Pastrav cu lamaie si capere

Pastrav la gratar cu usturoi sau lamaie

Pastrav la gratar cu usturoi sau lamaie din: pastrav, malai, usturoi, ulei, marar, lamaie. Ingrediente: 1 kg pastrav 100 g malai 4 linguri ulei 1 legatura de marar 1 capatana usturoi 1 lamaie   Mod de preparare: Se curăţă bine păstrăvii, se spală şi se taie în bucăţi de mărime potrivită. După ce s-a încins […]

Sufleu de peste cu sos alb

Sufleu de cod

Sufleu de cod din: peste, oua, unt, faina, lapte, lamaie, sare Ingrediente: 1 ou 100 g peste cod 2 lingurite unt 2 lingurite faina 5 linguri lapte 2 felii lamaie sare   Mod de preparare: Se spală peştele, se curăţă de pieliţă şi de oase şi se taie în bucăţi mici. Din unt, făină şi lapte […]

Peste pane stropit cu zeama de lamaie

Peste pane stropit cu zeama de lamaie

Peste pane stropit cu zeama de lamaie din: peste, faina, lapte, ulei, lamaie. Ingrediente: 1 kg peste (congelat sau proaspat) 3 linguri faina 200 ml lapte 1 lamaie 100 ml ulei     Mod de preparare: Peştele se curăţă, se spală şi se porţionează şi se lasă o jumătate de oră în lapte dulce. Apoi […]

Ciorba de stiuca

Ciorba de stiuca – usor de preparat

Ciorba de stiuca din: stiuca, ceapa, morcov, pastarnac, patrunjel, ulei, bulion, rosii, bors, leustean. Ingrediente: 1 kg stiuca 2 cepe 100 g morcovi 1 pastarnac 1 radacina patrunjel 2 linguri ulei 2 linguri bulion 4 rosii 1 l bors 1 leg patrunjel 1 leg leustean   Mod de preparare: Ceapa şi zarzavaturile se curăţă, se […]

Peste sirian cu menta si bacon

Peste sirian cu menta si bacon din: păstrăvi, bacon, ceapă verde, lamaie, ardei diferit colorati, usturoi, boia, sare, ulei, piper, menta verde, rozmarin verde.   Ingrediente: 2 păstrăvi evisceraţi de dimensiune medie 200 g bacon 3 fire ceapă verde 2 lămâi 3 ardei diferit cbloraţi 4 căţei de usturoi 1 lingurita boia ulei sare piper 2 legături mentă verde […]

Salata cu ton, mandarine si ananas

Salata cu ton, mandarine si ananas din: conserve trunchi de ton în ulei, rosii cherry, porumb din conserva, compot de mandarine, sare, ananas din compot, ceapa verde, paste fundite, zeama de lamaie, ulei de măsline. Ingrediente: 2 conserve trunchi de ton în ulei 5 roşii cherry 100 g porumb din conservă 1/2 cutie mică compot de mandarine sare 100 […]

Saramură de somn

Saramura de crap cu ardei iute si cimbru

Saramura de crap cu ardei iute si cimbru din: crap sau caras, ardei graşi verzi si rosii, rosii, ardei iuti, usturoi, cimbru, foi de dafin, patrunjel, otet, sare, piper negru. Ingrediente: 1 crap de circa 1 1/2 kg sau aceeaşi cantitate de caraşi 2 ardei graşi verzi 1 ardei gras roşu 2 roşii bine coapte 2-3 ardei […]

Cod la cuptor cu verdeaţă

Reteta zilei: File de cod la cuptor

File de cod la cuptor din: sake, mirin, pasta miso, zahar brun, ulei de susan, file de cod, sare, piper.   Ingrediente:  4 linguri sake 4 linguri mirin 2 linguri de pastă miso 1 lingura zahar brun 1 lingurita de ulei de susan 2 fileuri de cod sare si piper       Mod de […]

Crap umplut cu nuci

Crap la gratar cu legume si lamaie

Crap la gratar cu legume si lamaie din: crap, ulei, slanina, sare, piper negru macinat, lamaie, usutroi, ardei grasi, dovlecel, rosii cherry. Ingrediente: 1 crap mare, de 1 1/2 kg 3 linguri ulei 1 bucată de slănină sare, piper negru măcinat 2 lămâi 3 căţei de usturoi 3-4 ardei graşi 2 dovlecei 6 roşioare cherry   […]

Spaghetti a la Carbonara cu parmezan

Reteta zilei: Spaghete cu anchoa

Spaghete cu anchoa din: spaghete, apa, sare, anchoa, usturoi, migdale, patrunjel, fulgi de ardei rosu, suc de lamaie, ulei de masline. Ingrediente:  100 g spaghete 4 căni de apă 4 lingurite de sare 3 anchoa 3 catei de usturoi, tocat 1/4 ceasca migdale tocate 1 legatura patrunjel, tocat 1/4 lingurita fulgi de ardei rosu sucul […]

Retete culinare

Retete de peste

Retete de peste: Reteta zilei: Somon cu sos de ciuperci   Somon cu sos de ciuperci din: somon, sos pesto, ceapa verde, ciuperci, usturoi, patrunjel, unt, smantana, sare, piper, boia. Ingrediente:  4 medalioane de somon 4 linguri sos pesto 3 fire ceapa verde Ingrediente pentru sos de ciuperci: 200 g ciuperci 2 căței de usturoi, […]

Saramura de guvizi cu rosii si ardei gras

Saramura de guvizi cu rosii si ardei gras din: guvizi, rosii, ardei grasi sau capia, usturoi, telina, morcov, verdeata, suc de roşii sau bulion, ardei iuţi proaspeţi sau marinaţi, sare, piper, ulei. Ingrediente: 600 g guvizi 2 roşii 1 ardei graşi sau capia 1 căpăţână de usturoi 1 ţelină mică 1 morcov 1 legătură de verdeaţă 300 ml […]

Salau cu legume sote

Frigarui de peste cu sunca si legume

Frigarui de peste cu sunca si legume din: peşte, sunca afumata, dovlecel, vanata, rosii, lamaie, busuioc, piper macinat, muştar iute cu hrean, lamaie, piper, ulei de măsline. Ingrediente: 4 fileuri de peşte 8 felii de şuncă afumată 1 dovlecel 1 vânătă mică 2 roşii 1 lămâie câteva frunze de busuioc piper macinat Pentru sos: muştar iute cu […]

Mititei din peste cu patrunjel si lamaie

Mititei din peste cu patrunjel si lamaie din: file de peşte alb, ceapa, usturoi, coaja de lamaie, pesmet sau gris, patrunjel verde, piper, ulei, slăninuţă pentru uns grătarul, lamaie, iaurt sau sos tzatziki. Ingrediente: 1/2 kg file de peşte alb 1 ceapă 2 căţei de usturoi coaja rasă de la 1/2 lămâie 2 linguri pesmet sau griş 1 […]

Peste la tigaie

Reteta zilei: Peste marinat la tigaie

Peste marinat la tigaie din: peste, lime, nuci, ceapa, usturoi, curcuma, coriandru, sare, ulei, sos de soia dulce, unt topit. Ingrediente:  2 pesti sucul de la 1 lime rosii si lime, pentru servire Ingrediente marinata: 3 nuci 4 cepe mici 3 catei de usturoi 1 lingura curcuma pulbere 1 lingurita coriandru pulbere 2 lingurite de […]

Peste in crusta de susan

Peste in crusta de susan din: fileuri de peşte sau trunchiuri de ştiucă, oua, seminte de susan, faina,  condiment din legume uscate, sare, ulei. Ingrediente: 4 fileuri de peşte sau 2 trunchiuri de ştiucă 2 ouă 100 g seminţe de susan 3 linguri făină condiment din legume uscate sare 200 ml ulei pentru prăjit     […]

Macrou cu sos de patrunjel si usturoi

Macrou cu sos de patrunjel si usturoi din: macrou, patrunjel, usutroi verde, ulei de masline, lamaie, fasole verde, dovlecel, ardei gras roşu, sare, piper, rozmarin verde.   Ingrediente: 2 bucăţi macrou 1 legătură pătrunjel 2 fire de usturoi verde 100 ml ulei de măsline 1 lămâie 300 g fasole verde 1 dovlecel 1 ardei gras roşu […]

Omleta cu somon si cascaval

Omleta cu somon si cascaval din: oua, file de somon afumat sau proaspăt, caşcaval sau brânză Cedar, ardei capia sau ardei gras roşu, ceapă verde, ulei de floarea-soarelui, piper alb, sare, praf de chili. Ingrediente: 4 ouă proaspete 50 g file de somon afumat sau proaspăt 50 g caşcaval sau brânză Cedar 1/2 ardei capia sau ardei gras roşu 2 fire ceapă verde 10 ml ulei […]

Reteta zilei: Somon cu sos de ciuperci

Somon cu sos de ciuperci din: somon, sos pesto, ceapa verde, ciuperci, usturoi, patrunjel, unt, smantana, sare, piper, boia.   Ingrediente:  4 medalioane de somon 4 linguri sos pesto 3 fire ceapa verde Ingrediente pentru sos de ciuperci: 200 g ciuperci 2 căței de usturoi, tocat 1/2 legatura patrunjel, tocat 20 g unt 100 g […]

Crap cu dovlecel, mazare si ardei gras

Crap cu dovlecel, mazare si ardei gras din: crap, ceapa, ardei rosu, arei galben, morcov, dovlecel, fasole verde, boabe de mazăre, usturoi, roşioare cherry, ulei, sare, piper, lămâie. Ingrediente: 1 crap de aproximativ 1 kg 2 cepe 1 ardei roşu 1 ardei galben 1 morcov 1 dovlecel de dimensiune medie 100 g fasole păstăi 2 linguri boabe de mazăre […]

Pane de cartofi noi

Peste pane cu mujdei si cartofi natur

Peste pane cu mujdei si cartofi natur din: fileuri peşte alb, ouă, făină, pesmet, sare, piper, mujdei, lamaie, cartofi natur, ulei. Ingrediente: 2 fileuri peşte alb 2 ouă 2 linguri făină 3 linguri pesmet sare piper mujdei 1-2 linguri lămâie cartofi natur ulei, pentru prăjit   Mod de preparare: Speli şi usuci fiteurile de peşte, apoi le dai cu […]

Reteta zilei: Somon la cuptor cu pesto de patrunjel

Somon la cuptor cu pesto de patrunjel din: somon, lime, usturoi, patrunjel, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente:  1 bucată de somon de cca 800 g 1 lime 3 catei de usturoi 1 legatura pătrunjel 3 linguri de ulei de măsline sare si piper   Mod de preparare: Puneti ulei de măsline, pătrunjel, usturoi, sare […]

Crap umplut cu orez si paine

Crap umplut cu orez si paine din: crap, ceapa, orez, paine, lapte, ou, piper, sare, patrunjel, supa de legume, ulei, unt. Ingrediente: 1 crap de 1 kg 1 ceapă 50 g orez 50 g pâine, înmuiată în lapte şi bine stoarsă 1 ou piper sare 1/2 legătură pătrunjel 100 ml supă legume 50 ml ulei unt, pentru uns […]

Paste picante cu somon

Salata de paste cu somon, castravete si ardei iute

Salata de paste cu somon, castravete si ardei iute din: paste proaspete tagliatelle, somon afumat, mioneza, castravete, zeama de lamaie, chivas, pudră de ardei iute, mărar, sare, piper.   Ingrediente: 1 pachet paste proaspete tagliatelle, fierte al-dente 200 g de somon afumat 60g de maioneză 1/2 castravete, decojit 2 linguri zeamă de lămâie câteva fire de chives un vârf […]

Salata verde ( cu frunza creata ) cu oua si peste ton

Salata de ton cu porumb si rosii

Salata de ton cu porumb si rosii din: salată de ton cu porumb, roşii, ceapă verde, frunze de busuioc, oregano. Ingrediente: 2 conserve salată de ton cu porumb 6 roşii coapte ceapă verde câteva frunze de busuioc oregano       Mod de preparare: Tăiaţi în feiii roşiile; aranjaţi-le pe 4 farfurii şi asezonaţi cu oregano. Amestecaţi salata de […]

Peste cu sos de soia si otet alb

Peste fript cu legume asiatice si sos de soia

Peste fript cu legume asiatice si sos de soia din: ceapă verde,  ghimbir, usturoi, ardei iuti rosii, ardei gras rosu, ulei, supa de peste, sos de soia, suc de lamaie, sare, piper, dorade. Ingrediente: cca 3 cm ghimbir 3 că­ţei de usturoi 2 ardei iuţi roşii 1 ardei grâs roşu 1 legătură ceapă verde 3 […]

Tartar de somon

Tartar de somon cu ridichi si sos de maioneza

Tartar de somon cu ridichi si sos de maioneza din: somon afumat, icre roşii, maioneza, ceapa verde, ridichi roşii, zeamă de lămâie, mărar, rucola, susan negru, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 200 g de somon afumat 50 g de icre roşii 100 g de maioneză 2 fire de ceapă verde 6 ridichi roşii 2 […]

Rulouri cu brânza şi legume

Rulouri cu ton, broccoli si branza

Rulouri cu ton, broccoli si branza din: ton în ulei de măsline, foi de plăcintă, broccoli sau foi de spanac, lămâie, brânză Feta, sare de mare, ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 360 g ton în ulei de măsline 2 foi de plăcintă 200g broccoli sau foi de spanac 1 lămâie 1 căţel de usturoi 1 felie de brânză Feta […]

Placinta cu anghinare si ansoa

Placinta cu anghinare si ansoa din: anghinare în sos de lămâie şi piper, anşoa proaspăt, pâine, cimbru, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare, piper.   Ingrediente: 300 g anghinare în sos de lămâie şi piper 300 g anşoa proaspăt 3 felii de pâine cimbru usturoi ulei de măsline extravirgin sare piper Mod de preprare: Bucăţle […]

Ton cu ardei copţi

Bruschete cu ton, capere si ardei iute

Bruschete cu ton, capere si ardei iute din: ton în ulei de măsline, baghetă, ou, capere in otet, atrunjel, usturoi, ardei iute. Ingrediente: 240 g ton în ulei de măsline 8 felii de baghetă 1 ou fiert 1 lingură de capere în oţet pătrunjel 1 căţel de usturoi 1 ardei iute Mod de preparare: Rupeti frunzele de […]

Aperitive colorate

Aperitive cu somon, hrean si castravete

Aperitive cu somon, hrean si castravete din: somon afumat, pâine de secară cu seminţe, castravete Fabio, cremă de brânză, pastă de hrean, maioneză, ouă, ardei iute, chives, pătrunjel, sare şi piper. Ingrediente: 100g de somon afumat 4 felii de pâine de secară cu seminţe 1/3 de castravete Fabio 80g cremă de brânză 1 linguriţă de pastă de hrean 1 lingură de maioneză 4 ouă fierte […]