Pizza cu pui si branza
PrinteazaPizza cu pui si branza din: faina, drojdie, apa, piept de pui, masline, branza telemea, rosii, ulei de masline, ardei iute, usturoi, seminte de dovleac, pesto, oregano, sos de rosii picant, sare, piper.
- 500 g făină
- 20 g drojdie
- 375 ml apă
- două piepturi de pui
- 200 g măsline feliate
- 400 g brânză telemea
- 250 g roşii cherry
- 100 ml ulei de măsline
- un ardei iute
- 4 căţei de usturoi
- 30 g seminţe de dovleac
- 30 g sos pesto
- oregano
- sos de roşii picant
- sare
- piper
Mod de preparare:
Piepturile se dezosează şi se taie felii subţiri, usturoiul se curăţă, se pisează şi se pune peste carne.
Se adaugă ardeiul iute tocat, puţin ulei de măsline şi sare după gust, se amestecă şi se introduc la rece 30 de minute.
Se pune totul într-o tigaie întinsă şi se prăjesc la foc mic zece minute.
Drojdia se amestecă bine cu puţină apă caldă şi făină cât să rezulte un aluat curgător, se lasă la dospit 15 minute, se toarnă peste făină împreună cu restul de apă, jumătate de linguriţă cu sare, oregano şi piper după gust.
Se presară seminţele de dovleac tocate mărunt, două linguri cu ulei şi se frământă.
Aluatul se lasă la dospit 30 de minute, se împarte în patru şi se unge cu sosul pesto.
Se pun feliile de carne, brânza tăiată bastonaşe, măslinele, roşiile cherry tăiate jumătăţi, sare, piper şi oregano.
Se coc la foc mediu până ce aluatul este auriu şi se servesc imediat.
Pizza cu pui si branza
Pofta buna!