Pilaf cu legume calite
PrinteazaPilaf cu legume calite din: orez, ceapa, telina, dovlecel, gogosar, ardei, vanata, rosii, ulei, usturoi, sare, piper, marar, patrunjel.
- 1 cană cu orez (300 g)
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 ţelină
- 1 dovlecel
- 1 gogoşar
- 1 ardei gras verde sau galben
- 1 vânătă
- 2 roşii
- 1 pahar mic cu ulei (4-5 linguri)
- 4 căţei de usturoi
- sare
- piper boabe
- mărar şi pătrunjel tocate împreună
Mod de preparare:
Spălaţi legumele, curăţaţi de coajă şi de seminţe, strângeţi totul într-un castron adânc. Separaţi ceapa.
Tocaţi ceapa peştişori şi puneţi să se călească în ulei îndoit cu apă. Lucraţi cu vasul acoperit şi lăsaţi până când scade lichidul la jumătate (10-15 min).
Tăiaţi felii sau cubuleţe: ardeii, vânătă, ţelina, dovlecelul şi usturoiul şi lăsaţi-le pentru 10 min în ulei să se călească lângă ceapă, după care mutaţi legumele într-o cratiţă mare. Adăugaţi orezul ales bob cu bob şi spălat în 2-3 ape, umpleţi cratiţa cu 4 măsuri de apă în raport cu măsura pentru orez.
Adăugaţi piper boabe şi 1 linguriţă cu sare. Puneţi cratiţa în cuptor pentru 3/4 oră la foc potrivit. Când stingeţi focul adăugaţi morcovul trecut pe răzătoarea mare, roşiile decojite şi tăiate felii şi verdeaţa tocată fin. Lăsaţi pilaful în cuptor (fără foc) încă 10 min.
Serviţi mâncarea fără pâine, cu salată de sezon.
Pofta buna!