Placinta cu dulceata de nuci
PrinteazaPlacinta cu dulceata de nuci din: foi de placinta, oua, branza de vaci, branza telemea, cascaval, stafide, vin alb, dulceata de nuci verzi, ghimbir, zahar, zahar vanilat, ortocala, scortisoara, unt, frisca.
- 300 g foi de plăcintă
- 6 ouă
- 600 g brânză de vaci
- 400 g brânză telemea
- 200 g caşcaval
- 30 g stafide
- 100 ml vin alb
- 300 g dulceaţă de nuci verzi
- 5 g ghimbir
- 150 g zahăr
- zahăr vanilinat
- o portocală
- 5 g scorţişoară
- 70 g unt
- frişcă
Mod de preparare:
Stafidele se pun într-un bol împreună cu vinul alb şi un pliculeţ de zahăr vanilinat, se amestecă, se acoperă cu o farfurie şi se lasă până ce au absorbit tot vinul.
Brânza telemea se dă prin râzătoare sau se sfărâmă cu o furculiţă şi se pune într-un bol împreună cu brânza de vaci.
Se adaugă caşcavalul dat prin râzătoare, zahărul tos, 2 pliculeţe de zahăr vanilinat şi stafidele. Se pun ouăle mixate separat, ghimbirul şi scorţişoara, suc şi coaă rasă de portocale. Se amestecă totul bine până se omogenizează toate ingredientele şi se lasă să se odihnească zece minute.
Foile de plăcintă se împart în două, se ung cu unt, se suprapun şi o parte din ele se aşază într-o tavă unsă cu unt.
Se toarnă umplutura, se aşază deasupra foile rămase, se înţeapă din loc în loc cu o furculiţă şi se introduce în cuptorul încins. Se coace la foc meţliu până devine aurie şi compoziţia nu mai curge.
Placinta cu dulceata de nuci
Pofta buna!