chiftelute delicioase de peste – Delicioase

Chiftelute delicioase de peste – Delicioase din: peste, cartofi, patrunjel, pastarnac, faina, ou, ceapa, pesmet, usturoi, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g file de peşte dezosat 200 g cartofi 100 g rădăcină de pătrunjel 1 păstârnac 50 g făină 1 ou 1 ceapă 50 g pesmet 4 căţei de usturoi pătrunjel ulei piper sare   […]

Tartă cu dovleac si măsline

Tarta cu peste si masline

Tarta cu peste si masline din: sardine, ardei, rosii, masline, marar, cimbru, faina, smantana, margarina, praf de copt, ou, sare, ulei.   Ingrediente: 1 cutie cu sardine în ulei 2 ardei graşi 2 roşii 100 g măsline 2 linguri cu sos de roşii mărar cimbru Pentru aluat: 300 g făină 3 linguri cu smântână 50 […]

Salata de cartofi cu ansoa

Salata cu ton si cartofi – usor de preparat

Salata cu ton si cartofi din: ton, cartofi, fasole, mazare, patrunjel, lamaie, ulei, sare.   Ingrediente: 1 conservă mare ton in suc propriu 4 cartofi 200 g fasole păstăi 150 g mazăre 1 legătură pătrunjel sucul unei lămâi ulei sare   Mod de preparare: Fasolea şi mazărea se pun la fiert împreună, iar cartofii, în […]

Cod la cuptor cu rozmarin

Cod la cuptor cu rozmarin

Cod la cuptor cu rozmarin din: cod, lamaie, ulei, usturoi, rozmarin, ghimbir, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri cod o lămâie 2 lingurite ulei 3-4 cătei usturoi o crengută rozmarin proaspăt puţin ghimbir sare piper   Mod de preparare: Cod la cuptor cu rozmarin: rad ghimbirul si coaja de lămâie. Pe hârtia de copt se asază […]

Mini tarte cu peste si creveti

Tarta cu peste alb

Tarta cu peste alb din: aluat, faina, cod, usturoi, ulei, sare, branza de vaci, branza de capra, oua, ulei, marar, cimbru. Ingrediente: 1 foaie aluat foitaj 1 praf făină 200 g cod 4-5 căţei usturoi 1 lingură ulei 1 praf sare 200 g brânză de vaci scursă 3-4 linguri brânză rasă de capră 3 ouă […]

Rosii umplute cu carne de miel

Rosii umplute cu ton si fasole

Rosii umplute cu ton si fasole din: ton, fasole verde, paine, rosii, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 2 conserve mari de ton în suc propriu 150 g fasole verde miezul de la 4 felii de pâine 8 roşii 2 linguri ulei sare piper     Mod de preparare: Rosiilor li se taie un căpăcel, se […]

Peşte la cuptor cu cartofi prăjiţi

Peste la cuptor cu garnitura

Peste la cuptor cu garnitura din: peste, ceapa, rosii, cartofi, ulei, sare, piper, smantana, patrunjel. Ingrediente: 2 fileuri de peşte 2 cepe uscate 10 roşii mici 1 kg cartofi noi 2 linguri ulei sare piper Pentru servit: 100 ml smântână 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Cartofii curătati se pun la fiert întregi, dacă […]

Creier de vita pane

Reteta zilei: Stridii pane

Stridii pane din: stridii, sare, piper, ou, faina, apa, pesmet, ulei. Ingrediente:  8 stridii sare și piper Ingrediente pentru aluat: 1 ou 2 linguri de făină 1 lingura apa Ingrediente pentru crusta: 1 cană pesmet ½ ceasca de faina ulei pentru prajit   Mod de preparare: Se spală și se clătesc stridiile cu puțină apă […]

File de macrou condimentat

Fileuri de macrou la cuptor

Fileuri de macrou la cuptor din: macrou, usturoi, ulei, sare, cartofi, lamaie, ardei gras. Ingrediente: 2 fileuri macrou 3 căţei usturoi 2 linguri ulei sare 6 cartofi zeama de la 2 lămâi 1 ardei gras verde   Mod de preparare: Speli bine peştele şi îl usuci, apoi îl ţii 20 de minute în zeamă de […]

Salata_de_legume_cu_stavrid

Salata de legume cu stavrid

Salata de legume cu stavrid din: stavrid, cartofi, morcovi, mazare, oua, ceapa, sare, ulei, lamaie.   Ingrediente: 200 g stavrid fiert 500 g cartofi 500 g morcovi 200 g mazare 2 ouă fierte 1 ceapă sare 2 finguri ulei zeama de la 2 lămăi   Mod de preparare: Ţii peştele la scurs. Fierbi cartofii şi […]

Tarta cu peste

Tarta cu peste, branza si ou

Tarta cu peste, branza si ou din: file de somon afumat, hering afumat, brânză de vaci, caş, gorgonzola, ouă, smântână, margarină, făină, ulei, oţet, apă rece, sare. Ingrediente: 100 g file de somon afumat 300 g hering afumat 200 g brânză de vaci 150 g caş 50 g gorgonzola 2 ouă 4 linguri cu smântână […]

Tăieţei Yakisoba cu legume

Taietei cu legume si porc

Taietei cu legume si porc din: taietei de orez, muschi de porc, creveti, usturoi, varza, morcov, ceapa, sos de soia, sos de stridii, zahar, ulei, sare. Ingrediente: 1 pungă tăietei de orez chinezesti 100 g muşchi de porc 5 creveti decongelati 3 cătei usturoi 200 g varză 1/2 morcov 2 fire ceapă verde 1 lingură […]

Tocana pescareasca

Tocana pescareasca

Tocana pescareasca din: ceapa, morcov, ardei gras, rosii, ulei, boabe de piper, dafin, usturoi, cimbru, sare, vin, peste. Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 2 ardei la alegere (gras, capia) 500 g roşii tocate (sau 2 conserve de roşii cuburi) 3-4 linguri ulei 10-15 boabe de piper 2 frunze dafin 2-3 căţei usturoi 1 linguriţă rasă de […]

Ceapa_umpluta_cu_pasta_de_ton_si_sos_cu_vin

Ceapa umpluta cu pasta de ton si sos cu vin

Ceapa umpluta cu pasta de ton si sos cu vin din: ceapa, ton, paine, unt, lapte, branza, sare, piper, ou, vin, ardei, pasta de tomate, ulei.   Ingrediente: Pentru umplutură: 5 cepe 150 g ton în suc propriu 2 felii păine 50 g unt 4 linguri lapte 40 g brânză sare piper 1 ou Pentru […]

Bruschete cu avocado si fructe de mare

Reteta zilei: Bruschete cu avocado si fructe de mare

Bruschete cu avocado si fructe de mare din: avocado, suc de lamaie, sare de mare, paine, homar, ardei iute, arpagic, ulei de masline.   Ingrediente:  2 avocado 2 lingurite suc proaspat de lamaie sare de mare 4-6 felii de pâine 120 gr homar, maruntit 1 ardei iute, felii subțiri 2 lingurite arpagic tocat ulei de […]

Salata asortata cu ton

Salata asortata cu ton

Salata asortata cu ton din: ton, rosii, ardei, ceapa, cascaval, patrunjel, masline, oua, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 conserve ton bucăti in suc propriu 2 roşii 1 ardei gras verde 1 ardei gras roşu 2 cepe 100 g caşcaval 1 legătură pâtrunjel 150 g măsline (negre şi verzi) 4 ouă 1 lămăie ulei sare […]

Cornete de şuncă cu ou pe salată de fasole verde

Cornete cu branza de vaci si somon afumat

Cornete cu branza de vaci si somon afumat din: foi de lasagna, branza de vaci, smantana, zeama de lamaie, somon, sare, piper. Ingrediente: 5-6 foi de lasagna 300 g brânză de vaci 3 linguri de smântână 1 lingură de zeamă de lămâie 10 felii de somon afumat sare piper alb   Mod de preparare: Fierbe […]

Reteta zilei: Peste in crusta de faina

Peste in crusta de faina din: peste, oua, sare, piper, sos worcesterdhire, faina, ulei.   Ingrediente:  8 fileuri de peste 2 oua sare si piper 1 varf de lingura sos Worcestershire 4 linguri faina ulei         Mod de preparare: Se spală fileurile de pește și se usucă cu hârtie de bucătărie. Bateti […]

Salata de fasole verde si somon afumat

Salata de fasole verde si somon afumat

Salata de fasole verde si somon afumat din: fasole, ceapa, somon, zeama de lamaie, patrunjel, marar, sare, piper, ulei. Ingrediente: 300 g fasole verde 1 ceapă 50 g somon afumat zeamă de lămâie pătrunjel mărar sare piper ulei   Mod de preparare: Fierbi apă cu puţină sare într-un vas. Când dă în fiert, pui fasolea […]

Salata verde cu peste marinat

Salata verde cu peste marinat

 Salata verde cu peste marinat din: peste marinat, morcov, mar, cartofi, frunze de salata, oua, sare, piper, iaurt, ulei, usturoi, zeama de lamaie. Ingrediente: 6 bucăti peste marinat 1 morcov 1 măr 2 cartofi câteva frunze de salată 2 ouă sare piper Pentru sos: 200 ml iaurt 2 linguri ulei 2 căţei de usturoi sare […]

Salata de paste cu crap

Salata de paste cu crap din: paste, ceapa verde, crap, rosii, sare, piper, ulei, faina, smantana, usturoi, lamaie. Ingrediente: 250 g paste 2 fire ceapă verde 2 rondele crap 2 rosii sare piper ulei Pentru sos: ulei 1 lingură făină apă încălzită 4 linguri smântână 4 cătei usturoi zeamă de lamaie sare   Mod de […]