Plăcintă cu brânză şi mălai
PrinteazaPlăcintă cu brânză şi mălai din: faina, unt, apa, drojdie, smantana, branza telemea, branza de burduf, oua, lamaie, malai, sare, legume de sezon.
- 500 g faina
- un pachet unt
- 250 ml apa
- 20 g drojdie
- 150 ml smantana
- 500 g branza telemea
- 200 g branza de burduf
- 5 oua
- o lamaie
- 100 g malai
- un sfert de lingurita cu sare
- legume de sezon
Mod de preparare:
Făina cernută se amestecă împreună cu drojdia dizolvată în apa călduţă, trei sferturi din untul topit şi sarea.
Se frământă până rezultă un aluat potrivit de tare, se aco¬peră cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute.
Brânza telemea sfărâmată şi brânza de burduf se pun într-un bol împreună cu smântână, ouăle, mălaiul şi se amestecă bine cu un tel, ca să se încorporeze toate ingredientele.
Se întind foi subţiri de aluat, se ung cu untul topit rămas şi se aşază în tava unsă şi ea cu unt.
Se toarnă compoziţia de brânză, se aşază din nou foi şi iar brânză, până se termină toate ingredientele
. Se introduce tava în cuptor şi se coace la foc potrivit 45-50 de minute.
Se poate servi calda, simpla, dar si rece, cu o salata din legume de sezon.
Plăcintă cu brânză şi mălai
Pofta buna!