Piept de rata condimentat

Printeaza

Piept de rata condimentat din: piept de rata, ardei gras, ceapa, morcov, ulei de masline, frunze de busuioc, sare, piper, curry, oregano, busuioc, cimbru, vin, usturoi.

 

Ingrediente:

  • 1 piept de raţă
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei capia verde
  • 1 ceapă
  • 1 morcov potrivit
  • 2 linguri ulei de măsline
  • frunze de busuioc
  • sare
  • piper

Pentru sosul marinat:

  • 1 lingură condimente aromatizate (curry, oregano, busuioc, cimbru)
  • 300 ml vin alb sec
  • 3 căţei de usturoi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tai pieptul de raţă fâşii, le presari cu amestecul de condimente aromatizate, pui căţeii de usturoi zdrobiţi, sare şi piper, după gust.

Le aşezi într-un castron, torni peste ele vinul şi le laşi la marinat 2-3 ore, la rece, având grijă să le întorci din când în când în sos.

Încingi uleiul într-o tigaie, adaugi bucăţile de carne scurse de sos, le căleşi 5-6 minute, având grijă să nu se ardă.

Adaugi apoi ceapa tăiată mărunt, morcovul tăiat felii subţiri, ardeii tăiaţi fâşii şi continui călirea 2-3 minute.

Adaugi sosul marinat şi laşi să fiarbă, la foc mic, circa 20 de minute, până când carnea este bine pătrunsă.

Serveşti mâncarea ca atare, garnisită cu frunze de busuioc verde, dar poate fi adăugat şi orez fiert.

 

Piept de rata condimentat

Piept_de_rata_condimentat

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.