Pizza cu bacon si măsline
PrinteazaPizza cu bacon si măsline din: faina, sare, zahar tos, drojdie, ulei, apa, rosii, bacon, ardei capia, masline, mozzarella, migdale, cimbru, piper, ceapa rosie.
- 680 g faina
- o lingurita cu sare
- o lingurita cu zahar tos
- 15 g drojdie
- ulei
- 360 ml apa
- o conserva de rosii
- 400 g bacon feliat
- un ardei capia
- 200 g masline feliate
- 300 g mozzarella
- 100 g migdale
- cimbru
- piper
- ceapa rosie
Mod de preparare:
Drojdie se dizolvă în apă călduţă împreună cu sarea şi zahărul tos. Se adaugă două linguri cu ulei de măsline, se toarnă peste făină şi se frământă până se obţine un aluat potrivit de tare, nelipicios. Se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească la loc cald până îşi dublează volumul. Roşiile din conservă se toacă mărunt şi se fierb împreună cu ardeiul capia tocat mărunt.
Se condimentează, se adaugă cimbru şi se lasă să se răcească. Se împarte aluatul în patru bucăţi egale ca greutate, se întind sub formă de lipie şi se aşază pe o tavă presărată cu făină.
Se ung cu sosul de roşii şi ardei, se presară cimbru şi măslinele feliate şi se aşază din loc în loc felii de bacon rulate.
Se pun rondele de mozzarel¬la, se presară migdalele tocate şi cimbru, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 20 de minute sau până ce aluatul devine auriu.
Peste blaturile de pizza se pot presara si felii subtiri de ceapa rosie.
Pizza cu bacon si măsline
Pofta buna!