Placinta cu dovlecei si ciuperci

Printeaza

Placinta cu dovlecei si ciuperci din: faina, sare, drojdie, dovlecel, ceapa, ciuperci, ulei, condiment, marar.

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 300 g faina
  • 1 praf de sare
  • 10 g drojdie

pentru umplutura:

  • 1 dovlecel
  • 1 ceapa
  • 4 ciuperci
  • 20 ml ulei
  • condiment de legume
  • marar uscat

 

Mod de preparare:

Faci aluatul din drojdie, apă călduţă, făină şi sare, de consistenţa aluatului de cozonac.

Laşi să crească 10 minute. Intre timp, dai pe râzătoare (pe partea care taie felii) dovlecelul şi, împreună cu ceapa şi cu ciupercile tocate le adaugi în ulei încins.

Laşi să se călească puţin, adaugi condimentul de legume şi, în 2 minute, iei de pe foc, adăugând mărarul.

Laşi să se răcească puţin, ungi o tavă cu ulei şi presari făină. Intinzi aluatul cu ajutorul făinii şi, la mijloc, adaugi umplutura, pliezi şi îl pui în tavă, apoi dai tava la cuptor.

Laşi plăcinta la copt până devine aurie.

După ce se coace, laşi plăcinta 1 minut să se răcească, apoi o tai după preferinţă.

 

Placinta cu dovlecei si ciuperci

Placinta_cu_dovlecei_si_ciuperci

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.