Creveti la tigaie cu sos de mango

Creveti la tigaie cu sos de mango din: mango, papaia, iaurt, salata verde, suc de lamaie, ulei de masline, sare. Ingrediente:  200g pulpă de fruct de mango 140 g pulpă de fruct de papaia 100 g de iaurt 80 g frunze de salată verde suc de lămâie ulei de mâsline sare Mod de preparare: Amestecati […]

Salata cu branza de capra si rosii

Cum se prepara Salata de Ton cu Legume si Alune (VIDEO)

Cum se prepara Salata de Ton cu Legume si Alune – o masă rapidă, sănătoasă și plină de nutrienți. Această salată combină proteinele de înaltă calitate din ton cu vitaminele și mineralele din legume proaspete, adăugând o textură crocantă și sănătoasă prin alune. Este perfectă pentru prânz sau cină și poate fi preparată în avans […]

Peşte rasol

Rasol de peste cu smantana si sos cald de hrean

Rasol de peste cu smantana si sos cald de hrean din: fileuri de peşte, unt, smantana, radaini de hrean, faina, otet, foi de dafin, boabe de piper sau de coriandru, sare, lapte. Ingrediente: 3 fileuri de peşte de circa 200 g fiecare 70 g unt 100 g smântână 3 rădăcini de hrean 50 g făină 1 lingură […]

Gulii umplute cu sos

Gulii umplute cu pateu, cuscus si bacon

Gulii umplute cu pateu, cuscus si bacon din: gulii, cuşcuş, pate de ficat, bacon, oua, sare, smantana, tarhon, piper alb măcinat. Ingrediente: 8 gulii de dimensiu­ne mijlocie 150 g cuşcuş 200 g pate de ficat 30 g bacon 3 ouă sare 40 g smântână 2-3 fire tarhon piper alb măcinat Mod de preparare: Cureţi guliile şi le pui la […]

Varza calita cu fenicul

Cum se prepara Avocado umplut cu ton picant (VIDEO)

Cum se prepara Avocado umplut cu ton picant din: avocado, ton, maioneza, sos, ceapa, sare, piper, suc de lamaie, coriandru. Îmbinând savoarea cremoasă a avocado cu gustul intens al tonului picant, această rețetă este perfectă pentru un prânz rapid sau o cină ușoară și nutritivă. Simplă, dar sofisticată, această combinație va satisface orice poftă de […]

Creveti aromati cu orez

Reteta zilei: Salata de creveti cu orez si legume

Salata de creveti cu orez si legume din: creveti, orez, praz, ardei iute, telina, castravete, marar, masline, patrunjel, ulei de masline, suc de lamaie, coaja de lamaie, sare, piper, maioneza. Poate te intereseaza si: Salata de creveti cu rosii si coriandru Salata de creveti cu avocado Salata de creveti cu avocado si spanac Salata de […]

Cum se prepara File de Salau cu Spanac si Fructe de Mare (VIDEO)

Cum se prepara File de Salau cu Spanac si Fructe de Mare – o combinație rafinată și plină de arome care transformă un simplu fel de mâncare într-o adevărată delicatesă. Această rețetă îmbină carnea suculentă a șalăului cu texturile bogate ale fructelor de mare, totul pe un pat de spanac proaspăt. Este ideală pentru o […]

Crap cu mozzarella

Cum se prepara Crap ardelenesc (VIDEO)

Cum se prepara Crap ardelenesc – o rețetă tradițională românească ce îmbină aromele bogate ale peștelui de apă dulce cu o selecție de ingrediente specifice regiunii Ardealului. Acest preparat culinar este nu doar o sărbătoare pentru papilele gustative, ci și o incursiune în tradițiile gastronomice românești. Ideal pentru mesele de familie sau ocazii speciale, crapul […]

Salata de quinoa, broccoli si somon

Salata de quinoa, broccoli si somon din: quinoa, broccoli, ardei capia, medalion de somon, sare, piper negru, ulei de masline, zeama de lamaie, condimente pentru peste. Ingrediente: 100 g quinoa 300 g broccoli 1/2 ardei capia 1 medalion de somon sare piper negru proas­păt măcinat 2 lin­guri ulei de măsline zeama de la 1 lămâ­ie condimente pen­tru peşte Mod de preparare: […]

Salata siciliana cu andiva, broccoli si conopida

Salata siciliana cu andiva, broccoli si conopida din: conopidă, broccoli, morcovi, andiva, tulpini de ţelină, ceapă de arpagic, bacon, ulei de măsline, smântână subţire, lamaie, mustar, praf de curry, sare, piper alb macinat. Ingrediente: 1 conopidă mică (300 g) 1 broccoli 2 morcovi 1 andivă 2 tulpini de ţelină 1 ceapă de arpagic 8 felii subţiri de bacon Pentru sos: 3 […]

Cartofi cu conopida si spanac

Budinca de conopida cu cartofi si carnati

Budinca de conopida cu cartofi si carnati din: conopidă, ceapa, usutroi, cartofi, carnati subţiri şi picanţi (tip cabanos), ulei de măsline, caşcaval, oua, smântână degresată, sare, piper negru macinat, unt şi pesmet. Ingrediente: 1 conopidă de dimensiune mijlocie (circa 600 g) 1 ceapă mare 2 căţei de usturoi 3 cartofi mari 200 g cârnaţi subţiri şi picanţi (tip cabanos) 2 linguri […]

Cum se prepara Tochitura ardeleneasca (VIDEO)

Tochitura ardeleneasca: Cum se prepara Tochitura ardeleneasca:   Ingrediente – ceafa de porc 230 gr – ulei 150 gr – sare, piper – boia de ardei dulce  – usturoi 3 gr – faina de malai 140 gr – ou branza de burduf 50 gr Mod de preparare: Ceafa de porc condimentata cu sare si piper […]

Salata de broccoli, cartofi si carne de pui

Salata de broccoli, cartofi si carne de pui din: cartofi, mor­covi, oua, broccoli, cascaval, şuncă sau carne de pui, castraveţi muraţi, gogoşar murat, cea­pă verde, ma­ioneză light,  ardei gras roşu, mărar, rodie. Ingrediente: 3 cartofi 2 mor­covi 2 ouă 400 g broccoli 100 g felii de caşcaval 200 g şuncă sau carne de pui 2 castraveţi muraţi 1 gogoşar murat 4-5 fire cea­pă verde […]

Păstrav (de mare) cu varză acră

Pastrav cu varza si ardei gras

Pastrav cu varza si ardei gras din: păstrăv sau un alt peşte fără oase, varză albă, varză roşie, ulei, ceapă, condimente pentru peşte, ardei gras, ardei iute, roşii, sare, cimbru, sare de lămâie sau zeamă de lămâie.   Ingrediente: 1 kg păstrăv sau un alt peşte fără oase 1 kg varză albă 1 kg varză roşie […]

Salata delicioasa de peste

Salata de peste cu varza si ceapa verde

Salata de peste cu varza si ceapa verde din: varză creaţă din soiul Savoy, macrou afumat, usturoi, oţet, ulei de masline extravirgin, ceapa verde sau ceapa de apa, sare, piper negru.   Ingrediente: 1 varză creaţă din soiul Savoy, de apro­ximativ 400 g 600 g macrou afumat 1 căţel de usturoi 100 ml oţet 100 ml ulei de măs­line […]

Retete

Prune afumate umplute cu ton si marar

Prune afumate umplute cu ton si marar din: prune afuma­te, conservă trunchi de ton în bucăţi, zeama de lamaie, unt, marar, sare, piper negru macinat.   Ingrediente: 20-25 prune afuma­te mari 1 conservă trunchi de ton în bucăţi zeamă de lămâie 100 g unt 1 legătură mărar sare piper negru măcinat Mod de preparare: Crestezi puţin prunele […]

Reteta zilei: Fursecuri cu ciocolata si coaja de portocala

Fursecuri cu ciocolata si coaja de portocala din: faina, sare, unt, zahar, oua, albus, esenta de vanilie, chips-uri de ciocolata neagra, coaja de portocala.   Ingrediente: 2 1/2 cani de faina 1 linguriță sare 1 cană unt nesărat, la temperatura camerei 1 1/3 cani de zahar 2 oua 1 albus 2 lingurite esenta de vanilie […]

Gustare Fitness

Gustare cu somon, avocado si menta

Gustare cu somon, avocado si menta din: somon afumat, avocado, cremă de brânză proaspătă, ustu­roi, sare, piper alb, ulei de masline, rosie, frunze de mentă, lamaie verde, grisine sau sticksuri.   Ingrediente: 150 g somon afumat 1 avocado bine copt 200 g cremă de brânză proaspătă 1 căţel mic de ustu­roi piper alb sare 1 căţel de usturoi 2 […]

Tarte cu salata de ton si rosii

Tarte cu salata de ton si rosii din: făină integrală, ou, apa, ulei, sare, praf de copt, oregano sau salvie, boabe de fasole, unt, roşii, ar­dei verde, ton în ulei, porumb, ceapă verde sau ceapă roşie,  lămâie, pătrunjel, piper, oregano sau salvie uscata, boia. Ingrediente: 200 g făină integrală 1 ou 3 linguri apă 2 linguri ulei 1 praf de sare 1 vârf […]

Somon picant cu rosii si orez

Somon picant cu rosii si orez din: fileuri de somon, ulei, condiment garam maşala, rosii cireasa, ceapa, usturoi, orez, lămâie. Ingrediente: 4 fileuri de somon 1-2 linguri ulei 2 linguriţe condiment garam maşala 200 g roşii cireaşă, tăiate felii 2 cepe mici, tăiate felii 2 căţei de usturoi, tăiat bucăţi 200 g orez pentru pilaf, […]

Mere coapte cu nuci, scortisoara si caramel

Mere coapte cu nuci, scortisoara si caramel din: mere, miez de nuca, zahar, scor­ţişoară, lamaie. Ingrediente: 8-10 mere mijlocii 50 g miez de nucă 200 g zahăr scor­ţişoară 1 lămâie Mod de preparare: Speli merele şi, cu ajuto­rul dispozitivului special, le scoţi casetele seminţelor. Pui merele într-o tavă tape­tată cu hârtie de copt şi umpli fiecare […]

Biscuiti cu crema de pastrav cu capere

Biscuiti cu crema de pastrav cu capere din: păstrăvi, otet, foi de dafin, salvie uscată mărunţită, cremă de brânză proaspătă sau brânză topită, iaurt gre­cesc sau smântână, capere murate, lămâie, pătrunjel, sare, piper alb boabe, biscuiţi aperitiv multicereale Ingrediente: 2 păstrăvi 50 ml oţet 2 foi de dafin 1 vârf de cuţit salvie uscată mărunţită 2 linguri cremă de brânză proaspătă sau brânză […]

Tartine cu şunca

Tartine cu sardele, branza si sunca

Tartine cu sardele, branza si sunca din: făină, oua, unt,  smântână sau iaurt, sare, brânză topită, sardele sau somon, sardele din conservă, muştar, castravete în oţet, sunca, pătrun­jel verde, măsline. Ingrediente: 250 g făină 1 ou 150 g unt 50 g smântână sau iaurt sare 1 gălbenuş pentru uns Pentru pasta de sardele: 200 g brânză topită 100 g sardele sau somon […]

retete

Morun cu usturoi si ulei de masline

Morun cu usturoi si ulei de masline din: morun desărat, usutroi, ulei de masline, apa rece, piper rosu, sare.   Ingrediente:  1 kg morun desărat 5 căţei de usturoi 500 ml ulei de măsline 1 pahar de apă rece 1 praf de piper-roşu sare dacă este nevoie   Mod de preparare Morun cu usturoi si ulei […]

Macrou pe pat din legume

Anghile cu pere, prune uscate si scortisoara

Anghile cu pere, prune uscate si scortisoara din: anghile proaspete, vin alb sec, pere, beţişor de scorţişoară, cuişoare, supă de vită, morcovi, conopidă mică, prune uscate, mazăre proaspătă (sau congelată), ouă de pescăruş (sau de prepeliţă), ardei roşu, piper negru proaspăt măcinat, mărar,  frunze de dafin, pătrunjel, oţet aromatizat cu usturoi şi tarhon, sare. Ingrediente: 800 g anghile proaspete 1/2 sticlă de vin alb sec 2 pere 1 sfert de […]

Reteta zilei: Aripioare de pui cu glazura de sos de soia

Aripioare de pui cu glazura de sos de soia din: aripioare de pui, ulei, sare, piper, miere, sos de soia, usturoi, ghimbir. Poate te intereseaza: Aripioare de pui cu ardei iute, ceapa verde si coriandru Aripioare de pui in crusta de miere cu susan Aripioare de pui cu lamaie si cimbru Aripioare de pui cu […]

Gulas cu carne de vita si slanina afumata

Gulas cu carne de vita si slanina afumata din: ceapă, untură topită, spată de vită, usturoi, boia tare, chimen, slănină afumată, ardei verzi, roşii, rachiu, cartofi, sare, piper. Ingrediente: 100 g ceapă 40 g untură topită 300 g spată de vită 1 căţel de usturoi 1 linguriţă de boia tare 1 linguriţă de chimen 1 felie mică de slănină afumată 1 linguriţă de untură […]

Retete

Icre de peste cu lapte si ghimbir

Icre de peste cu lapte si ghimbir din: icre de peşte sau de cmstaceu (murenă, arici de mare etc.), lapte, suc de lamaie, ghimbir, boia, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 300 g icre de peşte sau de cmstaceu (murenă, arici de mare etc.) 200 ml lapte sucul de la 1 lămâie 1 ceapă 20 g de ghimbir ras […]