Pizza cu spanac si feta
PrinteazaPizza cu spanac si feta din: faina, drojdie, sare, ulei ce masline, apa calduta, zahar, spanac, telemea, ulei, branza feta, susan, piper.
- 1 cana faina
- 10 g drojdie proaspata
- sare
- 2 linguri ulei de masline
- circa 150 ml apa calduta
- 1/2 lingurita zahar
- 250 g spanac oparit
- 100 g telemea
- 2 linguri ulei
- 250 g branza feta
- 2 linguri susan
- piper negru macinat
Mod de preparare:
Dozezi ingredientele cu ajutorul unei cani cu volumul de 250 ml. Dizolvi drojdia si zaharul, in putina apa calduta. Cerni faina intr-un castron, faci o adancitura in mijloc si pui maiaua si restul de apa calduta.
Amesteci si framanti putin aluatul, Tmpreuna cu uleiul de masline, pana cand obtii un aluat usor de modelat, care nu se mai lipeste de peretii vasului. Lasi aluatul sa creasca timp de 15 minute, la cald, intr-un loc ferit de curent.
Intre timp, cureti ceapa si o tai marunt. O calesti in ulei, la foc mic, impreuna cu spanacul tocat, amestecand usor, pana scade zeama lasata de spanac. Iei vasul de pe foc si incorporezi cubulete de telemea, 100 g branza sfaramata si piper macinat.
Intinzi aluatul sub forma unui disc de 30 cm, pe care il asezi in forma. Pui deasupra compozitia, apoi restul de feta taiata cubulete. Presari deasupra susanul si coci pizza 15-20 de minute, la foc mediu. O portionezi si o consumi calda.
Pizza cu spanac si feta
Pofta buna!