Pizza cu piept de pui si pasta de prune

Printeaza

Pizza cu piept de pui si pasta de prune din: făină, drojdie proaspătă, apa, zahar, sare, ulei de masline, prune uscate fără sâmburi, oţet balsamic, rozmarin uscat, usturoi, piept de pui la grătar, brânză cu mucegai albastru, ceapă roşie.

Pizza_cu_piept_de_pui_si_pasta_de_prune

Ingrediente:

  • 200 g făină
  • 20 g drojdie proaspătă la temperatura camerei
  • 125 ml apă
  • 1/2 linguriţă zahăr
  • 1/2 linguriţă sare
  • 2 linguri ulei de măsline

Pentru topping:

  • 1 cană de prune uscate fără sâmburi
  • 3 linguri apă
  • 1 lingură oţet balsamic
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 praf rozmarin uscat
  • 2 căţei de usturoi
  • 1/2 linguriţă sare
  • 150-200 g piept de pui la grătar
  • 80 g brânză cu mucegai albastru
  • 1 ceapă roşie

Mod e preparare:

Se prepară aluatul: se sfă­râmă drojdia într-un castron, se adaugă zahăr, 1/3 din cantitatea de apă şi 1 lingură făină.

Se amestecă şi se lasă să crească 15 min.

Apoi se toarnă făina cernută, sare, ulei de măsline şi restul de apă. Se frământă, apoi se acoperă cu un prosop textil şi se lasă la loc călduţ 1 oră.

Se întinde o foaie de aluat pe planşeta tapetată cu făi­nă şi se decupează cercuri de 8 cm diametru.

Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se pasează prunele cu apă, oţet, ulei, rozmarin, us­turoi şi sare; cu acest piure se ung hiaturile.

Se aşază deasupra carnea şi brânza, tăiate cubuleţe, precum şi ceapa tăiată felii.

Se presară piper proaspăt pisat. Se coa­ce cca 8 min. în cuptorul în­cins la 190 °C.

Pizzele se ser­vesc fierbinţi.

 

Pizza cu piept de pui si pasta de prune

Pizza_cu_piept_de_pui_si_pasta_de_prune

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.