Reteta zilei: Ton marinat cu sos pesto

Ton marinat cu sos pesto din: ton, lamaie, ulei de masline, usturoi, busuioc, sare, salata, spanac. Proteine de calitate: Carnea de pește este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, care sunt esențiale pentru dezvoltarea, repararea și menținerea țesuturilor corpului. Acizi grași Omega-3: Peștele este recunoscut pentru conținutul său bogat în acizi grași Omega-3, […]

Reteta zilei: Peste la abur cu mei

Peste la abur cu mei din: apa, mei, ghimbir, sos de soia, peste. Ingrediente: 2½ cani de apa ½ cana mei 1 linguriță ghimbir proaspăt tocat ¼ linguriță sos de soia 300gr peste alb, file       Mod de preparare: Aduceți apa la fiert într-o cratiță medie la foc mediu. Adăugați mei și ingredientele […]

Reteta zilei: Paste cu ton si ciuperci

Paste cu ton si ciuperci din: ton, ciuperci, pasta de tomate, fasole verde, usturoi, piper, ulei, paste. Ingrediente: 185g ton din conserva 105g ciuperci din conserva, tocate 70g pasta de tomate 100g fasole verde 2 catei usturoi piper ulei paste     Mod de preparare: Aduceti o oala cu apa la fiert si fierbeti pastele […]

Reteta zilei: Risotto cu ton

Risotto cu ton din: ton, ceapa, supa de peste, orez arborio, vin alb, rucola, lamaie.   Ingrediente: 2-3 cutii de conserva de ton 1 ceapa mica 1 1/2 cesti supa de pește 1 pachet orez arborio 1/2 ceasca vin alb 1/4 ceasca de parmezan ras rucola coaja si sucul de la 1 lamaie     […]

Reteta zilei: Bruschete cu somon afumat si crema de branza – gustos

Bruschete cu somon afumat si crema de branza din: paine, crema de branza, somon afumat, ceapa rosie, afine.   Ingrediente:  1 paine feliata 60gr cremă de branza 90gr somon afumat ¼ ceapă roșie tocata ¼ ceasca afine     Mod de preparare: Ungeti feliile de paine cu crema de branza. Adaugati somonul afumat deasupra. Se […]

Crap umplut cu prune si vin

Crap umplut cu prune si vin

Crap umplut cu prune si vin din: crap, prune, ulei, vin alb demisec, sare, piper negru boabe şi măcinat, lămâi, foi de dafin. Ingrediente: un crap de 1-2 kg 500 g prune 30 ml ulei 150 ml vin alb demisec sare piper negru boabe şi măcinat 1-2 lămâi 2- 3 foi dafin   Mod de preparare: Se curăţă […]

Pastrav cu sos de sofran

Pastrav cu sos de sofran

Pastrav cu sos de sofran din: pastravi, rodie, patrunjel, vin, ulei de masline, coriandru, busuioc, lamaie, supa de carne, faina, smantana, suc de rodie, sofran, seminte de rodie, ceapa, usturoi, verdeturi de Provence, coriandru. Ingrediente: 3 păstrăvi 1 rodie 1 legătură pătrunjel 1 pahar de vin alb ulei de măsline coriandru busuioc lămâie Pentru sosul de […]

Reteta zilei: Bruschete cu somon afumat

Bruschete cu somon afumat din: somon afumat, vodca, marar, zahr, piper, sare.   Ingrediente:  300gr file de somon afumat 1 lingura de vodca 1 ceasca marar proaspat tocat 2 linguri de zahăr 1 linguriță piper 1 lingurita sare   Mod de preparare: Stropiti somonul cu vodca. Într-un castron mic, combinați zahăr, piper negru și sare. […]

Rulada de somon cu ciuperci

Rulada de somon cu ciuperci

Rulada de somon cu ciuperci din: fileuri de somon, midii, lamai, ceapa, vin alb, smantana, dovlecel, morcov, fasole verde, ciuperci, busuioc verde, capere, andiva, sare, piper. Ingrediente: 750 g fileuri de somon 200 g midii doua lamai doua cepe 120 ml vin alb sec 200 ml smantana un dovlecel un morcov 200 g fasole verde […]

Salau cu midii si ciuperci

Salau cu midii si ciuperci

Salau cu midii si ciuperci din: file de salau, supa de peste, vin alb, ceapa, sare, piper, midii, creveti, ciuperci, unt, faina, smantana, galbenusuri.   Ingrediente: 6 bucati file de salau 1 cana supa de peste 200 ml vin alb sec 2 linguri ceapa marunt tocata sare si piper alb macinat 12 midii vii, spalate […]

Snitele de peste (nisetru)

Snitele de peste (nisetru)

Snitele de peste (nisetru) din: nisetru, praz, usturoi, rosii, masline, cimbru, ulei, sare, piper, vin, verdeata. Carnea de pește este bogată în proteine de înaltă calitate, care sunt esențiale pentru creșterea și repararea țesuturilor din organism. Proteinele din pește conțin toți aminoacizii esențiali de care are nevoie corpul uman. Acești acizi grași sunt considerați benefici […]

Peste si legume preparate la abur

Peste si legume preparate la abur

Peste si legume preparate la abur din: file de somon, morun, randunica de mare, morcovi, pere, ceapa, broccoli, patrunjel, ulei, sare, piper. Carnea de pește este bogată în proteine de înaltă calitate, care sunt esențiale pentru creșterea și repararea țesuturilor din organism. Proteinele din pește conțin toți aminoacizii esențiali de care are nevoie corpul uman. […]

retete

Peste oceanic cu vin

Peste oceanic cu vin din: pesti oceanici, vin, castraveti, oua, lamaie, ulei, sare, suc de rosii, patrunjel. Carnea de pește este bogată în proteine de înaltă calitate, care sunt esențiale pentru creșterea și repararea țesuturilor din organism. Proteinele din pește conțin toți aminoacizii esențiali de care are nevoie corpul uman. Acești acizi grași sunt considerați benefici […]

Peste (salau) cu legume sote

Peste (salau) cu legume sote

Peste (salau) cu legume sote din: salau, unt, ceapa, patrunjel, piper, sare, vin, dafin, faina, morcovi, telina. Salaul este cunoscut pentru gustul său excelent și carnea sa gustoasă, ceea ce îl face popular în bucătăria și pescuitul sportiv. Carnea de salau este o sursă excelentă de proteine, care joacă un rol esențial în construirea și […]

Somon cu sos teriyaki

Somon cu sos teriyaki

Somon cu sos teriyaki din: somon, sos de soia, otet balsamic, miere, ghimbir, orez, ceapa verde, susan. Ingrediente:  2 fileuri de somon 50 ml sos de soia 1 lingură oţet balsamic 2 linguri miere 1/2 linguriţă ghimbir orez fiert ceapă verde susan Mod de preparare: Speli peştele şi îl ştergi cu şerveţele absorbante. Il pui […]

Peste (cod) umplut

Peste (cod) umplut

Peste (cod) umplut din: cod, spanac, ulei, praz, usturoi, ou, orez, sare, piper. Ingrediente: 2 trunchiuri de cod spanac sare si piper ulei de măsline 1 fir de praz tăiat rondele subţiri 2 căţei de usturoi pisaţi 1 ou 3-4 linguri orez fiert 100 g caşcaval ras   Mod de preparare: Se curăţă şi se […]

Somon salbatic cu legume si ghimbir

Somon salbatic cu legume si ghimbir

Somon salbatic cu legume si ghimbir din: somon, sos de soia, ghimbir, condimente, ceapa, germeni de fasole, telina, ardei, sare, piper. Ingrediente: 400 ml bază de supă de legume sau de pui 2 linguri sos de soia 1 căţel de usturoi pisat 1 linguriţă de ghimbir proaspăt, pisat 1/2 linguriţă de pudră 5 condimente chinezeşti […]

Cod negru cu salata

Cod negru cu salata

Cod negru cu salata din: miso, cod, miere, chili, avocado, ridichi, castravete, ghimbir, salata, orez, coriandru, dressing. Ingrediente: 1/4 cană de miso alb sau galben 1 lingura pastă de chili coreeană 1 lingură de miere 2 bucăţi cod negru de Alaska 1 avocado mic, curăţat şi tăiat bucăţi 1/2 cană castravete proaspăt, tăiat 1/4 cană […]

Curry de peste cu ghimbir

Curry de peste cu ghimbir

Curry de peste cu ghimbir din: usturoi, ghimbir, lapte de cocos, ulei de susan, sos de soia alb, boia, suc de limette, migdale, supa de legume, ceapa verde, morcovi, mazare, file de peste, creveti si sos de peste. Ingrediente: 2 căţei de usturoi o bucăţică de cca 2 cm de ghimbir 400 ml lapte de […]

Cod cu orez si sofran

Cod cu orez si sofran

Cod cu orez si sofran din: cod, orez, fasole rosie, fasole verde, ardei capia, ceapa, usturoi, sofran, ulei de floarea soarelui, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 4 trunchiuri de cod 150 g orez 100 g fasole roşie boabe 300 g fasole verde doi ardei capia o ceapă o căpăţănă de usturoi mică câteva fire de […]

Peste si creveti rumeniti in unt

Peste si creveti rumeniti in unt din: unt, creson, ceapa verde, coaja de lamaie, fileu de somon si creveti. Ingrediente: 250 g unt 50 g untisor (creson) 3 cepe verzi, tocate coaja rasa de la 1 lamaie 500 g fileu de somon (partea din mijloc) 150 g creveti cruzi   Mod de preparare: Peste si […]

File de macrou cu sos salsa

File de macrou cu sos salsa

File de macrou cu sos salsa din: ulei de masline, sos de soia, suc de lamaie verde, macrou, portocale, ceapa verde, ardei iute, patrunjel si ulei de susan. Macroul se găsește în apele oceanice din emisfera nordică, inclusiv în Atlanticul de Nord, Marea Nordului și Marea Mediterană. Este un pește migrator, călătorind în carduri mari […]

Somon fript cu legume

Somon fript cu legume

Somon fript cu legume din: file de somon, dovlecel, rosii cherry, lamaie, patrunjel, ulei de masline, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 500 g file de somon 1 dovlecel 4-6 rosii cherry 1 lamaie patrunjel proaspat ulei de masline busuioc uscat sare piper   Mod de preparare: Spălăm bine fileurile de peşte şi le tamponăm cu un […]

Salau la gratar cu lamaie

Salau la gratar cu lamaie

Salau la gratar cu lamaie din: salau, ulei, marar, sare, piper, lamaie. Carnea de salau este o sursă excelentă de proteine, care joacă un rol esențial în construirea și întreținerea țesuturilor corpului, inclusiv mușchii, pielea și părul. Salaul este o sursă bună de acizi grași omega-3, în special acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). […]

Somon la gratar cu salata asortata

Somon la gratar cu salata asortata

Somon la gratar cu salata asortata din: file de somon, ulei de masline, miere, otet balsamic, suc de portocale, sare de mare, piper verde, salata. Ingrediente: 300 g file de somon 1 lingura ulei de masline 2 linguri de miere 1 lingura de otet balsamic 2 lingurite de suc de portocale sare de mare piper verde […]

Peste (crap) picant la gratar

Peste (crap) picant la gratar

Peste (crap) picant la gratar din: crap, somon, ulei, piper, boia de ardei dulce, oregano, sare, ulei, dovlecei, rosii cherry, broccoli, ceapa, morcovi, ulei, miere, ierburi aromatice. Ingrediente: cate 2 bucati crap si somon 5-6 linguri ulei piper negru piper alb boia de ardei dulce oregano sare 1 lingurita ulei pentru uns gratarul Pentru garnitura: […]

retete

File de somotei cu sos 

File de somotei cu sos din: file de somotei, morcovi, portocale, unt, lamaie, lichior, sare, piper. Carnea de pește este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, care sunt esențiale pentru dezvoltarea, repararea și menținerea țesuturilor corpului. Peștele este recunoscut pentru conținutul său bogat în acizi grași Omega-3, precum acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul […]

Peste cu linte

Peste cu linte

Peste cu linte din: linte rosie, usturoi, ceapa, unt, apa, sare, piper, peste, masline negre, ceapa, unt, zahar, cub concentrat de vita, lapte, cimbru. Ingrediente: 400 g linte rosie 2 catei de usturoi o ceapa 10 g unt 800 ml apa un praf sare un praf piper Pentru garnitura: 4 felii peste 100 g masline […]

Pangasius cu sos de vin

Pangasius cu sos de vin

Pangasius cu sos de vin din: file de pangasius, vin, portocale, sos de soia, chili, usturoi, ghimbir, cimbru, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de pangasius 200 ml vin alb demisec 4 portocale 3 căţei de ustu­roi sos de soia sos de chili o bucăţică mică de ghimbir trei fire de cim­bru o lămîie […]

File de hering cu legume si usturoi

File de hering cu legume si usturoi

File de hering cu legume si usturoi din: file de hering, morcovi, ciuperci, ceapa, usturoi, mazare, porumb, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: 800 g fileuri de hering 200 g morcovi baby 400 g ciuperci o ceapă un căţel de usturoi 150 g mazăre 100 g boabe de porumb o lingură de pastă de tomate ulei […]

Somon cu sos de ananas

Somon cu sos de ananas

Somon cu sos de ananas din: fileuri de somon, suc de ananas, usturoi, sos de soia, ghimbir, ulei de susan, ananas, piper. Ingrediente: 2 fileuri de somon 1 cană suc de ananas 2 căţei de usturoi pisaţi 1 linguriţă sos de soia 1 linguriţă ghimbir măcinat 1 linguriţă ulei de susan 1 cană ananas tăiat […]

File de somon cu verdeturi

File de somon cu verdeturi din: file de somon, ulei de masline, lamaie, marar, fenicul, vin, mustar, galbenus, ulei, otet, suc de lamaie, verdeuri, castravete. Ingrediente: 2 fileuri de somon ulei de măsline pentru uns 1 lămâie feliată 1 legătură de mărar tocat 1 bulb mic de fenicul, feliat subţire 6 linguri de vin alb […]