Placinta cu capsuni si migdale
PrinteazaPlacinta cu capsuni si migdale din: faina, ou, unt, zahar, praf de copt, zahar vanilat, sare, capsune, migdale, frisca lichida, zahar pudra.
- 250 g făină
- 1 ou
- 125 g unt
- 125 g zahăr
- 1/2 pliculeţ praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 praf de sare
Ingrediente pentru garnitura:
- 300 g căpşune
- 160 g migdale pisate mărunt
- 1 ou
- 60 g zahăr
- 200 ml frişcă lichidă
- zahăr pudră pentru ornat
Mod de preparare:
Pregăteşti aluatul, într-un vas pui făina şi untul tăiat bucăţele. Amesteci, pentru a desface untul cu făina, folosind degetele, în mijlocul amestecului faci o gropiţă şi pui zahărul, sarea, oul, zahărul vanilat şi praful de opt.
Amesteci în continuare tot cu degetele, apoi frămânţi cu toată mâna.
Pregăteşti garnitura, freci oul cu zahărul, adaugi făina de migdale şi frişca. Aluatul îl întinzi conform mărimii vasului de copt. Tapetezi forma cu foaia de aluat şi o înţepi.
Căpşunele curăţate le speli şi le scurgi de apă, le tai pe jumătate şi le aşezi peste foaie în zonele în care a fost înţepată.
Torni apoi garnitura şi dai forma la cuptor pentru 25-30 de miunute, apoi o laşi să se răcorească. După ce plăcinta s-a copt, întorci forma şi o răstorni invers, cu fructele în sus, pe un platou. Pudrezi cu zahăr.
Pofta buna!