Placinta cu dovlecei si ciuperci
PrinteazaPlacinta cu dovlecei si ciuperci din: faina, sare, drojdie, dovlecel, ceapa, ciuperci, ulei, condiment, marar.
Ingrediente:
pentru aluat:
- 300 g faina
- 1 praf de sare
- 10 g drojdie
pentru umplutura:
- 1 dovlecel
- 1 ceapa
- 4 ciuperci
- 20 ml ulei
- condiment de legume
- marar uscat
Mod de preparare:
Faci aluatul din drojdie, apă călduţă, făină şi sare, de consistenţa aluatului de cozonac.
Laşi să crească 10 minute. Intre timp, dai pe râzătoare (pe partea care taie felii) dovlecelul şi, împreună cu ceapa şi cu ciupercile tocate le adaugi în ulei încins.
Laşi să se călească puţin, adaugi condimentul de legume şi, în 2 minute, iei de pe foc, adăugând mărarul.
Laşi să se răcească puţin, ungi o tavă cu ulei şi presari făină. Intinzi aluatul cu ajutorul făinii şi, la mijloc, adaugi umplutura, pliezi şi îl pui în tavă, apoi dai tava la cuptor.
Laşi plăcinta la copt până devine aurie.
După ce se coace, laşi plăcinta 1 minut să se răcească, apoi o tai după preferinţă.
Placinta cu dovlecei si ciuperci
Pofta buna!