Pizza cu pui, masline si oregano
PrinteazaPizza cu pui, masline si oregano din: făină, apă, drojdie proaspătă, sare, ulei, piept de pui, unt, lapte, măsline negre, ardei gras roşu, oregano uscat, piper negru măcinat, sos de roşii, parmezan, busuioc, sare.
Ingrediente:
- 150 g făină
- 50 ml apă
- 5 g drojdie proaspătă
- 1/2 linguriţă de sare
- 1/2lingură de ulei
Pentru topping:
- 500 g piept de pui
- 30 g unt
- 1/2 lingură de făină
- 150 ml lapte
- 2 linguri de măsline negre
- 1 ardei gras roşu
- 1 linguriţă de oregano uscat
- 1 linguriţă de piper negru măcinat
- 3 linguri de sos de roşii
- 1 lingură de parmezan ras
- busuioc proaspăt
- sare
Mod de preparare:
Fierbe pieptul în apă cu sare. Scoate pe un platou şi, când se răcoreşte, taie-l în fâşii.
Pentru sosul alb, topeşte untul, adaugă făina şi amestecă energic cu telul, toarnă treptat laptele fierbinte, amestecând continuu.
Amestecă ingredientele pentru aluat cât să obţii o consistenţă elastică. întinde-l sub formă de blat.
Unge blatul cu sos de roşii. Aşază fâşiile de piept. Toarnă sosul alb.
Presară parmezanul ras. Dă la cuptor 20 de minute. în ultimele cinci minute de coacere, decorează cu fâşii înguste de ardei gras şi cu măsline.
Pizza cu pui, masline si oregano
Pofta buna!