Reteta zilei: Supa de peste cu legume

Supa de peste cu legume din: cod, apa, cartofi, morcovi, ceapa, telina, ulei de avocado, usturoi, dafin, patrunjel, suc de lamaie, sare, piper.   Ingrediente: 3 fileuri de cod 9 căni de apă 3 cartofi tocati 2 morcovi felii subțiri 1/2 ceapa tocata marunt 2 tulpini de țelină feliata 2 linguri ulei de avocado 1 […]

Reteta zilei: Nuggets de peste

Nuggets de peste din: cod, ou, faina de migdale, praf de chili, pudra de usturoi, praf de ceapa, piper cayenne. Ingrediente: 2 file-uri de cod tăiate în bucăți 1 ou 1 cană de făină de migdale 1 linguriță praf de chili 1 linguriță pudră de usturoi 1 lingurita praf de ceapa 1/4 linguriță piper Cayenne […]

Reteta zilei: Somon marinat cu usturoi

Somon marinat cu usturoi din: somon, usturoi, ulei, lamaie, patrunjel, busuioc, sare, piper.   Ingrediente: 3 file de somon 2 căței de usturoi tocat 5 linguri de ulei de măsline 1 lingura suc de lamaie 1 lingura de patrunjel proaspat, tocat 1 linguriță de busuioc uscat 3/4 linguriță sare 3/4 linguriță piper negru măcinat   […]

Reteta zilei: Somon cu sos de unt si marar

Somon cu sos de unt si marar din: somon, lamaie, ulei, unt, lapte, faina, marar, condimente, sare, piper. Ingrediente: 4 – 5 fileuri de somon 1 lingura suc de lamaie 2 linguri de ulei de măsline 2 linguri unt 1 cană de lapte 1 lingura faina 1 linguriță de mărar uscat 1/2 linguriță condimente, dupa […]

Reteta zilei: Cod la cuptor

Cod la cuptor din: file de cod, ulei de masline, unt, usturoi, ou, pesmet, patrunjel, ceapa verde, piper, sare. Ingrediente: 3 fileuri de cod 1 lingura ulei de masline 1 lingura unt 1 cățel de usturoi zdrobit 1 ou 1 cană pesmet 1 lingura de patrunjel tocat 1 lingură de ceapa verde tocata 1/8 linguriță […]

Reteta zilei: Ton marinat la tigaie

Ton marinat la tigaie din: ton, suc de lamaie, sos de soia, ulei de masline, ghimbir, oregano, patrunjel, usturoi, ulei de masline, piper. Ingrediente: 2 fileuri de ton 6 lingurite suc de lamaie 6 lingurite sos de soia 3 lingurițe de ulei de măsline 1/4 linguriță ghimbir 1/4 linguriță oregano 1/4 lingurita patrunjel 1/4 linguriță […]

Reteta zilei: Ton cu sos de unt

Ton cu sos de unt din: file de ton, unt, suc de lamaie, patrunjel, ulei de masline, piper, sare. Ingrediente: 3 fileuri de ton 3 linguri de unt moale 2 lingurite suc de lamaie 2 lingurite patrunjel uscat 1 1/2 linguri ulei de măsline 2 lingurite de piper negru sare     Mod de preparare: […]

Reteta zilei: Salata de ton cu ceapa verde

Salata de ton cu ceapa verde din: ton, telina apio, muraturi, ceapa, ceapa verde, patrunjel, lamaie, piper, sare, piper rosu, maioneza. Ingrediente: 2 cutii de ton 1 tulpina de telina apio tocata 2 1/2 linguri murături tocate 2 1/2 linguri de ceapă tocată 1 1/2 lingură de ceapă verde tocata 1 1/2 lingura patrunjel tocat […]

Reteta zilei: Cod cu verdeata

Cod cu verdeata din: file de cod, ulei de masline, unt, usturoi, ou, pesmet, patrunjel, ceapa verde, piper, sare. Ingrediente: 3 fileuri de cod 1 lingura ulei de masline 1 lingura unt 1 cățel de usturoi zdrobit 1 ou 1 cană pesmet 1 lingura de patrunjel tocat 1 lingură de ceapa verde tocata 1/8 linguriță […]

Reteta zilei: Somon marinat la cuptor

Somon marinat la cuptor din: somon, sos de soia, apa, ulei, zahar brun, praf de usturoi, sare, piper, legume. Ingrediente: 4 file-uri de somon 3 linguri sos de soia 3 linguri de apă 2 linguri ulei 2 lingurite de zahar brun praf de usturoi sare piper legume, pentru servire Mod de preparare: Condimentați fileurile de […]

Reteta zilei: Somon cu sos de busuioc

Somon cu sos de busuioc din: somon, usturoi, busuioc, patrunjel, ulei, suc de lamaie.   Ingrediente: 2 fileuri de somon 1 cățel de usturoi tocat 1 linguriță de busuioc uscat 1 lingurita de patrunjel uscat 4 lingurițe de ulei 1 linguriță suc de lămâie sare   Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 190C. Spalati pestele […]

Reteta zilei: Cod in crusta de parmezan

Cod in crusta de parmezan din: cod, parmezan, boia, patrunjel, ulei de masline, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4 file-uri de cod 1/2 cană parmezan 1 linguriță boia 1 lingurita patrunjel 1/2 lingura ulei de masline lamaie feliata sare piper     Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 200C. Spălați fileurile de pește și uscați-le cu […]

Reteta zilei: File de cod cu rosii

File de cod cu rosii din: file de cod, ulei de masline, suc de lamaie, pudra de usturoi, rosie, busuioc, sare, piper.   Ingrediente: 2 file-uri de cod 1 lingura ulei de masline 1 lingura suc de lamaie 1/4 linguriță pudră de usturoi 1 roșie feliată 1/4 linguriță de busuioc sare piper       […]

Reteta zilei: Cod cu sos dijon

Cod cu sos dijon din: file de cod, mustar dijon, patrunjel, boia, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 2 file-uri de cod 2 lingurițe de muștar dijon 1/2 lingurita patrunjel 1/2 linguriță boia 1 linguriță ulei de măsline sare si piper     Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 200C. Clătiți peștele sub apă rece […]

Reteta zilei: Peste cu sos de capere

Peste cu sos de capere din: peste alb, pesmet, suc de lamaie, capere, unt, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: 3 fileuri de peste alb 1/2 cană pesmet 4 linguri suc de lamaie 1 lingură capere 1 1/2 linguri unt 2 1/2 linguri ulei mărar tocat, pentru garnitură sare piper Mod de preparare: Presărați ușor peștele […]

Reteta zilei: Somon cu sos dijon

Somon cu sos dijon din: somon, mustar dijon, miere, usturoi, sare, patrujel. Ingrediente: 3 buc file de somon 3 linguri de muștar dijon 1 lingura miere 2 catei de usturoi sare 2 linguri de patrunjel tocat sote de fasole verde, pentru servire Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 220C. Spalati si uscati cu prosop de […]

Reteta zilei: Chiftelute cu cartofi dulci si ton

Chiftelute cu cartofi dulci si ton din: cartofi dulci, ton, ceapa verde, pesmet, oua, ceapa rosie, ardei gras, ardei iute, praf de usturoi, pipr, sare, ulei.   Ingrediente: 2 cartofi dulci, decojiți și tăiați în bucăți 2 conserve ton maruntit ½ cana ceapa verde tocata ½ cana pesmet 2 ouă ½ cana ceapa rosie taiata […]

Reteta zilei: Somon afumat cu sos de smantana

Somon afumat cu sos de smantana din: crema de branza, smantana, suc de lamaie, ceapa rosie, marar, piper, somon afumat, sare. Bogat în acizi grași omega-3: Somonul este o sursă excelentă de acizi grași omega-3, în special acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). Acești acizi grași sunt esențiali pentru sănătatea inimii, ajutând la reducerea […]

Reteta zilei: Peste pe pat de mei

Peste pe pat de mei din: apa, mei, peste, ghimbir, sos de soia, condimente.   Ingrediente: 2½ cani de apa 1/2 ceasca mei 300gr file de peste alb 1 linguriță ghimbir proaspăt tocat ¼ linguriță sos de soia condimente pentru peste, dupa gust       Mod de preparare: Aduceți apa la fiert într-o cratiță […]

Reteta zilei: Aperitive cu ton

Aperitive cu ton din: ton, ceapa, ceapa verde, sos de soia, ulei de susan, pasta de usturoi, seminte de susan. Ingrediente: 2 bucati ton 1 ceapa, feliata ½ cana ceapa verde tocata 3 linguri sos de soia 1 linguriță ulei de susan 1 linguriță pasta de usturoi 1 lingură semințe de susan Mod de preparare: […]

Reteta zilei: Peste pe pat de mei – reteta gustoasa

Peste pe pat de mei din: apa, mei, ghimbir, sos de soia, peste alb. Meiul este o plantă anuală cu tulpini subțiri și flori în formă de spic. Boabele de mei sunt mici, rotunde și de culoare galbenă până la albă, având o dimensiune de aproximativ 2-3 mm în diametru. Meiul este considerat un aliment […]

Reteta zilei: Ton marinat cu sos de soia

Ton marinat cu sos de soia din: ton, sos de peste, ceapa, sos de soia. Ingrediente: 400gr ton 1 cană sos de peste 3 cepe 2 linguri sos de soia       Mod de preparare: Amestecați sosurile cu ceapa verde. Folosiți jumătate din sos pentru a marina tonul. Se lasă la frigider 20 de […]

Reteta zilei: Peste la aburi cu sos de ghimbir

Peste la aburi cu sos de ghimbir din: apa, peste, ceapa verde, ghimbir, usturoi, sos de soia, uleid e masline, sare, piper, praf de usturoi.   Ingrediente: apă 2 pești 2 fire ceapa verde ghimbir, după gust 1 linguriță usturoi 1 linguriță sos de soia ulei de măsline sare și piper, după gust praf de […]

Reteta zilei: Ton marinat cu sos pesto

Ton marinat cu sos pesto din: ton, lamaie, ulei de masline, usturoi, busuioc, sare, salata, spanac. Proteine de calitate: Carnea de pește este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, care sunt esențiale pentru dezvoltarea, repararea și menținerea țesuturilor corpului. Acizi grași Omega-3: Peștele este recunoscut pentru conținutul său bogat în acizi grași Omega-3, […]

Reteta zilei: Peste la abur cu mei

Peste la abur cu mei din: apa, mei, ghimbir, sos de soia, peste. Ingrediente: 2½ cani de apa ½ cana mei 1 linguriță ghimbir proaspăt tocat ¼ linguriță sos de soia 300gr peste alb, file       Mod de preparare: Aduceți apa la fiert într-o cratiță medie la foc mediu. Adăugați mei și ingredientele […]

Reteta zilei: Paste cu ton si ciuperci

Paste cu ton si ciuperci din: ton, ciuperci, pasta de tomate, fasole verde, usturoi, piper, ulei, paste. Ingrediente: 185g ton din conserva 105g ciuperci din conserva, tocate 70g pasta de tomate 100g fasole verde 2 catei usturoi piper ulei paste     Mod de preparare: Aduceti o oala cu apa la fiert si fierbeti pastele […]

Reteta zilei: Risotto cu ton

Risotto cu ton din: ton, ceapa, supa de peste, orez arborio, vin alb, rucola, lamaie.   Ingrediente: 2-3 cutii de conserva de ton 1 ceapa mica 1 1/2 cesti supa de pește 1 pachet orez arborio 1/2 ceasca vin alb 1/4 ceasca de parmezan ras rucola coaja si sucul de la 1 lamaie     […]

Reteta zilei: Bruschete cu somon afumat si crema de branza – gustos

Bruschete cu somon afumat si crema de branza din: paine, crema de branza, somon afumat, ceapa rosie, afine.   Ingrediente:  1 paine feliata 60gr cremă de branza 90gr somon afumat ¼ ceapă roșie tocata ¼ ceasca afine     Mod de preparare: Ungeti feliile de paine cu crema de branza. Adaugati somonul afumat deasupra. Se […]

Crap umplut cu prune si vin

Crap umplut cu prune si vin

Crap umplut cu prune si vin din: crap, prune, ulei, vin alb demisec, sare, piper negru boabe şi măcinat, lămâi, foi de dafin. Ingrediente: un crap de 1-2 kg 500 g prune 30 ml ulei 150 ml vin alb demisec sare piper negru boabe şi măcinat 1-2 lămâi 2- 3 foi dafin   Mod de preparare: Se curăţă […]

Pastrav cu sos de sofran

Pastrav cu sos de sofran

Pastrav cu sos de sofran din: pastravi, rodie, patrunjel, vin, ulei de masline, coriandru, busuioc, lamaie, supa de carne, faina, smantana, suc de rodie, sofran, seminte de rodie, ceapa, usturoi, verdeturi de Provence, coriandru. Ingrediente: 3 păstrăvi 1 rodie 1 legătură pătrunjel 1 pahar de vin alb ulei de măsline coriandru busuioc lămâie Pentru sosul de […]

Reteta zilei: Bruschete cu somon afumat

Bruschete cu somon afumat din: somon afumat, vodca, marar, zahr, piper, sare.   Ingrediente:  300gr file de somon afumat 1 lingura de vodca 1 ceasca marar proaspat tocat 2 linguri de zahăr 1 linguriță piper 1 lingurita sare   Mod de preparare: Stropiti somonul cu vodca. Într-un castron mic, combinați zahăr, piper negru și sare. […]

Rulada de somon cu ciuperci

Rulada de somon cu ciuperci

Rulada de somon cu ciuperci din: fileuri de somon, midii, lamai, ceapa, vin alb, smantana, dovlecel, morcov, fasole verde, ciuperci, busuioc verde, capere, andiva, sare, piper. Ingrediente: 750 g fileuri de somon 200 g midii doua lamai doua cepe 120 ml vin alb sec 200 ml smantana un dovlecel un morcov 200 g fasole verde […]