Peste (morun) cu ciuperci

Peste (morun) cu ciuperci

Peste (morun) cu ciuperci din: morun, ciuperci, unt, faina, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, sare, piper, dafin, cuisoare, vin. Ingrediente: 1-2 kg morun 1/2 kg ciuperci 3 linguri cu unt 4 linguri cu faină 1 ceapă 3 morcovi 1 telină 2 rădăcini de pătrunjel sare piper boabe 2 foi de dafin 2 cuişoare 1 pahar cu […]

Chifle cu ton si ketchup

Chifle cu ton si ketchup din: ton, ketchup, smantana, ceapa, cascaval, chifle. Ingrediente: 200 g ton 2 linguri ketchup de roşii 2 linguri smântână 2 fire ceapă verde 2 chifle 40 g cascaval   Mod de preparare: Chifle cu ton si ketchup: Incinge grillul. Scurge de lichid o canservă de 200 g ton şi mărunţeşte-l în […]

Tartar de ton cu castravete

Tartar de ton cu castravete

Tartar de ton cu castravete din: ton, castravete, capere, otet, ulei, busuioc, ardei, patrunjel, piper, marar, lamaie. Ingrediente: 500 g ton 1 castravete murat 2 linguri de capere la borcan 1 lămâie oţet de vin alb ulei de măsline 1 fir de busuioc 1 ardei iute tocat mărunt 3 linguri de pătrunjel tocat mărunt piper mărar pentru […]

Macrou cu masline si capere

Macrou cu masline si capere

Macrou cu masline si capere din: macrou, faina, rosii, masline, capere, zahar, otet, tarhon, patrunjel, marar, sare, piper. Macroul se găsește în apele oceanice din emisfera nordică, inclusiv în Atlanticul de Nord, Marea Nordului și Marea Mediterană. Este un pește migrator, călătorind în carduri mari în funcție de sezon și temperatură. Carnea de macrou este […]

File de somon marinat cu coriandru

File de somon marinat cu coriandru

File de somon marinat cu coriandru din: file de somon, coriandru, zahar, piper, lamaie, ulei de masline, marar. Ingrediente: 200g file de somon 1 linguriţă boabe de coriandru 1/2 linguriţă de zahar piper alb, pentru asezonat coaja şi zeama de la 1 lămâie 1 lingură ulei de măsline extravirgin 1 leqăturâ mică de mărar, tocat   […]

Chefal cu sos de ierburi

Chefal cu sos de ierburi

Chefal cu sos de ierburi din: fileuri de chefal, sare, piper, ulei de masline, usturoi, ardei gras, esalota, vermut sec, ierburi de provence, rosii, masline si patrunjel. Ingrediente: 4 fileuri de chefal sare şi piper negru 2 linguri ulei de măsline Pentru sos: 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 ardei gras mic galben, tocat 1 […]

Macrou in sos alb

Macrou in sos alb

Macrou in sos alb din: file de macrou, lamaie, cascaval, smantana, iaurt, vin, ulei, sare, piper, cimbru. Macroul se găsește în apele oceanice din emisfera nordică, inclusiv în Atlanticul de Nord, Marea Nordului și Marea Mediterană. Este un pește migrator, călătorind în carduri mari în funcție de sezon și temperatură. Carnea de macrou este extrem […]

Saramura de crap cu vin

Saramura de crap cu vin

Saramura de crap cu vin din: crap, ceapa, rosii, pasta de tomate, ulei, vin, usturoi, ulei, ardei, sare, piper, boia. Ingrediente: 600 g crap 2 cepe 3 roşii 1 lingură cu pastă de tomate 100 ml ulei 50 ml vin alb 1 ardei iute • 1 căpăţână de usturoi 1 legătură de pătrunjel sare piper […]

Sardele prajite cu cartofi

Sardele prajite cu cartofi

Sardele prajite cu cartofi din: sardele, faina, ulei, lamai, cartofi, unt, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 kg sardele 75 g făină 200 ml ulei 2 lămâi 2 kg cartofi 50 g unt 1 legătură de pătrunjel piper sare   Mod de preparare: Spală sardelele, curăţă-le, taie-le în două pe lung, condimentea-ză-le cu sare şi piper. […]

Salau cu legume si sos de vin

Salau cu legume si sos de vin

Salau cu legume si sos de vin din: morcovi, broccoli, mazare, sare, fileuri de salau, piper, unt, tarhon, supa de peste, galbenusuri, vermut, suc de lamaie, coaja de lamaie, ulei de masline, zahar. Carnea de salau este o sursă excelentă de proteine, care joacă un rol esențial în construirea și întreținerea țesuturilor corpului, inclusiv mușchii, pielea […]

Somon cu sos de iaurt

Somon cu sos de iaurt

Somon cu sos de iaurt din: somon, sare, piper, ulei, unt, castravete, iaurt, smantana, marar. Ingrediente: Pentru fileurile de somon: 4 fileuri de somon, cu piele (175 g fiecare) 1/4 linguriţă cu sare de mare, sau după gust 1/4 linguriţă cu piper negru proaspăt măcinat 3 linguri cu ulei de canola 1 lingură cu unt […]

Somon in crusta crocanta

Somon in crusta crocanta

Somon in crusta crocanta din: pesmet, parmezan, sos pesto, somon. Ingrediente: 2 linguri cu pesmet 2 linguri cu parmezan ras 2 linguri cu sos pesto verde 2 fileuri de somon fasole verde sau mix de legume, pentru a servi   Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă pesmetul, brânza şi sosul pesto. Aşaiă peştele într-o tavă […]

Peste (salau) cu legume sote

Peste la cuptor cu legume si Gouda

Peste la cuptor cu legume si Gouda din: file de cod, zeama de lamaie, ulei, ceapa, dovlecei, vanata, oua, lapte, nucsoara, branza. Ingrediente: 4×125 g fileuri de cod 1-2 linguriţe cu zeamă de lămâie 3 linguri cu ulei de măsline+uns tava 2 căţei de usturoi, tăiaţi mărunt 5-6 cepe verzi, tăiate inele 4-5 crenguţe de […]

File de cod la cuptor

File de cod la cuptor din: file de cod, zeama de lamaie, ulei, ceapa, dovlecei, vanata, oua, lapte, nucsoara. Ingrediente: 4×150 g fileuri de cod 1-2 linguriţe cu zeamă de lămâie 3 linguri cu ulei de măsline+uns tava 2 căţei de usturoi, tăiaţi mărunt 5-6 cepe verzi, tăiate inele 4-5 crenguţe de cimbru 2 dovlecei mici, […]

Lasagna de peste cu capere

Lasagna de peste cu capere

Lasagna de peste cu capere din: usturoi, ceapa, ulei, rosii, piure de tomate, capere, file de cod, lamaie, marar, lasagna, sare, piper, branza. Ingrediente: 2 căţei de usturoi 2 cepe roşii 4 linguri cu ulei de măsline 1 conservă cu roşii tăiate 100 g piure de tomate 100 g capere 800 g file de cod […]

Hamsii aromate prajite

Hamsii aromate prajite

Hamsii aromate prajite din: hamsii, faina, malai, sare, ulei. Ingrediente: 1 kg hamsii proaspete făina mălai sare ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Curăţă hamsiile: trage de la cap spre coadă, scoţând astfel şi capul, şi maţele, apoi apucă şira, tot de la cap spre coadă, şi trage de ea. Spală peştii sub jet […]

Dorada umpluta cu calamar

Dorada umpluta cu calamar

Dorada umpluta cu calamar din: dorada, calamari, ulei, lamaie, usturoi, unt, vin, oregano, sare, piper. Ingrediente: 1 dorada 2 calamari 50 ml ulei 1 lămâie 2 căţei de usturoi 3 linguri cu unt 1 ceşcuţă cu vin oregano sare piper   Mod de preparare: Intr-un castron, pune uleiul, zeama de lămâie, usturoiul zdrobit şi un […]

File de cod cu cartofi taranesti

File de cod cu cartofi taranesti

File de cod cu cartofi taranesti din: file de cod, cartofi, ceapa, ciuperci, usturoi, patrunjel, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de peşte alb (şalău, cod, merluciu) 300 g cartofi 2-3 cepe 500 g bureţi 3-4 căţei de usturoi 1 legătură de pătrunjel 1 lămâie 1 ceaşcă cu ulei sare piper   Mod de […]

Somon marinat cu miere

Somon marinat cu miere

Somon marinat cu miere din: somon, ulei, lamai, miere, mustar, sare, piper, ceapa, ardei, marar. Ingrediente: 10×175 g file de somon Pentru dressing: 300 ml ulei de măsline coaja rasă de la 2 lămâi şi 4-6 linguri cu suc de lămâie 2 linguri rase cu miere 2 linguri cu muştar boabe sare şi piper negru […]

Somon la gratar cu salata asortata

Somon cu conopida

Somon cu conopida din: somon, ardei, rosii, conopida, morcovi, porumb, usturoi, ulei, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 500 g somon 1 ardei capia 5-6 roşii câteva bucheţele de conopidă 2 morcovi tineri 1 porumb copt usturoi 2-3 linguri ulei de măsline 1/2 lămâie boabe de coriandu boabe de piper busuioc sare   Mod de preparare: Somonul se […]

Crap cu capere si vin

Crap cu capere si vin

Crap cu capere si vin din: crap, ceapa, ardei, ansoa, rosii, vin, usturoi, capere, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 crap (2-3 kg) 4-5 cepe uscate 2 ardei capia 2 fileuri de anşoa 1 cutie mare cu roşii în bulion 200 ml vin alb sec/demisec 1 lămâie 2-3 căţei de usturoi 2 linguri cu capere 1 […]

Pastrav umplut cu ardei

Pastrav umplut cu ardei

Pastrav umplut cu ardei din: pastravi, usturoi, vin, lamaie, nucsoara, rozmarin, patrunjel, ulei, ciuperci, porumb, ardei, morcov, telina, ardei, sare, piper, boia. Ingrediente: 4 păstrăvi 1-2 căţei de usturoi 1 pahar cu vin alb 1 lămâie nucşoară rozmarin verde pătrunjel verde ulei de măsline sare piper boia Pentru umplutura: 3-4 ciuperci proaspete 1 conservă mică […]

Stiuca umpluta cu nuca

Stiuca umpluta cu nuca

Stiuca umpluta cu nuca din: stiuca, ceapa, paine, lapte, ou, ulei, unt, nuca, sare, piper. Ingrediente: 1 ştiucă 1 ceapă 1 felie de pâine 1/2 pahar cu lapte 1/2 ceaşcă de ulei 1 gălbenuş 1/2 pachet cu unt 100 g miez de nucă pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Curăţă ştiuca, tai-o uşor pe […]

Peste alb cu sos de vin

Peste alb cu sos de vin

Peste alb cu sos de vin din: peste, morcovi, dafin, patrunjel, unt, faina, oua, smantana, vin, lamaie, mustar, sare, piper, coriandru. Ingrediente: 2-3 bucăţi de peşte alb 1-2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1-2 frunze de dafin 2-3 linguri cu unt 1 lingură cu făină 2 gălbenuşuri 100 ml smântână de gătit 200 ml vin […]

Dorada umpluta cu calamar

Dorada umpluta cu masline

Dorada umpluta cu masline din: dorada, sare, piper, măsline negre, măsline verzi, usturoi, ceapă roşie, rosie, seminţe de pin, ulei de măsline, otet. Ingrediente: 4 bucăţi dorada sare piper 50 g rondele de măsline negre 100 g măsline verzi 2 căţei de usturoi 1 ceapă roşie mică 1 roşie 2 linguri seminţe de pin 3 linguri ulei de măsline 1 lingură oţet […]

Dorada condimentata la gratar

Dorada condimentata la gratar din: ghimbir, usturoi, dorada, iaurt, ulei de masline, turmeric, pudra de ardei iute, seminte de chimion. Ingrediente: 2 linguri de ghimbir ras 4 catei de usturoi, dati pe razatoare sau zdrobiti 2 dorade, curatate si eviscerate 6 lingurite de iaurt 2 linguri ulei de masline 2 lingurite de turmeric 2 lingurite […]

Peste alb cu sos de lamaie

Peste alb cu sos de lamaie

Peste alb cu sos de lamaie din: peste, smantana, lamaie, unt, vin, ceapa, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi de peşte alb 2 ceşti cu smântână 1 lingură cu unt 3 lămâi 3 linguri cu ulei 4 cepe 1 ceaşcă de vin alb pătrunjel verde piper sare   Mod de preparare: Peste alb cu sos […]

Somon inabusit in sos de legume

Somon inabusit in sos de legume

Somon inabusit in sos de legume din: somon, ulei de masline, unt, vin alb, conopida, busuioc, marar, ceapa verde, lamai, scortisoara, sare si piper. Ingrediente: 500 g de somon file 50 ml de ulei de măsline 50 g de unt 100 ml de vin alb 1/2 conopidă 1 crenguţă de busuioc proaspăt 1 legătură de […]

Ton cu ghimbir si avocado

Ton cu ghimbir si avocado

Ton cu ghimbir si avocado din: ton, ulei de susan, ghimbir, lamaie, sare, piper, ceapa verde, avocado. Avocado este bogat în grăsimi sănătoase, în special acizi grași mononesaturați, precum acidul oleic. Conține, de asemenea, fibre alimentare, vitaminele A, C, E, K, complexul de vitamine B și minerale precum potasiul și magneziul. Avocado nu conține colesterol și […]

Somon cu orez picant

Somon cu orez picant

Somon cu orez picant din: iaurt, pasta tikka, somon, lamaie, ulei de masline, ceapa, ardei gras, chimen, turmeric, orez basmati, patrunjel. Ingrediente:  150 ml iaurt l lingură pastă tikka 4 fileuri de somon fără pielită sferturi de lămâie, pentru servit Ingrediente pentru pilaf: 2 linguri ulei de măsline 2 cepe, 1 tocată mărunt, 1 tăiată felii […]

Crochete picante de peste cu curry

Crochete picante de peste cu curry

Crochete picante de peste cu curry din: peste, condimente, sare, piper, sos iute, ulei, apa minerala, ou, faina, ceapa, curry. Ingrediente: 1 kg peste 1 lingurita condimente, dupa preferinta 1/4 linguriță sare 1/8 linguriță piper negru 1/8 lingurita sos iute ulei Ingrediente aluat: 1 cană de apă minerala sare piper negru 1 ou 1 cană […]

Peste cu salsa de ananas

Peste cu salsa de ananas

Peste cu salsa de ananas din: peste, praf de chilli, usturoi granulat, ceapa granule, oregano, boia, sare, cimbru, piper, ulei, sake sau sherry sec, otet de orez, zahar, sofran si ananas. Ingrediente: 1 linguriţă praf de chilii 1 lingură usturoi granulat 1 lingură pudră sau granule de ceapă 1 linguriţă oregano uscat 2 linguri boia […]