Porone cu mere

Porone cu mere din: oua, smantana, zahar, unt, faina, praf de copt, gris, mere, zahar vanilat si scortisoara.   Ingrediente: 2 ouă 150 g smântână 200 g zahăr 150 g unt/untură 500 g făină 1/2 linguriţă praf de copt 2 linguri griş 1 kg mere 2 plicuri zahăr vanilat scorţişoară   Mod de preparare: Cureţi […]

Ştevie pane

Stevie cu ou

Stevie cu ou din: stevie, oua, ulei, sare si piper.   Ingrediente: 7-8 legături ştevie 3 ouă 2-3 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Speli ştevia, o scurgi şi o toci în bucăţi mari. După aceea o pui o într-o cratiţă, adaugi 1 cană cu apă şi o laşi să fiarbă sub ca­pac. […]

Bors ardelenesc

Bors ardelenesc de post

Bors ardelenesc de post din: dovlecei, ceapa verde, mazare, varza, ardei grasi, usturoi, morcovi, cartofi, patrunjel, leustean, ulei de masline, suc de rosii, tarhon, sare si piper.   Ingrediente: 2 dovlecei 1 legătură ceapă verde 100 g mazăre 2 frunze de varză 2 ardei graşi 1 căţel de usturoi 2 morcovi 1 -2 cartofi 1 legătură […]

Prajitura Savoare tripla

Prajitura Savoare tripla din: biscuiti simpli, miez de nuca, praf de copt, faina, zahar, oua, sare, ciocolata menaj, praf de budinca de vanilie, lapte, margarina si ciocolata rasa. Ingrediente: biscuiţi simpli Pentru blat: 150 g miez de nucă măcinată 1 plic praf de copt 4 linguri făină 200 g zahăr 7 albuşuri 1 praf de […]

Prajitura potcoava

Prajitura potcoava din: oua, zahar, faina, ulei, praf de copt, cacao, zahar pudra, lapte, praf de budinca de vanilie, unt, rom, cafea, nuci caramelizate, ciocolata de casa si bomboane aurii. Ingrediente: Pentru blatul alb: 4 ouă 130 g zahăr 170 g făină 3 linguri ulei 1 plic praf de copt Pentru blatul de cacao: 130 […]

Paste cu sos de peste si rosii

Paste cu sos de peste si rosii din: paste, conserve ton in ulei, conserva de rosii, rosii pasate, oregano, busuioc, sare, piper, cascaval, ceapa, ulei de masline si usturoi.   Ingrediente: 400 g paste 2 conserve mici de ton în ulei de măsline 1 conservă de roşii cubuleţe 300 ml roşii pasate oregano bu­suioc sare […]

Pere din branza in crusta de napolitane

Pere din branza in crusta de napolitane din: branza dulce de vaci, urda, unt, smantana, faina, oua, sare, pesmet, pere din compot, zahar pudra, napolitane cu crema de lamaie si jeleu de menta.   Ingrediente: Pentru pere 500 g brânză dulce de vaci 250 g urdă 100 g unt 1 lingură smântână 1 lingură făină […]

Placinta cu mere, fistic si nuca

Placinta cu mere, fistic si nuca din: unt, foi de plăcintă refrigerate (10 foi, de câte 30×31 cm), pesmet, zahăr, scorţişoară măcinată, cardamom măcinat, cuişoare măcinate, miez de nucă, fistic măcinat, mere acrişoare, suc de lămâie, miere fluidă. Ingrediente: 140 g unt 250 g foi de plăcintă refrigerate (10 foi, de câte 30×31 cm) 50 g pesmet 75 g zahăr 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată 2 vârfuri de cuţit […]

Chiftelute din rosii

Chiftele de peste si branza cu sos de legume

Chiftele de peste si branza cu sos de legume din: plătică, ulei, cartofi, branza de oaie, pătrunjel verde, griş sau pesmet cu granule mai mari, usturoi, sare, oua, coajă de lămâie, făină de porumb, ulei, morcovi, ceapă, telina, roşii, apă fierbinte, bulion. Ingrediente: 1 plătică 150 ml ulei 2 cartofi 5 linguri brânză de oaie 1 legătură pătrunjel verde griş sau […]

Pateu de mazare uscata

Pate de peste cu ceapa si nuca

Pate de peste cu ceapa si nuca din: sardine sau ton în ulei, file de pangasius sau de macrou, ulei, ceapa sau ceapa verde, margarină tartinabilă, pastă de tomate, nucă, piper alb macinat. Ingrediente: 1 conservă (300 g) sardine sau ton în ulei 300 g file de pangasius sau de macrou 2-3 linguri ulei 1 ceapă mare sau 1 legătură ceapă […]

Somon si creveti in sos dulce-acrisor

Somon si creveti in sos dulce-acrisor din: file de somon proaspăt, creveţi, supă de peşte sau de legume, usturoi, ghimbir, praz. Ingrediente: 400 g file de somon proaspăt 400 g creveţi 1,5 l supă de peşte sau de legume 2 căţei de usturoi 1 bucăţică de ghimbir de 5 cm 1 fir praz   Mod […]

Peste cu dovlecel si tarhon

Peste cu dovlecel si tarhon din: dovlecei, file de peşte, suc de limette, lapte, smântână, ouă, tarhon, pâine albă mai veche, pesmet, caşcaval, unt.   Ingrediente: 200 g dovlecei 350 g file de peşte 1 lingură suc de limette 250 ml lapte 50 ml smântână 2 ouă 1 linguriţă tarhon tocat 250 g pâine albă mai veche, tăiată cuburi 2 linguri pesmet 2 linguri […]

Ciorba de salau cu orez

Ciorba cu icre si lapti de peste

Ciorba cu icre si lapti de peste din: bucăţi de peşte mic (caras) sau capetele şi cozile de la doi peşti mari, lapţi şi icre nematurate de peşte, ceapa, morcov, ardei rosu, păstârnac, roşii sau roşii in bulion, sare, condiment din legume uscate, fidea, bors, frunze de pătrunjel şi leuştean. Ingredinete: 6 bucăţi de peşte mic (caras) sau capetele şi cozile de la […]

Pastrav cu sos de usturoi si mustar

Pastrav cu sos de usturoi si mustar din: păstrăv, mălai, ulei, condiment din legume uscate, sare, piper negru macinat, lamaie, usutroi, ulei de masline, mustar. Ingrediente: 1 kg păstrăv 100 g mălai 150 ml ulei condiment din legume uscate sare piper negru măcinat 1/2 lămâie pentru decor Pentru maioneza de usturoi: 4 căţei de usturoi 100 ml […]

Prajitura cu lamaie, cocos si curmale

Prajitura cu lamaie, cocos si curmale din: nuci, curmale, pudră de roşcove, lămâie, cocos, caju, sirop de agave, unt de cocos. Ingrediente: 100 g nuci 50 g curmale 1 linguriţă pudră de roşcove Pentru crema de lămâie şi cocos: 1 lămâie 150 g cocos 150 g caju sirop de agave 1 lingură unt de cocos […]

Ciorba de nisetru cu legume si zeama de lamaie

Ciorba de nisetru cu legume si zeama de lamaie din: nisetru mic, ceapă, morcov, ardei gras, ardei iute, rosii la conserva, patrunjel, lămâie, tijă de ţelină.   Ingrediente: 1 nisetru mic 1 ceapă 1 morcov 1 ardei gras 1 ardei iute 1 cutie (400 g) roşii 1 legătură pătrunjel verde 1 lămâie 2 linguri ulei […]

Prajitura cu mere, curmale si ghimbir

Prajitura cu mere, curmale si ghimbir din: fulgi de cocos, limettă, scorţişoară, curmale hidratate, unt de cocos, suc de mere, mere, ghimbir, limettă, caju, miere raw, curcuma, miere. Ingrediente: 1 1/2 cană fulgi de cocos coaja rasă de la o limettă 1/2 linguriţă scorţişoară 10 curmale hidratate 1 lingură unt de cocos sucul de la 2 mere Pentru cremă: 1 ceaşcă cuburi de mere decojite […]

Ciuperci cu peste si sos de mustar

Ciuperci cu peste si sos de mustar din: ciuperci, peşte (de preferinţă păstrăv), margarină, cimbru, ceapă verde, oţet sau zeamă de lămâie, sare, piper, margarină, făină, cepe, supă de legume, vin alb, muştar clasic, zahăr, piper măcinat, sare. Ingrediente: 500 g ciuperci 500 g peşte (de preferinţă păstrăv) 100 g margarină 1 vârf de cuţit cimbru uscat mărunţit 2 fire ceapă verde 2 linguri oţet […]

Gris cu lapte

Gris cu lapte si zahar ars

Gris cu lapte si zahar ars din: lapte dulce, zahar si gris.   Ingrediente: 1/2 l lapte dulce 3 linguri zahăr 4 linguri griş fin 3 linguri zahăr pentru ars     Mod de preparare: Fierbi laptele dulce, apoi adaugi zahărul. Când laptele începe să fiarbă, pui grişul în ploaie, amestecând continuu, până când grişul […]

Fritatta cu carne, legume si masline

Fritatta cu carne, legume si masline din: carne tocată mixtă (de porc şi de vită), ulei, bulion, usturoi, sare, piper, cartofi, ulei de masline, ceapa, ardei gras rosu, măsline negre, praf de chili, oua, smantana.   Ingrediente: 400 g carne tocată mixtă (de porc şi de vită) 1 lingură ulei 1 lingură bulion 1 căţel de usturoi pisat sare, piper Pentru […]

Fasole batuta cu telina

Fasole batuta cu telina din: fasole boabe, cepe, morcovi, telina, usturoi, sare, piper, ulei, suc de rosii si ardei capia. Ingrediente: 500 g fasole boabe 2 cepe mari 2 morcovi 1 ţelină mică 5 căţei de usturoi sare şi piper 4 linguri ulei o lingură suc de roşii şi ardei capia   Mod de preparare: […]

Macrou cu orez si crema de usturoi

Macrou la cuptor cu pasta de tomate

Macrou la cuptor cu pasta de tomate din: macrou, ceapa, pasta de tomate, apa, lamaie, sare, piper si ulei.   Ingrediente: 2 peşti macrou 1 ceapă mare 2 linguri pastă de tomate 200 ml apă 5 felii de lămâie sare piper ulei     Mod de preparare: Intr-o tavă mai mică pui ulei şi ceapa […]

Baclava cu migdale, cocos, fistic si nuci

Baclava cu migdale, cocos, fistic si nuci din: aluat de foi, unt topit, scorţişoară, zahăr pudră, fistic,  migdale, nuci, cocos, suc de lămâie, scorţişoară, apă, miere. Ingrediente: 250 g aluat de foi 5 linguri unt topit, călduţ Pentru umplutură: 1 linguriţă scorţişoară măcinată 8 linguri zahăr pudră 60 g fistic tocat 100 g migdale tocate 200 g nuci măcinate 2 linguri cocos Pentru sirop: 1 […]

Turta dulce cu miere si bezea

Turta dulce cu miere si bezea din: făină, unt, ouă, zahăr pudră, miere, apă minerală, oua, mirodenii pentru turta dulce, zahăr fin, amidon, suc de lămâie, cafea instant.   Ingrediente: 400 g făină 75 g unt 2 ouă 140 g zahăr pudră 2 linguri miere 1 lingură apă minerală 1 ou 1 lingură amestec de mirodenii pentru turta dulce Pentru bezea: 2 albuşuri […]

Biban de mare cu vinete, dovlecel si sos de portocale

Biban de mare cu vinete, dovlecel si sos de portocale din: biban de mare, dovlecel, roşii, vinete, ceapă,  usturoi, sare, piper, ulei de măsline, rozmarin, portocale, smântână, unt, Ingrediente: 1 biban de mare de aproximativ 3 kg 600 g de dovlecel 600 g de roşii 600 g de vinete 100 g de ceapă 1 căţel de usturoi sare piper ulei de […]

Prajitura cu doua blaturi si cirese

Prajitura cu doua blaturi si cirese din: oua, cacao, zahar, faina, unt, cirese, nuca, apa, zahar vanilinat, compot de cirese si praf budinca de capsuni. Ingrediente: blatul 1 4 ouă 10 g cacao câte 60 g zahăr şi făină câte 1 lingură unt şi făină pentru tavă Pentru blatul 2 6 albuşuri câte 1 cană zahăr, […]

Falafel verde cu salata de rosii si castraveti

Falafel verde cu salata de rosii si castraveti din: boabe de năut uscate, usturoi, ceapă, coriandru, sare,  piper pisat, coriandru, cumin măcinat, mentă, ulei, rosii, castraveti, rodichi, muştar, pastă de susan (tahini), lămâi. Falafel este o mâncare tradițională și populară în Orientul Mijlociu, în special în țări precum Liban, Israel, Egipt, Siria, Turcia și Iordania. […]

Prajitura cu branza si merisoare

Prajitura cu branza si merisoare din: oua, zahar, ulei, lapte, faina, branza dulce, stafide, rom, merisoare, zahar vanilinat, zahar cu rom, dulceata de coaja de portocale, praf de copt si unt. Ingrediente: 6 ouă câte 1 cană zahăr, ulei şi lapte 2 căni făină 750 g brânză dulce 50 g stafide 2-3 linguri rom 50 […]

Crap cu mar, cartofi si sfecla rosie

Crap cu mar, cartofi si sfecla rosie din: crap eviscerat, faina, pesmet, cartofi rosii, sfecla rosie, mar acrisor, suc de lamaie, ceapa verde, castraveciori muraţi dulci-acrişori, mărar, ulei de floarea-soarelui, oţet 8%, muştar. Ingrediente:  1 crap eviscerat 2 linguri făină 2 linguri pesmet 500 g cartofi roşii 300 g sfeclă roşie 1 măr acrişor un strop suc de lămâie 2 cepe verzi […]

Chiftelute de peste cu ghimbir si curry

Chiftelute de peste cu ghimbir si curry din: file de somon fără piele şi oase, ghimbir, pastă de curry roşu, sos de soia, coriandru verde, ulei, lamaie, castravete, morcovi, oţet de vin alb, indulcitor.   Ingrediente: 400 g file de somon fără piele şi oase 1 linguriţă ghimbir ras 1 lingură pastă de curry roşu 1 linguriţă sos de soia 1/2 legătură coriandru verde […]

Varza de Bruxelles cu orez expandat si sos de soia

Varza de Bruxelles cu orez expandat si sos de soia din: verzişoare de Bruxelles, coriandru,  mentă, orez expandat, ulei, sos de soia, apă, oţet de orez, suc de lamaie, zahăr brun, ardei iute. Ingrediente: 400 g verzişoare de Bruxelles 1 legătură coriandru 4 fire mentă cca 50 g orez expandat 7 linguri ulei Pentru sos:  100 ml sos de soia 50 ml apă […]