Piept de pui cu ciuperci in foitaj
PrinteazaPiept de pui cu ciuperci in foitaj din: piept de pui, ciuperci, ceapa, mustar, sare, piper, ulei, mozzarella, usturoi, ghimbir, aluat, galbenus, smantana.
- 1 piept de pui dezosat
- 300 g ciuperci champignon
- 100 g mozzarella
- 1 ceapă mică
- 1 căţel de usturoi
- muştar
- sare
- piper măcinat
- praf de ghimbir
- 1 pachet (400 g) aluat pentru foitaj
- 1 gălbenuş
- 4 linguri ulei
Pentru sos:
- 1 lingură muştar
- 3 linguri smântână pentru gătit
Mod de preparare:
Tai pieptul de pui pe mijloc. Despici fiecare bucată cu cuţitul, pe lungime, fără să o tai.
Desfaci bucăţile de carne între două bucăţi de folie de plastic şi le baţi cu ajutorul ciocanului pentru şniţele. Le ungi cu puţin ulei, le presari cu sare, piper şi, dacă doreşti, cu pudră de ghimbir. Le păstrezi în frigider.
Cureţi, speli şi tai mărunt ciupercile, ceapa şi usturoiul. Căleşti ceapa în 2 linguri de ulei, iar după ce a devenit translucidă, adaugi usturoiul şi ciupercile, pe care le căleşti 5-8 minute.
Iei vasul de pe foc, adaugi mozzarella rasă, sare şi piper după gust şi amesteci compoziţia energic. Mozzarella topită va lega compoziţia.
Repartizezi compoziţie cu ciuperci pe feliile de carne şi le rulezi. Tai aluatul în 2 bucăţi pe care le întinzi ca sălîe mai mari decât bucăţile de carne.
Ungi aluatul cu muştar şi aşezi rulourilede pui. Bucata de aluat de sub rulou va fi întreagă, iar de o parte şi de alta a acesteia, tai oblic fâşii de aluat late de 1 1/2-2 cm.
Petreci peste rulou, alternativ, fâşii din dreapta şi din stânga, până obţii un înveliş asemănător unui spic.
Ungi pe deasupra aluatul cu gălbenuş bătut cu o lingură de apă, presari seminţe de susan şi pui rulourile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Introduci tava în cuptor, la foc iute pentru 10 minute, apoi la foc mediu pentru 25-35 de minute.
Pentru sos, fierbi într-o crăticioară, la foc mic, timp de un minut, muştarul cu smântână pentru gătit, amestecând încontinuu.
Piept de pui cu ciuperci in foitaj
Pofta buna!