Pizza cu legume coapte si sos pesto
PrinteazaPizza cu legume coapte si sos pesto din: făină, drojdie, sare, ulei, apa calduta, ceapă mare roşie sau albă, dovlecel, mozzarella, ardei galben şi roşu, ulei de măsline, sos pesto, roşii.
Ingrediente:
- 500 g făină
- 7 g drojdie
- 1 linguriţă cu sare
- 3 linguri cu ulei
- 300 ml apă călduţă
Pentru topping
- 1 ceapă mare roşie sau albă, curăţată şi tăiată în felii subţiri
- 1 dovlecel mare, feliat
- 300 g mozzarella rasă
- 1 ardei mare galben şi unul roşu, curăţaţi de seminţe şi tăiaţi în bucăţi
- 1 lingură cu ulei de măsline
- 6 linguri rase cu sos pesto
- 4 roşii tăiate în felii subţiri
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Amestecă legumele cu uleiul, într-o tavă de friptură.
Introdu tava în cuptor, coace de timp de 10 minute, amestecă şi coace iarăşi 5-10 minute, până încep să devină maronii.
Scoate-le şi lasă-le să se răcească. Pregăteşte aluatul pentru pizza.
Amestecă ingredientele uscate, apoi toarnă apa şi uleiul. Frământă bine şi lasă aluatul să crească la cald, timp de 45-60 minute, până îşi dublează dimensiunile.
Imparte-l în jumătate, pentru a tapeta două tăvi rotunde cu diametrul de 30 cm.
Măreşte temperatura cuptorului la 230°C.
Presară 100 g brânză pe marginea aluatului, apoi rulează-l puţin şi ridică-l pentru a face o margine.
Unge blatul cu sos pesto. Presară legumele deasupra şi brânza rămasă. Coace pizza 25 de minute.
Pizza cu legume coapte si sos pesto
Pofta buna!