Aperitive cu legume la gratar si ton

Aperitive cu legume la gratar si ton din: ton, dovlecel, vanata, ardei, masline fara samburi, capere, nuci de pin, sare de mare, piper negru, oţet balsamic, arpagic, usturoi, ou, ulei de măsline extravirgin, lămâie. Ingrediente: 320g de ton în suc natural 2 dovlecei mari 1 vânătă 2 ardei 1 pumn de măsline fără sâmburi capere 30g de nuci de pin sare […]

Bruschete cu somon si icre

Bruschete cu somon si icre din: baghetă, salată de icre, icre negre, somon afumat, ulei de măsline extravirgin, salată verde, mărar, lamaie, ceapa rosie, sare, piper. Ingrediente: 1 baghetă 250g salată de icre 50g de icre negre somon afumat ulei de măsline extravirgin salată verde mărar proaspăt 1 felie de lămâie felii de ceapă roşie sare şi piper Mod de preparare: Se […]

Tocanita de legume cu peste si curry

Ghiveci de legume cu peste

Ghiveci de legume cu peste din: peste, morcov, telina, patrunjel, rosii, ceapa, fasole verde, masline. Ingrediente:  1 peşte de 1 kg 1 morcov 1 rădăcină de ţelina 1 rădăcină de pătrunjel 7 roşii 1 ceapă 200 g fasole verde 18 măsline verdeaţă Mod de preparare: Curăţă şi taie peştele în bucăţi, sărează-l. Taie ceapa mărunt, […]

Sardine cu sos de hrean

Peste cu sos de hrean

Peste cu sos de hrean din: crap, slaniuta afumata, usturoi, faina, boia, ulei, mere, hrean, supa, otet, sare.   Ingrediente:  fileurile de la 1 crap, fără piele 120 g slăninuţă afumată 3-4 căţei de usturoi 200 g făină 4 linguri boia dulce l praf boia iute ulei pentru prăjit Ingrediente sos de hrean: 150 g […]

Cod cu legume si usturoi

Cod cu legume si usturoi din: cod, limeta, pesmet, faina, oua, ulei, ceapa, ulei de masline, rosii, ardei gras, usturoi, vin rosu, sare, piper, busuioc. Ingrediente:  4 fileuri de cod sucul şi coaja rasă de la 1 limetă 200 g pesmet 1 lingură făină 2 ouă ulei pentru prăjit 2 cepe 2 linguri ulei de […]

Pastrav cu legume si busuioc la cuptor

Pastrav cu legume si busuioc la cuptor din: ardei gras, ulei de masline, ceapa, usturoi, vin alb, bulion, rosii cherry, capere, masline, busuioc, pastrav, sare, piper. Ingrediente:  2 ardei graşi roşii 4 linguri ulei de măsline 2 cepe tocate 1 căţel de usturoi tocat 50 ml vin alb 100 g bulion 250 g roşii cherry […]

Ciorba de peste marin si scoici

Ciorbe de peste – usor de preparat

Ciorbe de peste: Ciorbele de pește reprezintă o parte importantă a bucătăriei tradiționale din multe culturi, fiind apreciate pentru gustul lor bogat și pentru faptul că sunt o sursă excelentă de proteine și nutrienți sănătoși. Aceste preparate culinare au o istorie îndelungată și sunt adesea asociate cu zonele de coastă sau cu regiunile învecinate cu […]

Placinta de casa cu somon

Placinta de casa cu somon din: aluat, galbenus, unt, somon, ceapa, supa de legume. sare, piper.   Ingrediente: 250 g aluat foitaj gălbenuş pentru copt 100 g unt 500 g somon proaspăt 3 cepe 1 litru supă de legume sare si piper   Mod de preparare: Peştele se fierbe 10 minute în supa de legume. […]

Chiftele de peste cu usturoi

Chiftele de peste cu usturoi din: ton, usturoi, pesmet, ou, unt, nucsoara, piper.   Ingrediente:  1 conservă ton în suc propriu 3 căţei de usturoi 75 g pesmet auriu 1 ou 20 g unt nucşoară piper     Mod de preparare: Se scurge tonul de suc şi se pune într-un castron, unde se mărunteste cu […]

Peste la cuptor cu vin si usturoi

Peste cu usturoi la cuptor

Peste cu usturoi la cuptor din: peste, lamaie, ulei, vin alb, patrunjel, usturoi, sare.   Ingrediente:  4 peşti, după gust 2 lămâi 4 linguriţe ulei 4 linguriţe vin alb 2 legături mari pătrunjel 6 căţei de usturoi sare       Mod de preparare: Pătrunjelul se spală, se usucă, se toacă şi se amestecă cu […]

Paste cu ton si ceapa verde

Paste cu ton si ceapa verde din: paste, ton, ulei, ceapa verde, pesmet, sare, piper. Ingrediente:  1 pungă paste scurte 1 conservă ton în suc propriu 3 linguri ulei 1 legătură ceapă verde 2 linguri pesmet sare si piper   Mod de preparare: Tonul se pune la scurs, iar pastele se fierb în apă cu […]

Paste cu somon si suc de rosii

Paste cu somon si suc de rosii din: paste, mazare, suc de rosii, mozzarella, somon, sare, piper. Ingrediente:  1 pungă paste scurte 150 g mazăre 2 linguri suc de roşii 100 g mozzarella 150 g somon sare si piper Mod de preparare: Pastele se pun la fiert cu mazărea într-o oală cu apă si un […]

Ciorbe ardelenesti

Supe de peste

Supe de peste: Supa de peste cu rosii in bulion   Supa de peste cu rosii in bulion din: peşte mic, anghila, ceapa, usturoi, rosii in bulion, vin alb sec, otet, ulei, sare, boabe de piper, patrunjel. Ingrediente: 2 kg peşte mic 1 anghilă 1 ceapă 2 căţei de usturoi 3-4 roşii în bulion 1 litru vin alb sec […]

Tocanita de peste cu cartofi

Tocanita de peste cu cartofi din: cartofi, pastarnac, cod, pastrav afumat, lapte, patrunjel, paine. Ingrediente:  200g de cartofi, tăiaţi în cuburi 200g de păstârnac, tăiat în cuburi 140g file de cod fără piele 140g fileuri de păstrăv afumat, fără piele 500ml de lapte semidegresat 1/4 legătură mică de pătrunjel, frunzele tocate fin, tulpinile puse deoparte […]

Orez cu legume si oua

Orez cu legume si oua din: orez, unt, ceapa, usturoi, turmeric, frunze de curry, pasta de curry, lapte de cocos, mazare, lamaie, pastrav afumat, creveti, oua, coriandru, ardei iute. Ingrediente:  350g de orez basmati 100g de unt 3 cepe, tăiate în jumătăţi şi feliate subţire 6 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 linguriţă de turmeric 1 […]

Chiftelute de peste si garnitura de mazare

Chiftelute de peste si garnitura de mazare din: cartofi, cartof dulce, broccoli, mazare, patrunjel, lamaie, mustar dijon, macrou afumat, faina, ulei. Ingrediente:  2 cartofi, curăţaţi de coajă şi tocaţi 1 cartof dulce, curăţat de coajă şi tocat 1 broccoli, tăiat în bucheţele 100g de mazăre mazare fiartă pentru servire 1 legătură mică de pătrunjel, tocat […]

Tocana de peste cu fructe de mare

Tocana de peste cu fructe de mare din: ulei de masline, seminte de fenicul, morcovi, telina apio, usturoi, praz, rosii, supa de peste, cod, creveti. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 1 linguriţă seminţe de fenicul 2 morcovi, tăiaţi în cubuleţe 2 tulpini de ţelină Apio feliata 2 căţei de usturoi, tocaţi fin 2 fire […]

Cod in crusta de pesmet

Cod in crusta de pesmet din: paine, usturoi, ansoa, ulei de masline, rozmarin, cod, salata, cartofi noi, fasole verde. Ingrediente:  50g pâine albă fără coajă 2 căţei de usturoi, tocaţi grosier 6 fileuri de anşoa în ulei, scurse 2 linguriţe ulei de măsline 2 linguriţe frunze de rozmarin – tocate 4 fileuri de cod salată […]

Chiftele cu sos dulce-acrisor

Chiftele cu sos dulce-acrisor din: cod, ou, pasta de curry, sos de peste, amidon, lime, fasole verde, ulei, sos dulce-acrisor, salata. Ingrediente:  400g fileuri de cod tocat 1 ou 1 lingură pastă de curry roşu 2 linguriţe sos de peşte 1 lingură amidon coaja rasă şi zeama de la 1 lime 50g de fasole verde, […]

Peste cu cartofi si oregano

Peste cu cartofi si oregano din: cartofi, ceapa, usturoi, oregano, ulei de masline, lamaie, rosii, cod, patrunjel. Ingrediente:  5 cartofi mici (circa 400q), spălaţi bine si tăiaţi în sferturi 1 ceapă, tăiată în două şi feliată 2 căţei de usturoi, tocaţi grosier 1/2 linguriţă de oregano 2 linguri ulei de măsline 1/2 lămâie, tăiată în […]

Somon picant cu salata de cuscus

Somon picant cu salata de cuscus: din: file de somoc, portocala, ulei de masline, harissa, cuscus, castravete, patrunjel, fulgi de migdale.   Ingrediente:  2 fileuri de somon fără piele coaja rasă şi zeama de la 1 portocală 1 lingură ulei de măsline 1-2 linguriţe de harissa 100g de cuşcuş 1/2 castravete, tocat fin 1 ceapă […]

Paste cu verdeţuri şi usturoi

Paste cu creveti si usturoi

Paste cu creveti si usturoi din: paste, usturoi, unt, creveti, lamaie, patrunjel. Ingrediente:  200g de paste linguine 2-3 căţei mari de usturoi, tocati fin 50g de unt 175g creveţi mari cruzi, decorticaţi, vena dorsală îndepărtată, apoi tăiaţi în două pe lungime coaja rasă fin de la 1 lămâie, apoi lămâia tăiată în sferturi 1 legătură […]

Lin la cuptor

Peste la cuptor cu cuscus

Peste la cuptor cu cuscus din: fenicul, ceapa, ulei de masline, lamaie, cuscus, sofran, supa de pui, peste, marar, seminte de pin, rosii, stafide. Ingrediente: 2 bulbi de fenicul, tăiaţi în jumătăţi şi feliaţi 1 ceapă mare, tăiată în două şi feliată 3 linguri ulei de măsline 2 lămâi, 1 stoarsă după ce i-ai ras […]

File de somon cu orez si legume

Somon pe pat de taietei de orez

Somon pe pat de taietei de orez din: file de somon, ulei, pasta miso, otet balsamic, sos de soia, paprika, taietei de orez, ghimbir, ceapa verde, ardei iute, germeni de fasole, sos de peste. Ingrediente:  4 fileuri de somon ulei Ingrediente pentru sos: 2 linguriţe de pastă miso 2 linguriţe de oţet balsamic 2 linguriţe […]

Peste copt cu ceapa, rosii si patrunjel

Peste copt cu ceapa, rosii si vin

Peste copt cu ceapa, rosii si vin din: file de peşte, ceapa, praz, usturoi, rosii,vin alb sec, ulei de masline, sare, piper, piper boabe, patrunjel.   Ingrediente: 1,5 kg file de peşte 2 cepe 1 fir de praz 6 căţei de usturoi 6 roşii 100 ml vin alb sec 100 ml ulei de măsline sare piper […]

Ciorbă de praz cu cartofi

Ciorba de peste cu praz, slanina si cartofi

Ciorba de peste cu praz, slanina si cartofi din: cartofi, praz, supa de legume, smantana, sare, piper, sile de stiuca, lamaie, marar, slaninuta. Ingrediente: 400 g cartofi 2 fire praz 500 ml supă de legume 200 ml smântână sare, piper 150 g file de ştiucă 1/2 lămâie 1/2 legătură mărar 2 felii slăninuţă Mod de […]

Carne tocata cu rosii la cuptor

Rosii umplute cu peste si cuscus

Rosii umplute cu peste si cuscus din: roşii, cuşcuş prefiert, ciuperci, măsline, fileuri de peşte (macrou), vin alb sec, piper, sare, ulei, marar.   Ingrediente: 8 roşii 50 g cuşcuş prefiert 250 g ciuperci 100 g măsline felii 500 g fileuri de peşte (macrou) 1 pahar vin alb sec piper sare ulei mărar Mod de preparare: Mărunţeşti fileurile de peşte, le acoperi cu […]

Chiftele de peste in crusta

Chiftele de peste cu verdeata si lamaie

Chiftele de peste cu verdeata si lamaie din: peşte congelat, pâine, oua, verdeata, ulei, ceapa, faina, sare, piper, lamaie.   Ingrediente: 800 g peşte congelat 200 g pâine 2 ouă 2 legături verdeaţă 250 ml ulei 200 g ceapă 150 g făină sare piper lămâie Mod de preparare: Decongelezi peştele, îl cureţi şi îl treci prin maşina de […]

Salau la cuptor cu sos de rosii

Salau in crusta de cartofi cu lamaie

Salau in crusta de cartofi cu lamaie din: file de şalău, ou, faina, sare, piper, lamaie, cartofi, ulei. Ingrediente: 200 g file de şalău 1 ou 2-3 linguri făină sare, piper lămâie 2-3 cartofi ulei pentru prăjit Mod de preparare: Baţi puţin fileul de şalău, îl con­dimentezi şi îl dai prin făină şi ou bătut. […]