Placinta cu branza de vaci si cereale

Printeaza

Placinta cu branza de vaci si cereale din: foi de placinta, branza de vaci, oua, portocala, stafide, zahar vanilat, iaurt, sifon, zahar, ulei, cereale, gris, zahar pudra vanilat.

Ingrediente:

  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 500 g brânză proaspătă de vaci
  • 5 ouă
  • coaja rasă de la 1 portocală
  • 50 g stafide
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • 1 cană iaurt
  • 1 pahar sifon (250 ml)
  • 12 linguriţe zahăr
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceaşcă cereale pentru copii
  • 1 ceaşcă griş
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru ornat

 

Mod de preparare:

Intr-o tavă se aşază 4 foi de plăcintă unse cu un amestec format din ulei şi sifon.

Se amestecă brânza de vaci cu ouăle, coaja rasă de portocală, stafidele înmuiate în prealabil, zahărul vanilinat, iaurtul, zahărul şi grişul. Se omogenizează foarte bine toate aceste ingrediente, apoi se toarnă compoziţia peste foile de plăcintă.

Se acoperă cu alte foi unse cu amestecul de ulei şi sifon. Peste plăcintă se toarnă restul de ulei amestecat cu sifon, astfel încât plăcinta să fie foarte bine îmbibată.

Se apasă cu o furculiţă din loc în loc şi se presară cerealele.

Se dă plăcinta la cuptorul încins şi se coace până când se rumeneşte frumos, apoi se pudrează cu zahărul vanilat.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.