Placinta cu branza si spanac

Printeaza

Placinta cu branza si spanac din: spanac, ceapa, usturoi, ulei de masline, iaurt, feta, sare, pipe, marar, salata verde, ardei.

Ingrediente:Placinta_cu_branza_si_spanac

Pentru umplutură:

  • 400 g spanac fiert şi scurs
  • o ceapă
  • un căţel de usturoi
  • ulei de măsline
  • 100 g iaurt
  • 200 g brânză feta
  • sare
  • piper
  • o legătură de mărar
  • salată verde
  • ardei pentru ornat.

Pentru foi:

  • 600 g făină
  • două linguri ulei
  • o lingură oţet
  • un pahar apă caldă
  • un ou
  • o jumătate de linguriţă de sare
  • 200 g unt

 

Mod de preparare:

Se pune spanacul tocat cu ceapa şi cu sarea la prăjit în amestecul de ulei. Când s-a înmuiat ceapa se adaugă usturoiul, mărarul şi piperul şi se mai lasă vreo 3 minute, după care se stinge focul.

Se adaugă brânza şi iaurtul şi se lasă la răcit. Se frământă un aluat din ingredientele enumerate. Se întinde o foaie, peste care se adaugă compoziţia. Deasupra se pune o altă foaie de aluat. Se taie în pătrate.

Se serveşte pe o frunză de salată, iar cine doreşte poate mânca şi un ardei iute.

 

Placinta cu branza si spanac

Placinta_cu_branza_si_spanac

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna placinta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.