Cotlet de porc cu legume si cascaval

Cotlet de porc cu legume si cascaval din: cartofi, morcovi, rădăcină de pătrunjel, rădăcină de ţelină, ulei, unt, susan, muştar, miere, ulei, cotlete de porc cu os, caşcaval, verdeata. Ingrediente: 400 g cartofi 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 300 g rădăcină de ţelină 3 linguri ulei 3 linguri unt topit Pentru sos: 3 linguri susan 2 linguri muştar 2 linguri miere 2 […]

Pastrav la cuptor cu cimbru si lamaie

Pastrav la cuptor cu cimbru si lamaie din: păstrăv, cimbru proaspăt, sare Maldon, piper negru, ulei de masline, lamaie, dafin.   Ingrediente: 4 x 455 g păstrăv, curăţat de solzi şi eviscerat (rugaţi vânzătorul) 2 mâini de cimbru proaspăt cules sare Maldon şi piper negru proaspăt măcinat 3 linguri de ulei de măsline 2 lămâi 3 frunze de […]

Fasole cu otet si ierburi

Fasole cu otet si ierburi din: fasole cannellini, oţet din vin alb, ulei de măsline extravirgin, verdeţuri proaspete, sare, piper. Ingrediente: 340 g fasole cannellini lăsată la înmuiat peste noapte 2 linguri de oţet din vin alb 4 linguri de ulei de măsline extravirgin verdeţuri proaspete sare şi piper negru proaspăt măcinat     Mod de preparare: Clătiţi […]

Clatite cu ceapa si slanina la cuptor

Clatite cu ceapa si slanina la cuptor din: făină, lapte, sifon, sare şi ou, şunculiţă sau slănină afumată, ceapă verde , câteva roşii, brânză sărată, ulei, pesmet, smântână,  suc de roşii   Ingrediente: făină lapte puţin sifon sare oua şunculiţă sau slănină afumată brânză sărată ceapă verde roşii ulei şi pesmet smântână suc de roşii Mod de preparare: Faci nişte clătite […]

File de somon in crusta de nuci pecan cu glazura de lamaie

Reteta zilei: File de somon in crusta de nuci pecan cu glazura de lamaie

File de somon in crusta de nuci pecan cu glazura de lamaie din: somon, unt, miere, sos de soia, zahar brun, ghimbir, usturoi, lamaie, amidon, nuci pecan, pesmet, patrunjel, sare, piper.   Ingrediente: 4 fileuri de somon 2 linguri unt nesărat 1/4 cana miere 2 linguri sos de soia 1 lingura zahar brun 1 lingura […]

Peşte rasol

Peste cu napi si sos de hrean

Peste cu napi si sos de hrean din: peşte foarte proaspăt (biban de mare, peşte-sabie sau ton), frunze de cicoare-de-grădină, ceapa, daikon (nap japonez), sos de soia, suc de lamaie, petale de flori comestibile, hrean verde, ghimbir proaspăt, suc de lămâie, sare.   Ingrediente: 350 file de peşte foarte proaspăt (biban de mare, peşte-sabie sau ton) câteva frunze de cicoare-de-grădină 1 […]

Stridii Charentais

Stridii cu alge si ghimbir

Stridii cu alge si ghimbir din: stridii, sare marina mare, algă japoneză – nori,  ceapă – lungă, ghimbir, făină de cartofi, ou, sare, făină cernută, apă, ulei de arahide. Ingrediente: 1 duzină de stridii sare marină mare 1 frunză de algă japoneză – nori puţină ceapă-lungă 1 bucată mică de ghimbir 1 lingură de făină de cartofi Pentru aluat: 1 […]

Plătică la tigaie cu salată de fenicul crocant

Platica la cuptor marinata cu otet balsamic si maghiran

Platica la cuptor marinata cu otet balsamic si maghiran din: plâticâ roşie sau regală, usturoi, busuioc proaspat sau maghiran, sare, piper negru, otet balsamic, ulei de masline. Ingrediente: 2 x 455 g plâticâ roşie sau regală 1/2 căţel de usturoi tocat fin 1 mână de busuioc proaspăt sau de maghiran sare şi piper negru proaspăt măcinat 150 […]

Ton fript cu ardei iute, coriandru si busuioc

Ton fript cu ardei iute, coriandru si busuioc din: ardei iute roşu, seminţe de coriandru, usturoi,  busuioc proaspăt, coriandru proaspăt, zeama de lamaie, ton.   Ingrediente: 1 ardei iute roşu mic şi uscat 1 lingură de seminţe de coriandru 1/2 căţel de usturoi 1 mână de busuioc proaspăt tocat mărunt 1 mână de coriandru proaspăt tocat mărunt sare şi piper […]

Salată de linte cu portocală

Naut marinat cu ardei iute, lamaie si patrunjel

Naut marinat cu ardei iute, lamaie si patrunjel din: pătrunjel proaspăt, naut, cartof, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, ardei iuti rosii.   Ingrediente: 1 mână de pătrunjel proaspăt 340 g năut lăsat la înmuiat peste noapte 1 cartof mare curăţat 2 căţei de usturoi dressing din ulei de măsline şi suc de lămâie […]

supe

Supa de baza cu peste si fenicul

Supa de baza cu peste si fenicul din: oase de peşte, tulpini de telină,, fenicul, usturoi, ardei iuti, ulei de masline, vin alb, suc de lamaie, patrunjel, dafin, cimbru.   Ingrediente: 2 kg oase de peşte 2 tulpini de telină, tocate mare 1/2 bulb de fenicul, tocat mare 1/2 căpătând de usturoi, desfăcut şi tăiat fin […]

Sardine umplute cu seminte de pin, fenicul si verdeturi

Sardine umplute cu seminte de pin, fenicul si verdeturi

Sardine umplute cu seminte de pin, fenicul si verdeturi din: roşii prunişoară, sardine mari, lamaie, sare, piper negru, ceapa, ulei de masline, fenicul, ardei iute rosu, busuioc, patrunjel, miez de pâine, seminţe de pin, ulei de măsline extravirgin. Ingrediente: 4 roşii prunişoară 12 sardine mari coaja şi zeama de la o lămâie sare şi piper negru proaspăt măcinat 1 ceapă […]

Cuscus cu seminte de fenicul si de chimion

Cuscus cu seminte de fenicul si de chimion din: supă de bază sau apă, seminţe de fenicul,  seminţe de chimion, sare, piper negru, cuscus, unt. Ingrediente: 425 ml supă de bază sau apă 1 lingură rasă de seminţe de fenicul 1 lingură rasă de seminţe de chimion sare şi piper negru proaspăt măcinat 250 g cuşcuş unt Mod […]

Spaghete cu anchois

Spaghete cu anchois din: faina de grau, oua, galbenus, ulei de masline, ceapa, anchois, midii, usturoi, patrunjel, sare si piper.   Ingrediente: Aluat: 400 g făină de grâu dur 1 ou 1 gălbenus Sos: 3 linguri ulei de măsline 1 ceapă 100 g anchois 200 g midii 1 căţel de usturoi 1 legătură pătrunjel sare, […]

Medalion de pasare cu sos de ou

Somon la tava cu masline, fasole verde, ansoa si rosii

Somon la tava cu masline, fasole verde, ansoa si rosii din: fasole verde, roşii cherry, masline negre, ulei de masline extravirgin, sare, piper negru,  fileuri groase de somon, lamaie, busuioc proaspăt, fileuri de anşoa.   Ingrediente: 200 g fasole verde 20 roşii cherry 1-2 mâini de măsline negre 2 linguri de ulei de măsline extravirgin […]

Sparanghel inabusit cu lamaie si unt de ansoa

Sparanghel inabusit cu lamaie si unt de ansoa din: anşoa, unt, ardei iute rosu, piper negru, suc de lamaie, sparanghel proaspăt. Ingrediente: 55 g anşoa de cea mai bună calitate 140 g unt puţin ardei iute roşu uscat piper negru proaspăt măcinat sucul de la 1 lămâie 680 – 900 g sparanghel proaspăt curăţat, inclusiv de coajă, […]

Peste in folie de aluminiu cu rosii cherry, masline si busuioc

Peste in folie de aluminiu cu rosii cherry, masline si busuioc din:  fileuri de John Dory, sare, piper negru, ulei de masline, vin alb sec, masline negre, usturoi, ardei rosu uscat, busuioc, maghiran,  ulei de măsline extravirgin, roşii cherry, lamaie.   Ingrediente: 4 fileuri de John Dory, fără solzi (cam de 225 g fiecare) sare şi piper […]

Miel copt in cuptor

Fasole cu spanac si otet balsamic

Fasole cu spanac si otet balsamic din: fasole-ochi negri, usturoi, unt fara sare, ulei de masline extravirgin, spanac proaspăt, sare, piper, oţet balsamic. Ingrediente: 340 g fasole-ochi negri lăsată la înmuiat peste noapte 2 căţei de usturoi tocaţi 1 lingură de unt fără sare 1 1/2 linguri de ulei de măsline extravirgin 255 g de spanac proaspăt tocat mare […]

Fasole cu rosii marinate, ardei iute si busuioc

Fasole cu rosii marinate, ardei iute si busuioc din: fasole mare şi albă, rosii prunisoara, busuioc, ardei iuţi roşii, oţet din vin roşu, ulei de măsline extravirgin, sare, piper negru. Ingrediente: 340 g fasole mare şi albă lăsată la înmuiat peste noapte 11 roşii prunişoara coapte medii/mari 1 legătură mare de busuioc tăiat mare 2 ardei iuţi roşii […]

retete

Cod la cuptor cu patrunjel, oregano, chili si lamaie verde

Cod la cuptor cu patrunjel, oregano, chili si lamaie verde din: cod, ulei de masline, oregano uscat, patrunjel, ardei iute rosu, sare, piper negru, lamaie verzi. Ingrediente: 4 bucăţi de cod de 255-340 g fiecare 1-2 linguri de ulei de măsline 1/2 lingură de oregano uscat 2 mâini de pătrunjel cu frunza lată proaspăt, tocat […]

Vulpe-de-mare in sos de unt

Aripi de vulpe de mare cu prosciutto, capere si lamaie

Aripi de vulpe de mare cu prosciutto, capere si lamaie din: aripi de vulpe de mare, sare, piper, faina, ulei de masline, unt, prosciutto sau şuncă de Parma, usturoi, radacchio, capere, zeama de lamaie.   Ingrediente: 4 x 340 g aripi de vulpe de mare sare şi piper negru proaspăt măcinat puţină făină pentru pudrare […]

Retete Miel

Miel cu migdale si sos de fistic

Miel cu migdale si sos de fistic din: carne de miel de lapte, pesmet, ulei de masline, migdale, oua, ceapa, usturoi, castraveţi comişon în oţet, ketchup, sare, curry, suc de lamaie, apă, mălai, sare, zahar, lapte, fistic verde. Ingrediente: 500g carne de miel de lapte 2 linguri de pesmet pisat ulei de măsline 50 g migdale prăjite 1 ou întreg 2 cepe 1 căţel […]

Sote de stridii cu creveti si langustina

Sote de stridii cu creveti si langustina din: stridii, scoici, cosi de langustina, crevete rosii, vin alb sec, pătrunjel, piper negru, ulei de palmier, ketchup, hering sărat, vin de Porto, malai, ghimbir, suc de lamaie. Ingrediente: 24 stridii mari 24 scoici de crescătorie 12 cozi de langustină 100 g crevete roşii 1 praf vin alb sec 1 legătură […]

Langusta cu tarhon si coniac

Langusta cu tarhon si coniac din: langustă, ulei de măsline, usturoi, unt, ceapa, rosii, hasmaţuchi, tarhon, coniac, vin alb sec, supă concentrată de peşte,  supa de carne, pătrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 langustă de 800-1 000 g 100 ml ulei de măsline 1 jumătate căţel de usturoi unt cât o nucă 1 ceapă tăiată mărunt 2 roşii 1 fir de hasmaţuchi […]

Macrou pe pat din legume

Barbun cu oregano, lamaie si piure de masline negre

Barbun cu oregano, lamaie si piure de masline negre din: fileuri de barbun, usturoi, sare, piper negru, oregano verde, ulei de masline, zeama de lamaie, piure de masline negre. Acest pește este adesea apreciat pentru gustul său delicios și este o parte importantă a bucătăriei mediteraneene. Aspect fizic: Barbunul are un aspect distinctiv, cu o […]

retete

Rulouri cu porc, somon si ghimbir

Rulouri cu porc, somon si ghimbir din: fripturi mici de porc, somon afumat, praz, ulei de palmier, sare, piper, ghimbir murat, zahar, otet. Ingrediente: 4 fripturi mici de porc 4 felii subţiri de somon afumat 1 praz, doar partea albă ulei de palmier sare pipe 1 bucată de ghimbir murat 1 praf de zahăr 1 lingură de oţet […]

Supa cu morun, slanina afumata si raci

Supa cu morun, slanina afumata si raci din: morun proaspăt, dafin, lamaie, raci, slănină subţire afumată, ceapa, telina, faina de orez, lapte, cartofi, ou, smântână, marar, sare, piper.   Ingrediente: 1 morun proaspăt de 600 g 1/2 foaie de dafin 2 felii de lămâie 12 raci 40 g slănină subţire afumată 1 ceapă 1 jumătate de legătură de ţelină […]

Cod la tigaie cu patrunjel, capere si unt rumenit

Cod la tigaie cu patrunjel, capere si unt rumenit din: fileuri de cod fără piele şi dezosate, sare, piper, faina, ulei de masline, unt, capere, patrunjel cu frunza lata, lamai. Ingrediente: 4 x 225 g fileuri de cod, fără piele şi dezosate sare şi piper negru proaspăt măcinat făină 2 linguri de ulei de măsline 85 […]

Piure de naut

Piure de naut din: naut, ulei, ceapa verde, sare, piper, usturoi si patrunjel.   Ingrediente: 300 g boabe de năut 4 linguri ulei 3 cepe verzi sare, piper 1 căţel de usturoi 2 linguri pătrunjel verde tocat   Mod de preparare: Se curăţă boabele de năut, se clătesc şi se lasă să se înmoaie în […]

Somon cu icre de Manciuria

Spuma de icre cu somon afumat

Spuma de icre cu somon afumat din: gelatina granulata, icre, piper si somon afumat.   Ingrediente: 1 linguriţă gelatină granulată 250 g icre piper 375 g somon afumat feliat   Mod de preparare: Se înmoaie gelatina în 2 linguri de apă rece, cca 5 min. Se aşează castronelul peste un vas cu apă care fierbe […]

Crap pe varza murata

Crap cu ghimbir si sos de ciuperci

Crap cu ghimbir si sos de ciuperci din: crap, ulei de soia, sare, coaja de lămâie (mandarină), sos de soia, ghimbir, arpagic, ciuperci, file de porc, alcool de orez (sau vin alb sec), zahăr farin, spua de pui.   Ingrediente: 1 crap ulei de soia sare coaja de la 1 lămâie (sau 1 mandarină) sos de soia ghimbir […]

retete

Ciorba de aripioare de rechin cu raci si crab

Ciorba de aripioare de rechin cu raci si crab din: aripioare de rechin uscate, ciorba de pui, hasme, ghimbir, carne de carb, ciuperci, raci, ulei de susan, alcool de orez (sau Xeres), sos de soia, oţet din vin roşu, seminţe de bambus, zahar, maizena. Ingrediente: 1 cutie de 100 g aripioare de rechin uscate 1 l ciorbă de pui 2 […]