Macrou prajit cu legume si capere

Macrou prajit cu legume si capere din: ulei de măsline, macrou,  ceapă roşie,cartofi, unt, capere, coja si suc de lamaie, pătrunjel. Ingrediente: 2 linguriţe cu ulei de măsline 2 file-uri de macrou, decongelate şi uscate 1 ceapă mică roşie, decojită şi tăiată în felii subţiri 250 g cartofi fierţi, feliaţi 30 g unt 1 lingură cu capere coaja rasă […]

Icre simple de crap

Icre de crap cu masline

Icre de crap cu masline din: ulei, icre, sare, masline, ceapa, zeama de lamaie,  paine alba, lapte, apa minerala, paine prajita, Ingrediente: 300 ml ulei 100 g icre sare măsline ceapă zeamă de lămâie 2 felii de pâine albă, înmuiate în lapte apă minerală pâine prăjită Mod de preparare: Treci icrele proaspete printr-o sită ca să […]

Ceapa umpluta ca la Caransebes

Ceapa umpluta cu ton si cascaval

Ceapa umpluta cu ton si cascaval din: ceapa, conserve de ton în suc propriu, marar, patrunjel, ulei, sare, piper, pesmet, zahăr brun, roşii din conservă, caşcaval, morcov, ceapă verde.   Ingrediente: 4 cepe potrivite 2 conserve de ton în suc propriu mărar pătrunjel ulei sare piper 1-2 linguri pesmet 1 linguriţă zahăr brun 150 g roşii din conservă 100-150 g […]

Salata de fenicul cu ton si sardele

Salata de fenicul cu ton si sardele

Salata de fenicul cu ton si sardele din: rosii, bulb de fenicul, ton in ulei, oua, sardele proaspete, masline negre, lamaie, ulei de masline, patrunjel cu frunze plate, sare, piper. Ingrediente: 4 rosii frumoase si tari 1 bulb de fenicul 400 g de ton in ulei, la conserva, scurs 4 oua tari 8 sardele proaspete 12 masline negre 1 lamaie 100 ml de ulei […]

Salată de sardele, măsline si ouă

Salata de legume coapte cu sardele

Salata de legume coapte cu sardele din: vinete, ardei rosu si galben, mânătărci în ulei, mozzarella, roşii deshidratate, sardele în ulei, usturoi, capere, maghiran, busuioc, ulei de măsline, oţet balsamic, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete 1 ardei roşu şi 1 galben 200 g de mânătărci în ulei 250 g de mozzarella 60 g de roşii deshidratate 3 fileuri de sardele în ulei 2 căţei de usturoi 3 linguri de […]

Ciorba de peste cu ceapa rosie si boia

Ciorba de peste cu ceapa rosie si boia din: peşte, ceapa roşie, untură, boia de ardei.   Ingrediente: 1 kg peşte 3 cepe roşii, mari 500 g untură 1 linguriţă de boia de ardei   Mod de preparare: Ciorba de peste cu ceapa rosie si boia: Ciorba de peşte este mai gustoasă dacă se folosesc […]

Ciorba de salau cu orez

Ciorba de peste cu icre

Ciorba de peste cu icre din: cap de crap, coada şi şira spinării, zarzavat pentru supă, ceapă roşie, icre, ulei, făină, smântână, sare, boia de ardei, piper boabe, foi de dafin, oţet. Ingrediente: 1 cap de crap, coada şi şira spinării 1 legă­tură de zarzavat pentru supă 1 ceapă roşie icre 1 lingură de ulei […]

Sufleu de peste cu sos alb

Sufleu de peste alb in aburi

Sufleu de peste alb in aburi din: şalău, lapte, ouă, faină, unt. Ingrediente: 1,5 kg şalău 300 ml lapte 2 ouă 50 g faină 50 g unt Mod de preparare: Se pune la fiert peştele în apă rece. Se lasă apoi să se răcească în propria supă, se curăţă de piele şi de oase şi […]

Salată în straturi cu ou, şuncă şi ananas

Cum se prepara Salată cu ton, avocado și fasole roșie (VIDEO)

Salată cu ton, avocado și fasole roșie: Cum se prepara Salată cu ton, avocado și fasole roșie:   Pofta buna!           poate iti place si: Reteta zilei: Salata de fasole rosie cu naut si rosii cherry   Salata de fasole rosie cu naut si rosii cherry din: morcovi, naut, rosii cherry, […]

Peşte rasol

Rasol de peste alb cu lamaie

Rasol de peste alb cu lamaie din: peşte alb, lapte, lămâie, sare.   Ingrediente: 1,5 kg peşte alb 250 ml lapte 500 g lămâie sare Mod de preparare: Rasol de peste alb cu lamaie: Peştele curăţat se porţionează, se pune la fiert cu apă rece, lapte şi puţină sare. După ce dă în clocot, se ia […]

Piftie de iepure

Piftie de peste cu morcov si usturoi

Piftie de peste cu morcov si usturoi din: peşte alb, ceapă, morcovi, albitură, usturoi, foi de dafin, gelatină, piper, sare. Ingrediente: 2 kg peşte alb 200 g ceapă 100 g morcovi 100 g albitură 50 g usturoi 25 g foi de dafin 100 g gelatină piper sare Mod de preparare: Zarzavatul, tăiat în felii, subţiri, se […]

Reteta zilei: Tortilla umplute cu peste si salata de varza

Tortilla umplute cu peste si salata de varza din: ceapa, varza rosie, smantana, coriandru, suc de lamaie, ardei iute, boia de ardei, zahar brun, oregano, praf de usturoi, sare, chimen, piper cayenne, file de tilapia, ulei, tortilla de porumb, avocado, lamaie verde.   Poate te intereseaza si: Tortilla cu ton, avocado si rosii Tortilla umpluta […]

Reteta zilei: File de tilapia in crusta

File de tilapia in crusta din: tortilla, boia, chimen, piper cayenne, sare, pudra de ceapa, praf de usturoi, oua, faina, file de tilapia, ulei, limeta, coriandru. Poate te intereseaza si: Pastrav cu galuste de branza si sos Macrou cu orez si sos Peste pane cu ciuperci si verdeata   Ingrediente:  8 tortilla de porumb, tăiate […]

Pastrav in smantana

Pastrav cu galuste de branza si sos

Pastrav cu galuste de branza si sos din: păstrăvi, brânză de vaci, unt, oua, faian, pesmet, morcovi, sare, piper, arpagic, vin alb, smântână, untişor, zeamă de lămâie, Ingrediente: 4 păstrăvi de circa 250 g fiecare Pentru găluşte: 350 g brânză de vaci 70 g unt 3 gălbenuşuri 100 g făină 3 linguri pesmet 200 g morcovi sare şi piper, după gust Pentru […]

Peste cu sos alb si lamaita

Peste cu sos alb si lamaita din: peşte file sau felii, sare, piper, faina, ulei de masline, ceapă verde, vin alb, boabe de piper, suc de lamie, frunze de lămâiţă. Ingrediente: 1 kg peşte file sau felii sare, piper 4 linguri făină 8 linguri ulei de măsline 7-8 fire de ceapă verde tăiată mărunt (cu tot cu partea […]

Peste la cuptor cu sos de telina si ghimbir

Peste la cuptor cu sos de telina si ghimbir din: fileuri de peşte alb, tulpini de ţelină, usturoi, cepe verzi, unt, zeamă de lămâie, ulei, ghimbir, mustar, lamaie. Ingrediente: 6 fileuri de peşte alb 6 tulpini de ţelină 3 căţei de usturoi 3 cepe verzi 3 linguri unt 3 linguri zeamă de lămâie 3 linguri ulei 1 linguriţă ghimbir ras 1 […]

Macrou cu orez si sos

Macrou cu orez si sos din: orez pentru sushi, boabe de edamamme, sos teriyaki, usturoi, lamaie, macrou afumat, ceapa verde, pasta wasabi. Ingrediente:  300g de orez pentru sushi 200g boabe de edamame 150ml de sos teriyaki 1 căţel mare de usturoi, zdrobit coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie 4 fileuri de macrou afumat, […]

Cum se prepara Macrou împăturit în vânătă coaptă (VIDEO)

Cum se prepara Macrou împăturit în vânătă coaptă – Această rețetă nu doar că este plină de nutrienți, dar este și o alegere elegantă pentru mesele festive. Coacerea vânătăi adaugă o notă afumată, iar umplutura de pește face din acest preparat un deliciu culinar. Ingrediente 2 fileuri de macrou (aproximativ 200-250 g fiecare) 1 vânătă […]

Budinca de somon

Budinca de somon afumat cu broccoli si iaurt

Budinca de somon afumat cu broccoli si iaurt din: broccoli, oua, cartofi, cascaval, iaurt naur, somon afumat, marar, sare, piper, unt. Ingrediente: 1 broccoli 4 ouă 4 cartofi mari 150 g caşcaval 500 g iaurt natur 300 g somon afumat feliat 1 legătură mărar sare piper unt pentru formă şi copt Mod de preparare: Cartofii îi fierbi […]

Crap cu orez cu bob lung

Crap cu garnitura de orez si ardei gras

Crap cu garnitura de orez si ardei gras din: peşte, mălai, ulei, sare, piper, ceapa, ardei gras rosu, orez, concentrat de legume. Ingrediente: 1 kg peşte 1 pahar mălai 1 pahar ulei sare şi piper Pentru garnitură: 1 ceapă 1 ardei roşu 1 cană orez sare piper 1 linguriţă concentrat de legume 2 linguri ulei Mod de preparare: […]

Icre cu mustar si lamaie

Icre cu mustar si lamaie din: icre Tarama,  ulei, mustar, pâine, zeamă de lămâie, ceapă, apă rece sau apă minerala. Ingrediente: 1 cutie (100 g) icre Tarama 750 ml ulei 1 vârf cuţit de muştar 1 felie de pâine zeamă de lămâie 1 ceapă mică apă rece sau apă minerală Mod de preparare: Amesteci icrele, pâinea înmuiată în […]

Pane de cartofi noi

Peste pane cu ciuperci si verdeata

Peste pane cu ciuperci si verdeata din: file de peşte, oua, faina, sare, pesmet, ulei, unt, ciuperci, verdeata. Ingrediente: 2 bucăţi file de peşte 2 ouă făină sare pes­met ulei pentru prăjit 30 g unt 200 g ciuperci verdeaţă Mod de preparare: Fileul de peşte îl porţionezi, îl să­rezi şi îl treci prin compoziţia de pane […]

Peşte picant cu mămăligă

Peste cu sos picant de cimbru

Peste cu sos picant de cimbru din: fileuri de peşte alb, făină, piper măcinat, oua, usturoi, boia dulce, ulei, oţet alb, cimbru verde, ceapă verde, zahăr tos. Ingrediente: 6 fileuri de peşte alb 1/2 ceaşcă făină 1/2 lingură piper măcinat 3 ouă 1 căpăţână usturoi pisat 1 lingură boia dulce 1/2 ceaşcă ulei Pentru sos: 1 ceaşcă oţet alb cimbru […]

Tartă cu broccoli şi cod sărat

Tarta cu peste afumat, broccoli si branza

Tarta cu peste afumat, broccoli si branza din: unt, brânză semigrasă de vaci, oua, faina, ardei roşu, masline, broccoli fiert, morcovi, macrou dezosat afumat sau orice alt tip de peşte afumat, brânză, ceapa, caşcaval, sare, piper, praf de usturoi. Ingrediente: 150 g unt 150 g brânză semigrasă de vaci 1 ou 300 g făină Pentru umplutură: 1 ardei roşu 75 g măsline feliate 250 g broccoli […]

Salata de telina si cartofi

Salata cu peste afumat si maioneza de telina

Salata cu peste afumat si maioneza de telina din: castraveciori acri, gogoşar acru, morcovi, cartofi, rădăcină păstârnac, şprot afumat sau macrou, ţelină.     Ingrediente: 2 castraveciori acri 1 gogoşar acru 2 morcovi mărişori (pot fi şi fierţi) 2 cartofi mari (fierţi) 1 rădăcină păstârnac 300 g şprot afumat sau macrou 1 bucată ţelină mică (fiartă) Mod de preparare: Cartofii, ţelina şi, […]

Musaca de peste cu legume

Musaca de peste cu praz si smantana

Musaca de peste cu praz si smantana din: macrou, cartofi, praz, lapte, unt, smântână, roşii în bulion, pesmet, oua, lamaie, patrunjel. Ingrediente: 1,5 kg macrou 2 kg cartofi 1 fir de praz lapte şi unt (margarină) pentru piure 200 g smântână 1 cutie de roşii în bulion pesmet 2 oua 1 lămâie 1 legătură pătrunjel   Mod […]

Caras in sos

Caras la cupor cu rozmarin si vin alb

Caras la cupor cu rozmarin si vin alb din: caras, zeama de lamaie, ulei, sare, piper, praf de usturoi, rozmarin, vin alb. Ingrediente: 2 bucăţi caras zeama de la 1 lămâie ulei sare piper praf de usturoi rozmarin tocat 50 ml vin alb Mod de preparare: Cureţi peştele, îl speli şi îl cres­tezi din 1 […]

File de cod în crustă de mac

File de cod cu salsa din busuioc, mustar si usutroi

File de cod cu salsa din busuioc, mustar si usutroi din: fileuri de cod, sare, piper, suc de lamaie, faina, unt, busuioc, usturoi, mustar, ulei de masline, zahar, lamaie. Ingrediente: 4 fileuri de cod (de 180 g fiecare) sare, piper 3 linguri suc de lămâie 2 linguri făină 2 linguri unt 1 legătură busuioc 3 […]

Sushi de somon afumat cu avocado

Sushi cu somon, castravete si sos de soia

Sushi cu somon, castravete si sos de soia din: orez pentru sushi, somon file, castravete, foi nori, sos de soia, sos wasabi. Ingrediente: 1 porţie orez pentru sushi 300 g somon file 1 castravete foi nori sos de soia sos wasabi   Mod de preparare: Pentru a forma aceste rulouri ai nevoie de un suport de bambus, pe care […]

Peşte alb (cod) cu ciuperci si sos de rosii

Somn cu ciuperci si vin alb

Somn cu ciuperci si vin alb din: somn, unt, ciuperci, usturoi, sare, piper, lamaie, faina, patrunjel, vin alb. Ingrediente: 1 kg somn 100 g unt 1/4 kg ciuperci 2-3 căţei de usturoi sare piper lămâie 3 linguri făină pătrunjel vin alb Mod de preparare: Speli peştele şi îl porţionezi. Bucăţile de peşte le dai un platou. Ornezi cu pătrunjel […]