Pizza cu patru tipuri de branza
PrinteazaPizza cu patru tipuri de branza din: făină, lapte, apa, drojdie, zare, zahar, ulei, mozzarella, gorgonzola, cascaval, parmezan, ulei, piper alb, busuioc.
Ingrediente pentru aluat:
- 250 g făină
- 150 ml lapte
- 2 linguri apă
- 15 g drojdie proaspătă
- un praf sare
- un praf zahăr
- 2 linguri ulei
Ingrediente pentru umplutură:
- 50 g mozzarella
- 50 g gorgonzola
- 50 g caşcaval
- 50 g parmezan
- 2 linguri ulei
- sare
- piper alb
- câteva frunze busuioc pentru servit
Mod de preparare:
In cele două linguri de apă caldă se desface drojdia si se lasă 20 de minute să acţioneze.
Intr-un vas; se amestecă făina, sarea, zahărul, uleiul si maiaua de drojdie.
Se adaugă progresiv, cei 150 ml lapte, amestecând continuu.
Se frământă pâna ce se desprinde de pereţii vasului şi se lasă o oră la crescut.
Pe masa unsă cu ulei se pune aluatul si se întinde cu sucitorul.
Apoi, se transferă în tava de copt şi se unge cu ulei pe partea care va avea ingredientele.
Se pun cele patru tipuri de brânză, după imaginaţie si se condimentează cu sare şi piper.
Se stropeşte brânza cu câteva picături de ulei şi se dă tava la cuptor pentru 25 de minute.
Se serveşte cu busuioc fin tocat.
Pizza cu patru tipuri de branza
Pofta buna!