Placinta cu dovleac si nuci

Printeaza

Placinta cu dovleac si nuci din: faina, ou, ulei, otet, apa minerala, dovleac, zahar, nuca, scortisoara, zahar pudra.

 

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 1 ou
  • 50 ml ulei
  • 1 linguriţă cu oţet
  • 200 ml apă minerală

Pentru umplutura:

  • 1 kg dovleac
  • 200 g zahăr
  • 200 g nucă mărunţită
  • 1 linguriţă cu scorţişoară
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Frământă toate ingredientele pentru aluat până obţii o compoziţie netedă, care nu se lipeşte de mâini. înveleşte aluatul într-o folie şi lasă-l la rece câteva ore.

Dă pe râzătoare dovleacul şi pune-l într-o tigaie adâncă, împreună cu zahărul şi scorţişoara.

Amestecă încontinuu, ca să nu se lipească.

Pune nuca într-o tavă şi dă-o la cuptor câteva minute, dar nu foarte mult (să nu se amărască la gust).

Adaug-o în compoziţia finală de dovleac.

Intinde două foi din aluat după forma tăvii de copt. Aşază una din ele în tava tapetată cu hârtie de copt şi lasă marginile în afară.

Toarnă umplutura dulce şi aromată, nivelează cu atenţie şi aşază deasupra cea de-a doua foaie întinsă.

Inţeapă deasupra din loc în loc şi dă la cuptor pentru 35-45 de minute.

Când este gata, lasă-o să se răcorească, porţioneaz-o şi pudreaz-o cu zahăr.

 

Placinta cu dovleac si nuci

Placinta cu dovleac si nuci

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.