Piept de pui umplut cu branza in sos
PrinteazaPiept de pui umplut cu branza in sos din: branza, mozzarella, parmezan, sare, piper, pesmet, smantana, fulgi de ardei, rosii uscate, usturoi, ceapa verde, piept de pui, faina, uleid e masline, supa de vita.
- 60 g branza maruntita
- 240 g mozzarella, maruntita
- 1/3 ceasca parmezan, ras
- sare si piper, dupa gust
- 1/2 cana de pesmet
- 1/2 ceasca smantana
- 1/4 lingurita fulgi de ardei rosu
- 2 linguri de rosii uscate
- 2 catei de usturoi, tocat
- 2-3 cepe verzi, felii subtiri
Ingrediente piept de pui :
- 4 piepti de pui
- 1 1/2 cani de faina
- sare
- piper
- 2 linguri ulei de masline
Ingrediente sos:
- 1/2 ceapa, tocata
- 2 cani ciuperci, felii subtiri
- 1 1/2 cani supa de vita
- 1 ceasca smantana
- sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
Combinati ingredientele pentru umplutura intr-un bol si amestecati bine. Pastrati deoparta pana pregatiti pieptul de pui. Spalati si uscati pieptul de pui. Asezonati cu sare si piper. Umpleti fiecare piept cu umplutura si prindeti cu scobitori.
Treceti fiecare piept de pui prin faina si pastrati deoparte 10-15 minute. Incalziti intr-o tigaie uleiul de masline si prajiti pe ambele parti pana se patrund bine.
Transferati intr-o tava in care ati pus hartie de copt si dati la cuptor la 180C pentru aproximativ 15 minute.
Intre timp, in aceeasi tigaie in care ati facut pieptul de pui, caliti ceapa tocata si ciupercile la foc mediu cateva minute. Adaugati supa și amestecati usor. Dupa cateva minute incorporati smantana si se amesteca bine.
Se fierbe aproximativ 10-15 minute. Se condimenteaza cu sare și piper, dupa gust.
Serviti pieptul de pui umplut cu sos de ciuperci.
Pofta buna!