Pizza cu legume coapte si sos pesto

Printeaza

Pizza cu legume coapte si sos pesto din: făină, drojdie, sare, ulei, apa calduta, ceapă mare roşie sau albă, dovlecel, mozzarella, ardei galben şi roşu, ulei de măsline, sos pesto, roşii.

 

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 7 g drojdie
  • 1 linguriţă cu sare
  • 3 linguri cu ulei
  • 300 ml apă călduţă

Pentru topping

  • 1 ceapă mare roşie sau albă, curăţată şi tăiată în felii subţiri
  • 1 dovlecel mare, feliat
  • 300 g mozzarella rasă
  •  1 ardei mare galben şi unul roşu, curăţaţi de seminţe şi tăiaţi în bucăţi
  • 1 lingură cu ulei de măsline
  • 6 linguri rase cu sos pesto
  • 4 roşii tăiate în felii subţiri

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Amestecă legumele cu uleiul, într-o tavă de friptură.

Introdu tava în cuptor, coace de timp de 10 minute, amestecă şi coace iarăşi 5-10 minute, până încep să devină maronii.

Scoate-le şi lasă-le să se răcească. Pregăteşte aluatul pentru pizza.

Amestecă ingredientele uscate, apoi toarnă apa şi uleiul. Frământă bine şi lasă aluatul să crească la cald, timp de 45-60 minute, până îşi dublează dimensiunile.

Imparte-l în jumătate, pentru a tapeta două tăvi rotunde cu diametrul de 30 cm.

Măreşte temperatura cuptorului la 230°C.

Presară 100 g brânză pe marginea aluatului, apoi rulează-l puţin şi ridică-l pentru a face o margine.

Unge blatul cu sos pesto. Presară legumele deasupra şi brânza rămasă. Coace pizza 25 de minute.

 

Pizza cu legume coapte si sos pesto

Pizza_cu_legume_coapte_si_sos_pesto

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.