Salata de ton cu citrice

Salata de ton cu citrice din: ton, ceapa rosie, ulei de masline, sare, suc de limette, grapefruit, mandarine, portocala, frunze de ridichi si frunze de andiva rosie. Ingrediente: 200 g ton în suc propriu (conservă) 1 ceapă roşie 6 linguri ulei de măsline extravirgin sare 2 linguriţe suc de limette 1 grapefruit roşu 2 mandarine […]

Rulada cu somon si peste alb

Biban cu capere si sofran

Biban cu capere si sofran din: ceapa, unt, fileuri de biban, lapţi sau icre de biban, vin alb sec, capere, pistiluri de şofran, smântână de lapte, sare, piper alb. Ingrediente: 1/2 ceapă unt cât 2 nuci 4 fileuri de biban de 70-80 g fiecare 50 g lapţi sau icre de biban 1 cană de vin alb sec 2 capere 4 pistiluri […]

Păstrăv in sos de smantană

Icre de morun cu marar si sos de peste

Icre de morun cu marar si sos de peste din: limbi de icre de morun proaspăt, unt, marar, sos cu iz de peşte, boabe de piper negru, otet, sare de mare, zahar.   Ingrediente: 500 g limbi de icre de morun proaspăt 30 g unt 1 legătură de mărar 500 ml sos cu iz de peşte 6 boabe […]

retete

Crap la jar cu sos de lamaie si boia

Crap la jar cu sos de lamaie si boia din: crap, arak (de curmale şi de struguri, dacă este posibil), ceapa, dafin, boabe de piper negru, zahar, sare, lămâi, ulei, boia iute, pătrunjel, dafin, Ingrediente: 1 crap de 2 kg Pentru marinată: 1 pahar de arak (de curmale şi de struguri, dacă este posibil) 1 ceapă mare 4 frunze de dafin […]

Ardei grasi umpluti cu sardele si chimen

Ardei grasi umpluti cu sardele si chimen din: ardei galbeni, ardei roşii, oua, orez, ceapa, usturoi, mentă proaspătă, pătrunjel, sardele, chimen, coriandru, piper negru, cantaridă, ulei de masline, pastă de tomate, sare.   Ingrediente: 2 ardei galbeni mari 2 ardei roşii mari 2 ouă 80 g orez 1 ceapă mică căţei de usturoi 3 frunze […]

Roşii umplute cu ciuperci

Carne de oaie la sare cu unt si rosie

Carne de oaie la sare cu unt si rosie din: khlii (came de oaie uscată), unt, rosii, oua, rass el-hanout (amestec de 7 condimente). Ingreidente: 200g khlii (came de oaie uscată) 1 lingură de unt 1 roşie bine coaptă 4 ouă de găină crescută cu boabe 1 linguriţă de rass el-hanout (amestec de 7 condimente) Mod […]

Pateu de ficatei de pui

Pateu de sardele cu andive

Pateu de sardele cu andive din: sardele mici şi proaspete, adive albe, ulei de masline, chimen, piper negru măcinat, pesmet, usturoi si pătrunjel, lamaie, sare. Ingrediente: 600 g sardele mici şi proaspete 1 kg andive albe ulei de măsline 1 linguriţă de chimen 1/2 linguriţă de piper negru măcinat 50 g pesmet pisat usturoi si pătrunjel tocat sucul de […]

Dorada cu legume

Dorada cu migdale, hasma si smantana

Dorada cu migdale, hasma si smantana din: fileu de dovadă regală,  frunze de spanac, oua, aluat pentru foietaj, sare, piper alb, carne de doradă, migdale, plante aromate proaspete (tarhon, arpagic, mărar etc.), haşmă, smântână proaspătă, dafin, cimbrişor, cimbru, vin roşu, unt, nucşoară. Ingrediente: 400 g fileu de doradă regală 100 g frunze de spanac opărite 1 ou aluat pentru foietaj sare piper alb răşnit Pentru […]

Mancare de fasole cu susan https://www.restaurantedelux.ro/mancare-de-fasole-cu-susan.html

Morun cu vodca si boia

Morun cu vodca si boia din: morun uscat, ulei usturoi, unt, cenusa de mesteaca, boia, dafin, rachiu sau de vodcă, mied (un fel de hidromel), sare, piper.   Ingrediente: 500 g morun uscat 100 ml ulei 1 căţel de usturoi 1 lingură de unt 30 g cenuşă de mesteacăn 1 praf de boia 1/2 frunză de […]

File de peşte cu sos de portocale şi capere

File de peste cu sos de ceapa verde

File de peste cu sos de ceapa verde din: fileuri de peste, mustar, somon afumat, supa de peste, margarina, piper, sare, cartofi noi, sparanghel, morcovi, gulii, zahar si ceapa verde.   Ingrediente: 4 fileuri de peşte (cca.200 g fiecare) 4 linguri muştar cu boabe 100 g felii de somon afumat 400 ml supă de peşte […]

Rulada de porc cu fructe uscate

Rulada de porc cu fructe uscate din: fructe uscate, chimen, scortisoara, carne de porc, sare, piper, mustar, miere, cidru si iaurt.   Ingrediente: Pentru umplutura: 250 g amestec de fructe uscate 100 ml apă 5 g seminţe de chimen 3 g scorţişoară măcinată Pentru rulada: 1,5 kg carne de porc de la gât sau burtă […]

Prajitura cu gem de caise si crema de nuca

Prajitura cu gem de caise si crema de nuca din: unt, zahar, faina, bicarbonat de amoniu, oua, zhar pudra, nucă măcinată, gem de caise. Ingrediente: 100 g unt 40 g zahăr 120 g făină 1 linguriţă bicarbonat de amoniu 1 gălbenuş Pentru cremă: 2 gălbenuşuri 100 g zahăr pudră 3 albuşuri 100 g nucă măcinată 1 borcănel gem de caise […]

Chiftele de peste cu piure de spanac

Chiftele de peste cu sos alb

Chiftele de peste cu sos alb din: piure de cartofi, cod, ceapa verde, capere, sare, piper, ou, pesmet, lapte, faina de porumb, patrunjel si salata.   Ingrediente: Pentru chiftele: 450g piure de cartofi 500 g cod afumat 4 cepe verzi, feliate fin 2 linguri cu capere tocate sare şi piper 1 ou mediu, bătut 60-90 […]

Cod in camasa de cascaval

Cod in camasa de cascaval din: file de cod, cascaval, morcovi, ou, sare piper, lamaie, patrunjel, busuioc, unt si pesmet.   Ingrediente: 4 file-uri de cod 100 g caşcaval 100 g morcovi 1 ou sare şi piper negru măcinat 1 lămâie 1/2 legătură pătrunjel tocat 1 lingură busuioc 2 linguri cu unt şi 1 lingură […]

Crap umplut cu ciuperci, ardei si usturoi

Crap umplut cu ciuperci, ardei si usturoi din: crap, ciuperci, ceapa, usturoi, ulei, bulion, oua, vin alb, piper boabe, patrunjel, sare, ardei gras rosu. Ingrediente: 1 crap de 1 kg 500 g ciuperci 3 cepe mari 6 căţei de usturoi 100 ml ulei 1 lingură bulion 2 ouă 100 ml vin alb piper boabe 1 […]

Prajitura cu branza, cocos si ciocolata

Prajitura cu branza, cocos si ciocolata din: cremă de brânză, nuca de cocos, zahar, oua, amidon, zahara vanilat, esenta de vanilie, faina, cacao, praf de copt, sare, ciocolata, esenţă de rom, lapte, unt. Ingrediente: 250 g cremă de brânză 50 g nucă de cocos 50 g zahăr 2 gălbenuşuri 3 linguriţe amidon 2 plicuri zahăr vanilat 1 fiolă esenţă de vanilie Pentru […]

Pasca cu mascarpone

Pasca cu mascarpone din: faina, unt, oua, zahar, sare, margarina, branza dulce, mascarpone, stafide, esenta de rom, gris si migdale.   Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină 125 g unt sau margarină 2 gălbenuşuri 200 g zahăr pudră 1 praf de sare câte 1 lingură cu margarină şi făină pentru formă Pentru umplutura si decor: […]

Stiuca umpluta

Stiuca umpluta cu patrunjel si ou

Stiuca umpluta cu patrunjel si ou din: ştiucă, paine, lapte, ulei, oua, morcov, patrunjel, ceapa, cartofi, unt, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 1 kg ştiucă 1 felie pâine 1 lingură cu lapte 1/2 cană ulei 2 ouă 1 morcov pătrunjel 1 ceapă 4 cartofi unt sare piper lămâie Mod de preparare: Jupoi peştele cu grijă, ca pielea […]

Reteta rulada din piept de pui

Rulada din piept de pui cu ou

Rulada din piept de pui cu ou din: piept de pui, paine alba, oua, lapte, usturoi, verde, sare si piper.   Ingrediente: 1 piept de pui 250 g miez pâine aibă 2 ouă 3 ouă fierte 200 ml lapte 1 fir usturoi verde sare piper   Mod de preparare: Filetezi pieptul de pui şi-l baţi cu […]

Pui cu ciuperci si sos de vin

Pui cu ciuperci si sos de vin din: pui, ceapa, ciuperci, slănină, vin alb, vin rosu, faina, sare, piper, ulei, unt, cimbru, verdeata. Carnea de pui este o sursa excelenta de proteine, care ajuta la construirea si mentinerea masei musculare. O portie de 100 de grame de carne de pui furnizeaza aproximativ 30 de grame de […]

retete

Tort cu mascarpone, dulceata si urda

Tort cu mascarpone, dulceata si urda din: mascarpone, urda (ricotta), oua, zahar vanilat, zahar, faina, biscuiţi obişnuiţi, unt, dulceaţă de vişine sau caise. Ingrediente: 250 g mascarpone 250 g urdă (ricotta) 4 ouă 1 plic zahăr vanilat 120-150 g zahăr 1 lingură făină 250 g biscuiţi obişnuiţi 150 g unt dulceaţă de vişine sau caise (300 g) […]

Rulouri fresh

Rulouri fresh din: castraveti, file de somon, crema de branza, salata iceberg, ardei gras, ceapa verde, ulei de masline, lamaie, sare si piper.   Ingrediente: 2 castraveţi 100 g file de somon afumat 150 g cremă de brânză 4 frunze de salată iceberg 1 ardei gras 1 legătură de ceapă verde ulei de măsline zeamă […]

Pateu de ficatei de pui

Pate de ficat cu rom si usturoi

Pate de ficat cu rom si usturoi din: ficat de porc, carne macră sau muşchi de porc, ficat de pasare, slanina, usturoi, unt, rom, sare, piper, prapur sau foaie de tăiţei foarte subţire. Ingrediente: 500 g ficat de porc 500 g carne macră sau muşchi de porc 10 ficăţei de pasăre 100 g slănină 2-3 căţei de usturoi […]

Peste cu capere

File de peste cu pesto de spanac si capere

File de peste cu pesto de spanac si capere din: fileuri de peste alb, zeama de lamaie, faina, ulei de masline, fulgi de chili, sare, piper, frunze de spanac, usturoi, parmezan, capere, nuca. Ingrediente: 4 fileuri de peste alb 1 -2 linguri cu zeama de lamaie 1 -2 linguri cu faina 3 linguri cu ulei de masline fulgi de chili […]

Inele surpriza

Inele surpriza din: covrigei, maioneza, oua de prepelita, mustar, creson, castravete, batoane de crab, piper, lamaie, icre, somon afumat, marar, carne de pui, chutney de mango si arpagic.   Ingrediente: 10 covrigei, tăiaţi în jumătate 20 linguriţe cu maioneză ouă de prepeliţă, feliate muştar 1 mână de creson 1/4 castravete feliat 125 g batoane de […]

Peste la gratar cu vinegreta de lamaie

Reteta zilei: Peste la gratar cu vinegreta de lamaie

Peste la gratar cu vinegreta de lamaie din: suc de lamaie, ulei de masline, usturoi, coaja de lamaie, busuioc, capere, peste alb. Poate te intereseaza si: Peste la gratar cu sos iute Cum se prepara Peste la gratar in stil traditional italian Peste la Gratar   Ingrediente: 1 1/2 linguri suc proaspat de lamaie 1 […]

Tocanita de miel cu tarhon verde

Tocanita de miel cu linte rosie

Tocanita de miel cu linte rosie din: ceafa de miel, ulei de masline, ceapa, usturoi, boia, curcuma, chimen, scortisoara, ghimbir, piure de tomate, cartofi, linte, rosii din conserva, supa de legume, miere, sare si coriandru. Ingrediente: 2 linguri cu ulei de măsline 275 g file de ceafă de miel, tăiat în cuburi de 2,5 cm […]

Lasagna cu somon si spanac

Lasagna cu somon si spanac din: foi de lasagna proaspete (250-300 g), rosii,  somon proaspăt şi somon afumat, lămâie (coaja rasă şi zeama stoarsă), ulei de măsline, unt, spanac congelat (preferabil frunze, nu tocat), mgzzarella proaspătă. Ingrediente:  1 pachet de foi de lasagna proaspete (250-300 g) roşii Pentru umplutură: 300 g somon proaspăt şi 200 g somon afumat 1 lămâie (coaja […]

Peste prajit cu masline

Peste prajit cu masline din: file de peste, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, ardei verde sau galben, rosii cherry, masline, usturoi si vin alb.   Ingrediente: 4 linguri cu ulei de măsline 1 kg file de peşte alb sare şi piper 4 linguri cu pătrunjel proaspăt, tocat 1 ardei verde sau galben, tocat 200 […]

Lin gatit

Peste gatit chinezeste

Peste gatit chinezeste din: peste, sare, faina, ulei, ciuperi, morcov, ardei verde, praz, ghimbir, zahar, otet de orez, sos de soia, vin de orez, amidon de porumb si ulei de susan. Ingrediente: 1 peşte întreg (plătică, păstrăv, crap) 1 linguriţă cu sare aprox. 2 linguri cu făină 5 ceşti cu ulei vegetal, pentru prăjit 2-3 […]

Biban de mare cu cuscus

Biban de mare cu cuscus din: broccoli, cuscus, file de biban, ceapa, nuci de pin, lamaie, ulei de masline si menta. Ingrediente: 125 g bucheţele de broccoli 100 g cuşcuş 4 file de biban 1 ceapă mică roşie, tăiată mărunt 2 linguri cu nuci de pin, prăjite coaja şi zeama de la 1 lămâie 1 […]

Cum se prepara Scrumbie a la Grec (VIDEO)

Cum se prepara Scrumbie a la Grec: Scrumbia (Alosa pontica), cunoscută și sub numele de scrumbie de Dunăre, este un pește de dimensiuni medii, aparținând familiei Clupeidae, recunoscut pentru migrațiile sale anuale între Marea Neagră și fluviul Dunărea. Acest pește are un corp alungit și fusiform, acoperit cu solzi mici și argintii, care îi conferă […]