Macrou pe pat din legume

Peste cu telina la cuptor

Peste cu telina la cuptor din: peşti (roşioară, biban, caras), ceapa, bulb de ţelină, tulpină de ţelină, malai, pesmet, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 4 peşti a 200 g (roşioară, biban, caras) 3 cepe 1 bulb de ţelină 1 tulpină de ţelină 2 linguri mălai 2 linguri pesmet 4 linguri ulei de măsline sare piper Mod de […]

Tagliatelle cu ciuperci si vin rosu

Tagliatelle cu ciuperci si vin rosu din: ciuperci pioppini, paste tagliatel­le, ceapa verde, usturoi, vin rosu, ulei de masline, patrunjel, parmezan, sare, piper, unt. Ingrediente: 1 tavă ciuperci pioppini paste tagliatel­le 1 ceapă verde 2 căţei de usturoi 50 ml vin roşu ulei de măsline pătrunjel proaspăt parmezan ras sare piper unt Mod de preparare: […]

Salata de somon cu maioneza

Salata de somon cu maioneza din: somon, unt, smantana, maioneza, lamaie, capere, marar, sare, piper, paine de ovaz si marar. Ingrediente: 100 g unt nesărat, moale 4 linguri cu smântână 4 linguri cu maioneza coaja rasă fin şi sucul de la 1 lămâie 2×160 g file afumat de somon, fără piele 2 linguri rase cu […]

Chiftelute de somon – reteta gustoasa

Chiftelute de somon din: somon, ou, lapte, faina, arpagic, ulei, sare si piper. Somonul este o sursă excelentă de acizi grași omega-3, în special acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). Acești acizi grași sunt esențiali pentru sănătatea inimii, ajutând la reducerea inflamației, a tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol LDL (colesterolul “rău”). De asemenea, […]

Gratin de legume verzi

Gratin de legume verzi din: fasole verde, mazare, smantana, oua, branza, cascaval, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 500 g fasole verde 300 g mazare 250 ml smantana 2 oua 50 g branza razuita 25 g cascaval razuit o mana de pesmet sare piper   Mod de preparare: Incinge cuptorul la semnul 5/180°C. Aşează într-un vas […]

Tartine cu creveti si mazare

Tartine cu creveti si mazare din: mazare, zeama de lamaie, usturoi, menta, ulei de masline, bagheta si creveti. Ingrediente: 250 g mazare congelata zeama de la 1/2 lamaie 1 catel de usturoi, zdrobit cateva frunze de menta, rupte 1 lingura ulei de masline, plus pentru stropit 1 bagheta tăiată felii 36 creveti mici prefierti   […]

Retete simple si rapide

Salata cu ridiche neagra, mar si varza

Salata cu ridiche neagra, mar si varza din: ridiche neagră, morocov, varza, ceapa, mar, patrunjel verde, otet de mere, busuioc, piper, sare. Ingrediente: 1 ridiche neagră 1 morcov 1 felie varză 1 ceapă 1 măr 1 legătură pătrunjel verde 1 linguriţă oţet de mere 1 linguriţă busuioc piper măcinat sare Mod de preparare: Ridichea şi morcovul le […]

Varza calita cu fenicul

Cum se prepara Somon la Cuptor cu Rosii si Ton

Cum se prepara Somon la Cuptor cu Rosii si Ton: Acest preparat combină aroma bogată a somonului cu dulceața roșiilor și gustul savuros al tonului, oferind un echilibru perfect de texturi și arome. În plus, somonul și tonul sunt surse excelente de proteine și acizi grași omega-3, esențiali pentru sănătatea inimii și creierului. Timp estimativ […]

Salată cu scrumbie

Salata cu scrumbie, masline si morcov

Salata cu scrumbie, masline si morcov din: scrumie, ceapa, morcovi, masline, sare, ulei, otet, piper.   Ingrediente: 2 scrumbii 8 cepe 3 morcovi măsline sare ulei oţet piper Mod de preparare: Cureţi scrumbia, o speli, o pui la scurs, apoi o tai cubuleţe. Ceapa o toci mărunt sau o tai peştişori, după preferinţă. Freci ceapa cu […]

Cum se prepara Amestec spaniol si somon tartar

Tartar de somon cu capere si castravete

Tartar de somon cu capere si castravete din: somon, capere, lamaie, castravete, ulei de masline, ceapa verde, icre de păstrăv, ouă de prepeliţă, sare, piper. Ingrediente: 200 g somon 1 mână capere 1 lămâie 1 castravete ulei de măsline câteva fire de ceapă verde 1 linguriţă icre de păstrăv 3-4 ouă de prepeliţă sare piper Mod de preparare: […]

Mamaliga cu carne tocata la cuptor

Mamaliga cu carne tocata la cuptor din: malai, carne tocata, morocov, ceapa, telina, rosii in bulion, vin alb sec, ulei, sare, piper, parmezan. Ingrediente: 250 g mălai 300 g carne tocată 1 morcov 1 ceapă 2 fire ţelină 3 roşii în bulion 250 ml vin alb sec 2 linguri ulei sare piper parmezan ras Mod […]

Gutui umplute cu crema de nuci si stafide

Gutui umplute cu crema de nuci si stafide din: gutui, unt, miere, suc de portocale, miez de nuca, stafide, brânză mascarpone, coaja de lamaie, scorţi­şoară, baton de vanilie. Ingrediente: 2 gutui mari 20 g unt 3 linguri miere 200 ml suc de portocale 80 g miez de nucă 60 g stafide 150 g brânză mascarpone o linguriţă coajă […]

Mar pane cu iaurt si scortisoara

Mar pane cu iaurt si scortisoara din: mere, faina, praf de copt, sare, iaurt, oua, zahar, scortisoara, ulei.   Ingrediente: 6 mere de un sortiment mai tare 1 cană cu făină 1/4 linguriţă praf de copt 1/4 linguriţă sare 1 cană iaurt 1 ou mare sau 2 mai mici 1/2 cană cu zahăr 1-2 linguriţe scorţişoară […]

Budinca cu branza, smantana si fructe

Budinca cu branza, smantana si fructe din: brânză de vaci, smântână, zahăr pudră, oua, fructe decongelate, faina, unt. Ingrediente: 600 g brânză de vaci 100 ml smântână 100 g zahăr pudră 3 ouă 250 g fructe decongelate 2 linguri făină 20 g unt Mod de preparare: Fructele se pun într–o strecu­rătoare se se decongeleze şi să se scurgă. Intre […]

Cornulete cu mac si coaja de portocala

Cornulete cu mac si coaja de portocala din: drojdie uscată, faina, apa, lapte, oua, unt, zahar, sare, unt, seminţe de mac, coaja de portocale. Ingrediente: 1 linguriţă drojdie uscată 550-600 g făină 60 ml apă 175 ml lapte 3 ouă 120 g unt 100 g zahăr sare Pentru copt: 100 g unt Pentru umplutură: 100 g seminţe […]

Supa de legume verzi cu lapte

Supa de legume verzi cu lapte din: mazare,  fasole păstăi, spanac, broccoli, praz, unt, lapte, faina, sare. Ingrediente: 100 g mazăre 100 g fasole păstăi 100 g spanac 100 g broccoli 1 praz 50 g unt 500 ml lapte 2 linguriţe făină sare Mod de preparare: Partea albă a prazului se taie rondele care se pun la călit în […]

Placinta cu ceapa si marar

Placinta cu ceapa, ou si chimen

Placinta cu ceapa, ou si chimen din: drojdie, lapte călduţ, făină, sare, oua, ulei de măsline, ceapa, smantana acrisoara, oua, chimen, sare, piper. Ingrediente: 1 cub drojdie (42 g) 250 ml lapte călduţ 4 linguri făină 1 vârf cuţit de sare 2 ouă 5 linguri ulei de măsline Pentru umplutură: 1 kg ceapă 4 linguri ulei de măsline […]

Sibas marinat

Peste pe varza acra cu ceapa

Peste pe varza acra cu ceapa din: peşte, varza, ulei, ceapa, foi de dafin, sare, piper. Carnea de pește este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, care sunt esențiale pentru dezvoltarea, repararea și menținerea țesuturilor corpului.   Ingreidente: 1 kg peşte 1 varză mijlocie (cca 1 kg) 7-8 linguri ulei 1 ceapă 1 […]

Rulada cu carne tocata, iaurt si dovlecel

Rulada cu carne tocata, iaurt si dovlecel din: carne tocată de vită, ceapa, oua, dovlecei, sare, piper, paine, iaurt gras, ulei. Ingrediente: 800 g carne tocată de vită 2 cepe 3 ouă 2 dovlecei sare piper 2 felii de pâine 1 borcănel iaurt gras 2 linguri ulei Mod de preparare: Pui într-un bol carnea tocată, […]

Pui cu ceapa si mustar

Pui cu ceapa verde si sos de mustar

Pui cu ceapa verde si sos de mustar din: piept de pui, unt, ceapa verde, mustar iute, smantana de gatit, sare, piper alb si negru, amidon. Ingrediente: un piept de pui 100 g unt o legătură ceapă verde 3-4 linguriţe muştar iute 200 ml smântână de gătit sare piper alb şi negru o linguriţă amidon Mod […]

Prajitura cu mac si cocos

Prajitura cu mac, branza si stafide

Prajitura cu mac, branza si stafide din: făină, unt, zahar, oua, sare, praf de copt, mac, stafide aurii, lapte, brânză de vaci, amidon, smântână, lamaie. Ingrediente: 120 g făină 40 g unt 40 g zahăr un ou un praf sare un vârf de cuţit subţire praf de copt Pentru umplutura cu mac: 200 g mac 100 g stafide […]

Omleta cu cartof si ceapa

Omleta cu cartof si ceapa din: cartofi, ceapa, oua, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 4 cartofi 3 cepe 5 ouă ulei sare piper Mod de preparare: Se taie felii subţiri cartofii si ceapa şi se pun apoi la călit în ulei. Se acoperă si se lasă pe foc aproximativ 10 minute. Intre timp, se bat ouăle […]

Chec cu cimbru

Chec cu ton, ardei si lapte

Chec cu ton, ardei si lapte din: ardei graşi de culori diferite, ton în suc propriu, făină, oua, lapte, praf de copt, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 ardei graşi de culori diferite 1 conservă mică ton în suc propriu 150 g făină 3 ouă 100 ml lapte 1 plic praf de copt 1 lingură ulei sare piper Mod de […]

Placinta cu peste

Placinta cu branza si peste

Placinta cu branza si peste din: aluat foitaj decongelat, ton în suc propriu, feta, măsline fără sâmburi, ou. Ingrediente: 1 pachet aluat foitaj decongelat 1 conservă mare ton în suc propriu 250 g feta 100 g măsline fără sâmburi 1 ou Mod de preparare: Aluatul se întinde puţin pe masa presărată cu făină si se aşterne un prim strat de brânză […]

Tartă aperitiv cu brânză

Tarta cu rosii branza si oregano

Tarta cu rosii branza si oregano din: aluat foitaj congelat, rosii congelate, oua, suc de rosii, branza de capra, oregano, faina. Ingrediente: o bucată aluat foitaj congelat 8-10 roşii congelate 2 ouă 150 ml suc roşii 200 g brânză de capră puţin oregano o lingură făină Mod de preparare: Aluatul decongelat se întinde pe masa […]