Salata rapida cu spanac, ton si orez

Salata rapida cu spanac, ton si orez din: spanac proaspăt, conser­vă ton, orez, ceapa verde, ardei rosu, masline, ulei, zeama de lamaie, sare. Ingrediente: 300-400 g spanac proaspăt 1 conser­vă ton, cu sau fără ulei 6 linguri orez 1 legătară ceapă verde 1 ardei roşu câteva măsline 3-4 linguri ulei zeamă de lămâie sare   Mod […]

Păstrăv afumat şi cartofi

Pastrav umplut cu macrou afumat

Pastrav umplut cu macrou afumat din: păstrăvi, macrou afumat, orez fiert, lamaie, ulei de masline, sare, piper, cimbru, cartofi (sau paste, ulei, unt şi usturoi)   Ingrediente: 3 păstrăvi 1 macrou afumat 3 linguri orez fiert 2 lămâi ulei de măsline sare, piper, cimbru Pentru garnitură: 500 g cartofi sau 300 g paste fierte, amestecate cu […]

Salata de legume cu scrumbie sarata

Scrumbie marinata cu ceapa rosie si marar

Scrumbie marinata cu ceapa rosie si marar din: fileuri de scrumbie, ceapa rosie, otet aromat, zahar, piper rosu, piper pisat, mărar verde. Ingrediente: 6 fileuri de scrumbie (a 60 g bucata) 2 cepe roşii Pentru mari­nată: 150 ml oţet aromat 5 linguri zahăr 6 boabe de piper roşu 1/2 linguriţă piper pisat 2 legături mărar verde Mod de […]

Ciorba de peste marin si scoici

Ciorba de peste cu ardei gras si leustean

Ciorba de peste cu ardei gras si leustean din: usturoi, ceapa, ardei gras galben si rosu, file de crap dezosat, unt sau margarină, concentrat de legume, leustean, sare. Ingrediente: 1 căţel de usturoi 1 ceapă 1 ardei gras galben 1 ardei gras roşu 500 g file de crap dezosat 10 g unt sau margarină 1/2 lingură concentrat de legume […]

Briose cu ton si branza dulce

Briose cu ton si branza dulce din: conserve de ton, oua, branza telemea, ceapa, praf de copt, faina de ovaz, marar uscat sau verde, sare, piper.   Ingrediente: 2 conserve de ton 2 ouă 150 g brânză dulcea 1 ceapa mică 1 linguriţă praf de copt 3 linguri făină de ovăz 1 lingură mărar uscat sau verde sare piper […]

Peste in vin cu smantana

Peste alb in sos de smantana si vin spumos

Peste alb in sos de smantana si vin spumos din: fileuri de peste alb, bulbi de fenicul, ceapa, vin spumos sau orice vin alb, smantana, unt, sare, piper, ulei, marar, patrunjel.   Ingrediente: 4 fileuri de peste alb (150- 170 g fiecare ) 3 bulbi de fenicul 2 cepe 150 ml vin spumos sau orice vin alb 3 […]

Salata de ton cu paste si porumb

Salata de ton cu paste si porumb din: paste, conserve de ton, conservă de porumb, maioneza, salata verde, sare.   Ingrediente: 500 g paste 3 conserve de ton 1 conservă de porumb maioneză salată verde sare Mod de preparare: Salata de ton cu paste si porumb: Fierbi pastele vreo 7-8 rninute (fără să le laşi să se înmoaie […]

Chiftele de somon la gratar cu cartof si marar

Chiftele de somon la gratar cu cartof si marar din: fileuri somon fără piele, cartof, ceapa, ou, usturoi, marar, sare, piper alb.   Ingrediente: 2 fileuri somon fără piele 1 cartof 1 ceapă 1 ou 2 căţei de usturoi 1 legătură mărar sare piper alb măcinat Mod de preparare: Cureţi cartoful şi îl fierbi. Toci fileul […]

Salata cu masline, cod si mar

Salata cu masline, cod si mar din: file de cod, salata verde, rosie, ceapa, ardei gras, mar, masline verzi, ulei de masline, zeama de lamaie, mustar iute, sare, piper alb, marar, patrunjel. Ingrediente: 500 g file de cod 1 salată verde 1 roşie 1 ceapă 1 ardei gras 1 măr 100 g măsline verzi fără sâmburi […]

Peşte la grătar cu tocănită de fasole verde

Peste spada la gratar cu sparanghel si capere

Peste spada la gratar cu sparanghel si capere din: frunza de coriandru prospete, ou, suc de lamaie, capere, mustar de Dijon, usturoi, ulei de masline, saranghel, peste spada. Ingrediente: 1/2 ceasca frunza de coriandru prospete 1 ou 1 lingura suc de lamaie 1 lingurita de capere scurse 1/2 lingurita mustar de Dijon 1 catel de usturoi 3 […]

Briose cu peste si smantana

Briose cu peste si smantana din: cod decongelat, ou, paine, usturoi, ceapa, smantana pentru gatit, sare, piper. Ingrediente: 200 g cod decongelat 1 ou 75 g miez de pâine 4 căţei de usturoi 1 ceapă 100 ml smântână de gătit sare piper Mod de preparare: Pestele se taie bucăţi care se pun în mixer. Se adaugă restul […]

Supa aita cu bulion

Supa de peste cu rosii in bulion

Supa de peste cu rosii in bulion din: peşte mic, anghila, ceapa, usturoi, rosii in bulion, vin alb sec, otet, ulei, sare, boabe de piper, patrunjel.   Ingrediente: 2 kg peşte mic 1 anghilă 1 ceapă 2 căţei de usturoi 3-4 roşii în bulion 1 litru vin alb sec 2 linguri oţet 2 linguri ulei sare 1 linguriţă boabe de […]

Reteta zilei: Peste la cuptor cu salata in tortilla

Peste la cuptor cu salata in tortilla din: tilapia, ulei de masline, limeta, chimen, praf de chili, boia, sare, piper cayenne, tortilla, mix de salata, maioneza. Poate te intereseaza si: Ciorba de peste cu ceapa rosie si boia Rasol de peste alb cu lamaie File de tilapia in crusta Ingrediente peste:  1 kg tilapia 1/4 […]

Pizza cu peste si ardei gras

Pizza cu peste si ardei gras din: făină, ulei, drojdie, apa, sare, ton în suc propriu, ardei graşi de culori diferite, mozzarella.   Ingrediente: 400 g făină 2 linguri ulei 5 g drojdie uscată 200 ml apă 1 praf sare Pentru umplutură: 2 conserve mari ton în suc propriu 2 ardei graşi de culori diferite 200 g mozzarella […]

Peste cu orez si soia

Peste umplut cu lamaie si orez

Peste umplut cu lamaie si orez din: peste, lamaie, orez, ceapa, patrunjel vin alb sec, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 1 peşte, după gust 2 lămâi 4 linguri orez 1 ceapă albă 1/2 legătură pătrunjel 300 ml vin alb sec 1 lingură ulei sare piper Mod de preparare: fierbe orezul în apă rece cu sare şi, între […]

Antreuri de vara cu creveti si ton

Antreuri de vara cu creveti si ton din: zucchini sau dovlecei, creveti, castraveti, ton in suc propiu, unt, rosie, ceapa, limeta, patrnujel. Ingrediente: 2 zucchini sau dovlecei 2 castraveţi 150 g creveţi decorticaţi 150 g ton în suc propriu 1 lingură de unt 1 roşie 1 ceapă mică 1 limetă pătrunjel sare Mod de preparare: […]

Peste la cuptor cu dovlecel si ardei gras

Peste la cuptor cu dovlecel si ardei gras din: orez, supa de legume, ardei gras rosu, dovlecel, ceapa, file de peste alb, marar, patrunjel, ulei, zeama de lamaie, cimbru. Ingrediente: 1 cană orez 3 căni supă de legume 1 ardei gras roşu 1 dovlecel 1 ceapă 4 fileuri de peşte alb 2-3 crenguţe mărar 2 […]

Ciorba de peste aromata

Ciorba de peste cu praz si ardei gras

Ciorba de peste cu praz si ardei gras din: peşte alb, morcovi, telina, ceapa, ardei gras, praz, sare, orez, zeama de lamaie, patrunjel. Ingrediente: 1 kg peşte alb, curăţat 2 morcovi 1 ţelină 1 ceapă 1 ardei gras 1 fir praz, fără frunze 1 praf sare 2 linguri orez zeamă de lămâie 1 legătură pătrunjel […]

Tarta cu rosii, peste si ceapa

Tarta cu rosii, peste si ceapa din: făină, unt, apa rece, sare,  roşii, ceapa, macrou afumat, masline, cascaval.   Ingrediente: 250 g făină 125 g unt 2-3 linguri apă rece 1 vârf cutit de sare Pentru umplutură: 3 roşii 3-4 cepe 4 fileuri macrou afumat măsline 100 g caşcaval Mod de preparare: Cerni făina, o […]

Pasta de peste rasol

Pasta de macrou afumat cu branza

Pasta de macrou afumat cu branza din: macrou afumat, ceapa, sare, branza topita, oua fierte, unt, zeama de lamaie, piper. Ingrediente: 1 macrou afumat 1 ceapă sare 150 g brânză topită 2 ouă fierte tari 2 linguri unt zeama de la 1/2 lămâie piper   Mod de preparare: Cureţi peştele de piele şi de oase. […]

Peşte cu legume la cuptor

Crap la cuptor cu legume si vin alb

Crap la cuptor cu legume si vin alb din: fileuri crap, morcovi, telina, ceapa usturoi, vin alb sec, rosii, ulei, faina, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 5 fileuri crap 3 morcovi 1 ţelină 1 ceapă 5 căţei usturoi 200 ml vin alb sec 6 roşii ulei făină sare piper pătrunjel tăiat fin Mod de preparare: lm […]

Aspic cu legume

Macrou cu legume in aspic

Macrou cu legume in aspic din: macrou, ceapa, morcovi, telina, dafin, radacina de patrunjel, sare, piper boabe, gelatina, lămâi, otet, patrunjel, marar. Ingrediente: 1,5 kg macrou 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină 1 foaie dafin 1 rădăcină pătrunjel sare piper boabe 30 g gelatină 1-2 lămâi 1-2 linguri oţet 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar Mod […]

Rosii umplute cu ton si capere

Rosii umplute cu ton si iaurt

Rosii umplute cu ton si iaurt din: conservă ton în suc propriu, roşii, ceapa, telina, masline negre, ardei gras roşu, castraveţi, iaurt, seminţe floarea-soarelui, boabe de struguri, sare, piper.   Ingrediente: 1 conservă ton în suc propriu 4 roşii mari 1 ceapă 100 g ţelină răzuită 12 măsline negre feliate 1 ardei gras roşu 2-3 […]

Sos de hrean

Crema de sardine cu branza si hrean

Crema de sardine cu branza si hrean din: sardine afumate, brânză de vaci, smântână, hrean răzuit, lămâie, ceapă verde, seminţe susan negru, mărar, piper, sare.   Ingrediente: 5-6 sardine afumate 150 g brânză de vaci 100 g smântână 3 linguriţe hrean răzuit 1/2 lămâie 1 legătură ceapă verde 3 linguriţe seminţe susan negru 1 legătură mărar piper sare Mod de preparare: […]

Rulouri de stavrizi a la Russe

Rulouri de peste cu bacon si rosii cherry

Rulouri de peste cu bacon si rosii cherry din: peşte alb, bacon, unt, ulei, rosii cherry, oregano, piure de cartofi.   Ingrediente: 4 bucăţi de peşte alb 4-8 felii de bacon 15 g unt 15 ml ulei 200 g roşii cherry, înjumătăţite frunze proaspete de oregano piure de cartofi         Mod de […]

Pachete chinezesti cu somon si fasole verde

Pachete chinezesti cu somon si fasole verde din: file de somon, sare, piper negru, amestec chinezesc „5 arome”, usturoi, ceapa verde, ardei rosu, fasole verde, sos de soia light, ulei de susan, tăiţei de ou uscaţi, sos teriyaki,  limetă, foi de copt.   Ingrediente: 250 g file de somon sare şi piper negru 2 vârfuri cuţit cu amestec chinezesc „5 arome” 1 […]

Somon cu paste şi legume

Paste cu somon si sparanghel

Paste cu somon si sparanghel din: paste fettuccine (sau tăiţei), sparanghel sau broccoli, sare, piper negru, file de cod, ulei de masline, salam chorizo, seminţe de pin prăjite. Ingrediente: 125 g paste fettuccine (sau tăiţei) 75 g sparanghel sau broccoli sare si piper negru 1 bucată groasă de file de cod (300 g), tăiată în jumătate 1 […]

Peste in crusta cu cimbru si lamaie

Peste in crusta cu cimbru si lamaie din: peste întreg, sare grunioasă, lămâie, cimbru proaspăt.   Ingrediente: 1 peste întreg 1 pungă sare grunioasă 1 lămâie 1 legătură cimbru proaspăt       Mod de preparare: Incingi cuptorul la 260 °C. Cureţi peştele de intesti­ne şi îl speli bine, păstrând solzii pe el. Tamponezi cu un şervet uscat şi […]

Vinete umplute cu rosii si orez

Vinete umplute cu morun si ansoa

Vinete umplute cu morun si ansoa din: carne de morun proaspat, vinete, telina, rosii, seminte de pin, capere, fileuri de ansoa, usturoi, ceapa verde, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper.   Ingrediente: 800 g de carne de morun proaspat 4 vinete 1 coada de telina 3 rosii 4 linguri de seminte de pin 3 […]

Peste prajit cu taitei dulci si ghimbir

Peste prajit cu taitei dulci si ghimbir din: file de peşte alb,sare, piper negru măcinay, ulei, ceapa verde, ghimbir, usturoi, fasole verde, suc si coaja de lamaie, tăiţei asiatici, ulei de susan, sos de soia dulce. Ingrediente: 500 g file de peşte alb, tăiat în cuburi sare şi piper negru măcinat 60 g mălai ulei pentru prăjit 6 cepe verzi, […]

Peste asiatic cu ceapa rosie si sos de soia

Peste asiatic cu ceapa rosie si sos de soia din: ulei de măsline, file de peşte, ceapă roşie, usturoi, sos de soia, zahar brun, sos de peste, lamaie,   Ingrediente: 2 linguri cu ulei de măsline 4 x 250 g file de peşte 1 ceapă roşie, tăiată în cubuleţe 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 ceaşcă cu […]