Placinta cu jambon din: făină, ulei, sifon, drojdie, unt, sare, pulpe şi piept de pui, jambon, ficăţei de pasăre, oua, piper. Ingrediente: 750 g făină 350 ml ulei 1 pahar sifon 20 g drojdie 1 lingură unt sare Pentru umplutură: 1 1/2 kg pulpe şi piept de pui 300 g jambon sau ceafă afumată 5-6 ficăţei de pasăre […]
Placinta cu malai, varza si kaizer
PrinteazaPlacinta cu malai, varza si kaizer din: varza, lapte batut, faina, malai, kaizer, ceapa, ulei de floarea-soarelui, supă de legume sau pastă de tomate, praf de copt, boia dulce, piper negru, sare.
- 2 verze de dimensiuni medii
- 2 l lapte bătut
- 350 g făină
- 350 g mălai
- 500 g kaizer
- 2 cepe
- 120 ml ulei de floarea-soarelui, de preferinţă presat la rece
- 200 ml supă de legume sau pastă de tomate
- 1 lingură praf de copt
- boia dulce
- piper negru măcinat
- sare
Mod de preparare:
Cureţi varza de cotor şi o tai fideluţă, apoi o freci cu puţină sare.
Tai kaizerul în felii, apoi în fâşii înguste, pe care le prăjeşti puţin în 100 ml ulei. Adaugi ceapa, în prealabil curăţată şi tăiată mărunt.
Pui varza şi continui să le înăbuşi împreună, picurând supă.
Când a scăzut, iei vasul de pe foc, chiar dacă varza nu a devenit moale şi condimentezi amestecul după gust.
Cât timp varza se răceşte, amesteci laptele bătut cu praful de copt, mălaiul, făina şi puţină sare.
Cu uleiul rămas, ungi o tavă de 25×30 întinzi compoziţia cu mălai, iar deasupra pui varza călduţă.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până când compoziţia cu mălai se întăreşte, iar varza se rumeneşte uşor.
Serveşti plăcinta caldă, tăiată în dreptunghiuri potrivite, cu smântână deasupra.
Placinta cu malai, varza si kaizer
Pofta buna!
poate iti place si:
Placinta cu jambon
Pofta buna!