Pizza cu piept de pui si pasta de prune
PrinteazaPizza cu piept de pui si pasta de prune din: făină, drojdie proaspătă, apa, zahar, sare, ulei de masline, prune uscate fără sâmburi, oţet balsamic, rozmarin uscat, usturoi, piept de pui la grătar, brânză cu mucegai albastru, ceapă roşie.
Ingrediente:
- 200 g făină
- 20 g drojdie proaspătă la temperatura camerei
- 125 ml apă
- 1/2 linguriţă zahăr
- 1/2 linguriţă sare
- 2 linguri ulei de măsline
Pentru topping:
- 1 cană de prune uscate fără sâmburi
- 3 linguri apă
- 1 lingură oţet balsamic
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 praf rozmarin uscat
- 2 căţei de usturoi
- 1/2 linguriţă sare
- 150-200 g piept de pui la grătar
- 80 g brânză cu mucegai albastru
- 1 ceapă roşie
Mod e preparare:
Se prepară aluatul: se sfărâmă drojdia într-un castron, se adaugă zahăr, 1/3 din cantitatea de apă şi 1 lingură făină.
Se amestecă şi se lasă să crească 15 min.
Apoi se toarnă făina cernută, sare, ulei de măsline şi restul de apă. Se frământă, apoi se acoperă cu un prosop textil şi se lasă la loc călduţ 1 oră.
Se întinde o foaie de aluat pe planşeta tapetată cu făină şi se decupează cercuri de 8 cm diametru.
Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se pasează prunele cu apă, oţet, ulei, rozmarin, usturoi şi sare; cu acest piure se ung hiaturile.
Se aşază deasupra carnea şi brânza, tăiate cubuleţe, precum şi ceapa tăiată felii.
Se presară piper proaspăt pisat. Se coace cca 8 min. în cuptorul încins la 190 °C.
Pizzele se servesc fierbinţi.
Pizza cu piept de pui si pasta de prune
Pofta buna!