Plăcintă cu cartofi si ceapa
PrinteazaO reteta de placinta cu cartofi si ceapa din: faina de grau, drojdie, zahar, ulei, apa calduta, ceapa, cartofi, sare si piper.
- 1 kg făină de grâu
- 40g drojdie
- 1 linguriţă zahăr
- 200ml ulei
- 300 400ml apă călduţă
- 500g ceapă
- 50bg cartofi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi cartofii spălaţi la fiert în coajă, în apă sărată. Puneţi făina într-un castron mai mare, faceţi în mijlocul ei o adâncitură şi acolo amestecaţi drojdia cu apă călduţă, zahăr şi puţină făină.
Lăsaţi maiaua să crească şi când şi-a dublat volumul, începeţi să frământaţi un aluat, adăugând făină de pe margine şi apă caldă.
După ce aţi adăugat toată apa, frământaţi aluatul picurând din când în când ulei călduţ. Puneţi sare în aluat, după gust. Când aluatul se desprinde de pe mâini cu uşurinţă, e semn că este gata.
Puneţi-l într-un loc cald, acoperit, la dospit. Intre timp, pregătiţi umplutura: curăţaţi şi tocaţi ceapa mărunt. Curăţaţi cartofii fierţi şi zdrobiţi-i cu o furculiţă. Căliţi în ulei ceapa şi cartofii, adăugând sare şi mult piper proaspăt măcinat.
Amestecaţi ingredientele şi luaţi vasul de pe foc când aţi obţinut un amestec omogen.
Lăsaţi-l la răcit, împărţiţi aluatul dospit în 10 bucăţi egale. Intindeţi din fiecare câte o foaie rotundă. în mijlocul ei puneţi cu lingura amestec de ceapă şi cartofi şi repartizaţi-l pe foaia de aluat. Aduceţi marginile foii de aluat către mijloc şi presaţi locul de întâlnire pentru a nu se desface plăcinta. P
răjiţi plăcintele astfel pregătite în ulei încins, într-o tigaie. Aceste plăcinte se servesc calde cu smântână sau lapte acru.
Plăcintă cu cartofi si ceapa
Pofta buna!
Incoming search terms:
- placinta cu cartofi si ceapa
- placinta cu cartofi
- placinta cu cartofi de post
- placinta cu cartofi la cuptor
- placinte cu cartofi