Piftie delicioasa de porc

Printeaza

Piftie delicioasa de porc din: pulpa de porc, picioare de porc, hrean, usturoi, morcovi, apa, marar, sare, piper.

Ingrediente:

  • 2 kg pulpă de porc
  • 4 picioare de porc
  • 150 g hrean
  • 1 căpăţână usturoi
  • 2 morcovi
  • 10 litri apă
  • 2 legături mărar
  • sare
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Cureţi carnea, speli pi­cioarele de porc în 2-3 ape şi pui totul într-o oală de dimen­siuni mari, apoi acoperi cu apă. Laşi la foc mic până ajunge la punctul de fierbere. înlături spuma care se formează, pen­tru a obţine o zeamă clară, apoi o condimentezi cu sare şi pi­per.

Adaugi morcovii curăţaţi şi le laşi pe toate la foc circa 5 ore, fără să acoperi vasul cu capac, până când carnea se desprinde de pe oase. Pe mă­sură ce se fierb, scoţi legumele şi le pui la răcit într-un bol cu apă rece.

La final, stingi focul, pui un capac şi laşi la răcit 30 de minute. Intre timp, cureţi usturoiul şi-l zdrobeşti.

Separi zeama de carne, apoi adaugi în zeamă usturoiul şi o pui pe foc încă 5 minute, după care o răceşti şi o strecori din nou. Iei carnea de pe oase, o tai în felii grosuţe. Feliezi morcovii fierţi, apoi aranjezi piftia în boluri.

La bază, pui un strat de morcovi, al­tul de came, urmând să torni uşor zeama peste ele. Acoperi holuri­le cu folie alimentară şi le dai la frigider o zi.

Le serveşti cu mărar şi cu hrean.

 

 

Piftie delicioasa de porc

Piftie delicioasa de porc

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.