homari, unt, usturoi, ierburi aromate, suc de lamaie, sare, piper. Aroma proaspătă a ierburilor și a usturoiului se îmbină armonios cu gustul bogat al cărnii de homar, iar gătitul la grătar adaugă o notă ușor afumată. Ingrediente: 2 homari proaspeți 4 linguri de unt nesărat, […]
Piure cu anşoa şi broccoli
PrinteazaPiure cu anşoa şi broccoli din: cartofi, broccoli, praz, ansoa, usturoi, ardei iute, frunza de dafin, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, sos de rosii, capere.
Ingrediente:
- 3 cartofi
- 500 g broccoli
- un fir de praz mic
- un borcănel anşoa în ulei
- doi căţei de usturoi
- un ardei iute
- o frunză de dafin
- 75 ml ulei de măsline
- sare
- piper
- pătrunjel
- sos de roşii dulce
- capere
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie cuburi. Se fierb în apă cu sare, se pun într-un bol şi se pasează. Se opresc câteva fileuri de anşoa, iar restul se pune într-o cratiţă cu uleiuil în care au stat.
adaugă usturoiiul curăţat de foi, prazul curăţat şi tocat mărunt, frunza de dalfin şi ardeiul iute tăiat bucăţi.
călesc trei minute, se scoate frunza de dafin şi compoziţia se pasează. Se pune peste cartofii pasaţi, se amestecă şi se condimentează.
Broccoli se rup bucheţele mici, se fierb în apă cu sare, se scurg şi se pun într-un bol.
pune piureul în farfurii, se aşază alături broccoli, se pun deasupra fileurile de anşoa oprite şi se presară cu verdeaţă tocată.
Pofta buna!
din: ananas, mango, suc de lamaie, sirop de agave, apa, frunze de menta, gheata. Ingrediente: 2 căni de ananas proaspăt tăiat cuburi 1 cană de mango proaspăt tăiat cuburi Sucul de la o lămâie 1/2 cană de sirop de agave (sau alt îndulcitor la alegere) 1/2 cană de apă Frunze proaspete […]