Plăcintă cu ciocolată

Printeaza

O reteta gustoasa de placinta cu: oua, unt, drojdie, zahar tos, lapte dulce, faina, sare, cacao, zahar vanilat, ciocolata neagra, nuca, branza dulce.

Ingrediente:Plăcintă cu ciocolată

  • 4 ouă
  • 100 g unt
  • 50 g drojdie
  • 130 g zahăr tos
  • 400 ml lapte dulce
  • 680 g făină
  • un sfert de linguriţă de sare
  • 100 g cacao
  • două pliculeţe zahăr vanilat
  • 200 g ciocolată neagră
  • 200 g miez de nucă
  • 300 g brânză dulce

Mod de preparare:

Intr-o oală se amestecă 200 ml lapte rece cu 30 g zahăr tos, 80 g făină şi puţină sare. Se adaugă cacaua, nuca, ciocolata ruptă bucăţi, se amestecă şi se fierbe până începe să se îngroaşe. Se lasă să se răcească, apoi se amestecă bine cu două ouă. Restul de lapte dulce se încălzeşte la foc mic împreună cu zahărul tos rămas, sarea şi drojdia.

Se ia amestecul de pe foc, se adaugă două ouă şi se toarnă peste făina cernută. Se pune untul topit şi răcit şi se frământă până se desprinde aluatul de pe mâini. Se întinde o foaie într-o cratiţă unsă cu unt, se toarnă brânza de vaci scursă de zer şi amestecată cu zahărul vanilat.

Se aşază o foaie de aluat şi se toarnă compoziţia de ciocolată, se presară deasupra miezul de nucă măcinat şi se introduce în cuptorul încins. Se coace la foc potrivit 40-45 de minute, având grijă să nu se ardă.

Plăcintă cu ciocolată

Plăcintă cu ciocolată

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.