Placinta cu branza si spanac
PrinteazaPlacinta cu branza si spanac din: spanac, ceapa, usturoi, ulei de masline, iaurt, feta, sare, pipe, marar, salata verde, ardei.
Pentru umplutură:
- 400 g spanac fiert şi scurs
- o ceapă
- un căţel de usturoi
- ulei de măsline
- 100 g iaurt
- 200 g brânză feta
- sare
- piper
- o legătură de mărar
- salată verde
- ardei pentru ornat.
Pentru foi:
- 600 g făină
- două linguri ulei
- o lingură oţet
- un pahar apă caldă
- un ou
- o jumătate de linguriţă de sare
- 200 g unt
Mod de preparare:
Se pune spanacul tocat cu ceapa şi cu sarea la prăjit în amestecul de ulei. Când s-a înmuiat ceapa se adaugă usturoiul, mărarul şi piperul şi se mai lasă vreo 3 minute, după care se stinge focul.
Se adaugă brânza şi iaurtul şi se lasă la răcit. Se frământă un aluat din ingredientele enumerate. Se întinde o foaie, peste care se adaugă compoziţia. Deasupra se pune o altă foaie de aluat. Se taie în pătrate.
Se serveşte pe o frunză de salată, iar cine doreşte poate mânca şi un ardei iute.
Placinta cu branza si spanac
Pofta buna!
Foarte buna placinta