Placinta cu carne tocata si patrunjel

Printeaza

Placinta cu carne tocata si patrunjel din: oua, ceapa, unt, iaurt, faina, carne tocata, patrunjel proaspat, ulei, sare, piper.

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 2 cepe
  • 100 g unt
  • 100 ml iaurt
  • 300 g faina
  • 500 g carne tocata
  • patrunjel proaspat
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Frecăm untul moale cu un praf de sare şi il amestecăm cu iaurtul şi două ouă bătute. Adăugăm făina amestecată cu o linguriţă de praf de copt.

Frământăm uşor şi păstrăm aluatul la rece. Tocăm cepele mărunt şi le prăjim în 4 linguri de ulei încins până devin aurii.

Adăugăm carnea tocată, presărăm sare şi piper şi fierbem 30 minute pe foc mic.

Dacă scade prea mult, adăugăm puţină apă. La final adăugăm pătrunjel tocat. Scoatem aluatul de la rece şi întindem două foi.

Punem prima foaie într-o tavă unsă cu unt, întindem umplutura de carne şi acoperim cu a doua foaie. 0 înţepăm cu furculiţa din ioc în loc şi o ungem cu un ou bătut.

Coacem timp de 45 minute la foc moderat.

 

Placinta cu carne tocata si patrunjel

Placinta_cu_carne_tocata_si_patrunjel

Pofta buna!

 

 

 

Bibilică Marinată în Iaurt cu Condimente

Bibilică Marinată în Iaurt cu Condimente: o rețetă inspirată din bucătăria mediteraneană și indiană, unde marinarea cărnii în iaurt este o tehnică populară pentru a o face mai fragedă și pentru a-i intensifica aroma. Acest fel de mâncare este perfect pentru un prânz sau o cină specială, oferind o explozie de arome în fiecare îmbucătură. […]

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.