Cod cu orez si sofran

Cod cu orez si sofran

Cod cu orez si sofran din: cod, orez, fasole rosie, fasole verde, ardei capia, ceapa, usturoi, sofran, ulei de floarea soarelui, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 4 trunchiuri de cod 150 g orez 100 g fasole roşie boabe 300 g fasole verde doi ardei capia o ceapă o căpăţănă de usturoi mică câteva fire de […]

Peste si creveti rumeniti in unt

Peste si creveti rumeniti in unt din: unt, creson, ceapa verde, coaja de lamaie, fileu de somon si creveti. Ingrediente: 250 g unt 50 g untisor (creson) 3 cepe verzi, tocate coaja rasa de la 1 lamaie 500 g fileu de somon (partea din mijloc) 150 g creveti cruzi   Mod de preparare: Peste si […]

File de macrou cu sos salsa

File de macrou cu sos salsa

File de macrou cu sos salsa din: ulei de masline, sos de soia, suc de lamaie verde, macrou, portocale, ceapa verde, ardei iute, patrunjel si ulei de susan. Macroul se găsește în apele oceanice din emisfera nordică, inclusiv în Atlanticul de Nord, Marea Nordului și Marea Mediterană. Este un pește migrator, călătorind în carduri mari […]

Somon fript cu legume

Somon fript cu legume

Somon fript cu legume din: file de somon, dovlecel, rosii cherry, lamaie, patrunjel, ulei de masline, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 500 g file de somon 1 dovlecel 4-6 rosii cherry 1 lamaie patrunjel proaspat ulei de masline busuioc uscat sare piper   Mod de preparare: Spălăm bine fileurile de peşte şi le tamponăm cu un […]

Salau la gratar cu lamaie

Salau la gratar cu lamaie

Salau la gratar cu lamaie din: salau, ulei, marar, sare, piper, lamaie. Carnea de salau este o sursă excelentă de proteine, care joacă un rol esențial în construirea și întreținerea țesuturilor corpului, inclusiv mușchii, pielea și părul. Salaul este o sursă bună de acizi grași omega-3, în special acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). […]

Somon la gratar cu salata asortata

Somon la gratar cu salata asortata

Somon la gratar cu salata asortata din: file de somon, ulei de masline, miere, otet balsamic, suc de portocale, sare de mare, piper verde, salata. Ingrediente: 300 g file de somon 1 lingura ulei de masline 2 linguri de miere 1 lingura de otet balsamic 2 lingurite de suc de portocale sare de mare piper verde […]

Peste (crap) picant la gratar

Peste (crap) picant la gratar

Peste (crap) picant la gratar din: crap, somon, ulei, piper, boia de ardei dulce, oregano, sare, ulei, dovlecei, rosii cherry, broccoli, ceapa, morcovi, ulei, miere, ierburi aromatice. Ingrediente: cate 2 bucati crap si somon 5-6 linguri ulei piper negru piper alb boia de ardei dulce oregano sare 1 lingurita ulei pentru uns gratarul Pentru garnitura: […]

retete

File de somotei cu sos 

File de somotei cu sos din: file de somotei, morcovi, portocale, unt, lamaie, lichior, sare, piper. Carnea de pește este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, care sunt esențiale pentru dezvoltarea, repararea și menținerea țesuturilor corpului. Peștele este recunoscut pentru conținutul său bogat în acizi grași Omega-3, precum acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul […]

Peste cu linte

Peste cu linte din: linte rosie, usturoi, ceapa, unt, apa, sare, piper, peste, masline negre, ceapa, unt, zahar, cub concentrat de vita, lapte, cimbru. Ingrediente: 400 g linte rosie 2 catei de usturoi o ceapa 10 g unt 800 ml apa un praf sare un praf piper Pentru garnitura: 4 felii peste 100 g masline […]

Pangasius cu sos de vin

Pangasius cu sos de vin

Pangasius cu sos de vin din: file de pangasius, vin, portocale, sos de soia, chili, usturoi, ghimbir, cimbru, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de pangasius 200 ml vin alb demisec 4 portocale 3 căţei de ustu­roi sos de soia sos de chili o bucăţică mică de ghimbir trei fire de cim­bru o lămîie […]

File de hering cu legume si usturoi

File de hering cu legume si usturoi

File de hering cu legume si usturoi din: file de hering, morcovi, ciuperci, ceapa, usturoi, mazare, porumb, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: 800 g fileuri de hering 200 g morcovi baby 400 g ciuperci o ceapă un căţel de usturoi 150 g mazăre 100 g boabe de porumb o lingură de pastă de tomate ulei […]

Somon cu sos de ananas

Somon cu sos de ananas

Somon cu sos de ananas din: fileuri de somon, suc de ananas, usturoi, sos de soia, ghimbir, ulei de susan, ananas, piper. Ingrediente: 2 fileuri de somon 1 cană suc de ananas 2 căţei de usturoi pisaţi 1 linguriţă sos de soia 1 linguriţă ghimbir măcinat 1 linguriţă ulei de susan 1 cană ananas tăiat […]

File de somon cu verdeturi

File de somon cu verdeturi din: file de somon, ulei de masline, lamaie, marar, fenicul, vin, mustar, galbenus, ulei, otet, suc de lamaie, verdeuri, castravete. Ingrediente: 2 fileuri de somon ulei de măsline pentru uns 1 lămâie feliată 1 legătură de mărar tocat 1 bulb mic de fenicul, feliat subţire 6 linguri de vin alb […]

Fish fingers in pesmet

Fish fingers in pesmet din: file de peste, oua, faina, mustar, lamaie, mac, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 1 file de peşte 2 ouă 1 lingură făină 1 linguriţă muştar iute zeamă de lămâie 50 g mac 50 g pesmet sare piper negru măcinat ulei de prăjit   Mod de preparare: Fish fingers in pesmet: Curăţă peştele […]

Peste (morun) cu ciuperci

Peste (morun) cu ciuperci

Peste (morun) cu ciuperci din: morun, ciuperci, unt, faina, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, sare, piper, dafin, cuisoare, vin. Ingrediente: 1-2 kg morun 1/2 kg ciuperci 3 linguri cu unt 4 linguri cu faină 1 ceapă 3 morcovi 1 telină 2 rădăcini de pătrunjel sare piper boabe 2 foi de dafin 2 cuişoare 1 pahar cu […]

Chifle cu ton si ketchup

Chifle cu ton si ketchup din: ton, ketchup, smantana, ceapa, cascaval, chifle. Ingrediente: 200 g ton 2 linguri ketchup de roşii 2 linguri smântână 2 fire ceapă verde 2 chifle 40 g cascaval   Mod de preparare: Chifle cu ton si ketchup: Incinge grillul. Scurge de lichid o canservă de 200 g ton şi mărunţeşte-l în […]

Tartar de ton cu castravete

Tartar de ton cu castravete

Tartar de ton cu castravete din: ton, castravete, capere, otet, ulei, busuioc, ardei, patrunjel, piper, marar, lamaie. Ingrediente: 500 g ton 1 castravete murat 2 linguri de capere la borcan 1 lămâie oţet de vin alb ulei de măsline 1 fir de busuioc 1 ardei iute tocat mărunt 3 linguri de pătrunjel tocat mărunt piper mărar pentru […]

Macrou cu masline si capere

Macrou cu masline si capere

Macrou cu masline si capere din: macrou, faina, rosii, masline, capere, zahar, otet, tarhon, patrunjel, marar, sare, piper. Macroul se găsește în apele oceanice din emisfera nordică, inclusiv în Atlanticul de Nord, Marea Nordului și Marea Mediterană. Este un pește migrator, călătorind în carduri mari în funcție de sezon și temperatură. Carnea de macrou este […]

File de somon marinat cu coriandru

File de somon marinat cu coriandru

File de somon marinat cu coriandru din: file de somon, coriandru, zahar, piper, lamaie, ulei de masline, marar. Ingrediente: 200g file de somon 1 linguriţă boabe de coriandru 1/2 linguriţă de zahar piper alb, pentru asezonat coaja şi zeama de la 1 lămâie 1 lingură ulei de măsline extravirgin 1 leqăturâ mică de mărar, tocat   […]

Chefal cu sos de ierburi

Chefal cu sos de ierburi

Chefal cu sos de ierburi din: fileuri de chefal, sare, piper, ulei de masline, usturoi, ardei gras, esalota, vermut sec, ierburi de provence, rosii, masline si patrunjel. Ingrediente: 4 fileuri de chefal sare şi piper negru 2 linguri ulei de măsline Pentru sos: 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 ardei gras mic galben, tocat 1 […]

Macrou in sos alb

Macrou in sos alb

Macrou in sos alb din: file de macrou, lamaie, cascaval, smantana, iaurt, vin, ulei, sare, piper, cimbru. Macroul se găsește în apele oceanice din emisfera nordică, inclusiv în Atlanticul de Nord, Marea Nordului și Marea Mediterană. Este un pește migrator, călătorind în carduri mari în funcție de sezon și temperatură. Carnea de macrou este extrem […]

Saramura de crap cu vin

Saramura de crap cu vin

Saramura de crap cu vin din: crap, ceapa, rosii, pasta de tomate, ulei, vin, usturoi, ulei, ardei, sare, piper, boia. Ingrediente: 600 g crap 2 cepe 3 roşii 1 lingură cu pastă de tomate 100 ml ulei 50 ml vin alb 1 ardei iute • 1 căpăţână de usturoi 1 legătură de pătrunjel sare piper […]

Sardele prajite cu cartofi

Sardele prajite cu cartofi

Sardele prajite cu cartofi din: sardele, faina, ulei, lamai, cartofi, unt, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 kg sardele 75 g făină 200 ml ulei 2 lămâi 2 kg cartofi 50 g unt 1 legătură de pătrunjel piper sare   Mod de preparare: Spală sardelele, curăţă-le, taie-le în două pe lung, condimentea-ză-le cu sare şi piper. […]

Salau cu legume si sos de vin

Salau cu legume si sos de vin

Salau cu legume si sos de vin din: morcovi, broccoli, mazare, sare, fileuri de salau, piper, unt, tarhon, supa de peste, galbenusuri, vermut, suc de lamaie, coaja de lamaie, ulei de masline, zahar. Carnea de salau este o sursă excelentă de proteine, care joacă un rol esențial în construirea și întreținerea țesuturilor corpului, inclusiv mușchii, pielea […]

Somon cu sos de iaurt

Somon cu sos de iaurt

Somon cu sos de iaurt din: somon, sare, piper, ulei, unt, castravete, iaurt, smantana, marar. Ingrediente: Pentru fileurile de somon: 4 fileuri de somon, cu piele (175 g fiecare) 1/4 linguriţă cu sare de mare, sau după gust 1/4 linguriţă cu piper negru proaspăt măcinat 3 linguri cu ulei de canola 1 lingură cu unt […]

Somon in crusta crocanta

Somon in crusta crocanta

Somon in crusta crocanta din: pesmet, parmezan, sos pesto, somon. Ingrediente: 2 linguri cu pesmet 2 linguri cu parmezan ras 2 linguri cu sos pesto verde 2 fileuri de somon fasole verde sau mix de legume, pentru a servi   Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă pesmetul, brânza şi sosul pesto. Aşaiă peştele într-o tavă […]

Peste (salau) cu legume sote

Peste la cuptor cu legume si Gouda

Peste la cuptor cu legume si Gouda din: file de cod, zeama de lamaie, ulei, ceapa, dovlecei, vanata, oua, lapte, nucsoara, branza. Ingrediente: 4×125 g fileuri de cod 1-2 linguriţe cu zeamă de lămâie 3 linguri cu ulei de măsline+uns tava 2 căţei de usturoi, tăiaţi mărunt 5-6 cepe verzi, tăiate inele 4-5 crenguţe de […]

File de cod la cuptor

File de cod la cuptor din: file de cod, zeama de lamaie, ulei, ceapa, dovlecei, vanata, oua, lapte, nucsoara. Ingrediente: 4×150 g fileuri de cod 1-2 linguriţe cu zeamă de lămâie 3 linguri cu ulei de măsline+uns tava 2 căţei de usturoi, tăiaţi mărunt 5-6 cepe verzi, tăiate inele 4-5 crenguţe de cimbru 2 dovlecei mici, […]

Lasagna de peste cu capere

Lasagna de peste cu capere

Lasagna de peste cu capere din: usturoi, ceapa, ulei, rosii, piure de tomate, capere, file de cod, lamaie, marar, lasagna, sare, piper, branza. Ingrediente: 2 căţei de usturoi 2 cepe roşii 4 linguri cu ulei de măsline 1 conservă cu roşii tăiate 100 g piure de tomate 100 g capere 800 g file de cod […]

Hamsii aromate prajite

Hamsii aromate prajite

Hamsii aromate prajite din: hamsii, faina, malai, sare, ulei. Ingrediente: 1 kg hamsii proaspete făina mălai sare ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Curăţă hamsiile: trage de la cap spre coadă, scoţând astfel şi capul, şi maţele, apoi apucă şira, tot de la cap spre coadă, şi trage de ea. Spală peştii sub jet […]

Dorada umpluta cu calamar

Dorada umpluta cu calamar

Dorada umpluta cu calamar din: dorada, calamari, ulei, lamaie, usturoi, unt, vin, oregano, sare, piper. Ingrediente: 1 dorada 2 calamari 50 ml ulei 1 lămâie 2 căţei de usturoi 3 linguri cu unt 1 ceşcuţă cu vin oregano sare piper   Mod de preparare: Intr-un castron, pune uleiul, zeama de lămâie, usturoiul zdrobit şi un […]

File de cod cu cartofi taranesti

File de cod cu cartofi taranesti

File de cod cu cartofi taranesti din: file de cod, cartofi, ceapa, ciuperci, usturoi, patrunjel, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de peşte alb (şalău, cod, merluciu) 300 g cartofi 2-3 cepe 500 g bureţi 3-4 căţei de usturoi 1 legătură de pătrunjel 1 lămâie 1 ceaşcă cu ulei sare piper   Mod de […]