Placinta cu mere, lamaie si scortisoara
PrinteazaPlacinta cu mere, lamaie si scortisoara din: faina, zahar, unt, oua, mere, lamaie, scortisoara.
Pentru aluat:
- 350 g făină
- 3 linguri zahăr pudră
- 180 g unt
- 1 gălbenuş
- 4 linguri apă rece
Pentru umplutură:
- 5 mere
- 100 g zahăr
- 1 lămâie
- 1 linguriţă scorţişoară
- 1 ou, pentru uns
Mod de preparare:
Amesteci făina cu untul rece tăiat cubuleţe până când capătă o consistenţă sfărâmicioasă. Adaugi gălbenuşul, zahărul, apa rece şi frămânţi bine.
Infăşori aluatul în folie şi-l dai la rece o oră.
Cureţi merele, le îndepărtezi şi cotorul, apoi le tai cubuleţe şi le stropeşti cu zeamă de lămâie. Le amesteci cu zahărul şi scorţişoara, întinzi o parte din aluat într-o tavă tapetată, pui merele, le nivelezi şi aşezi deasupra restul de aluat.
Ungi cu ou bătut şi dai tarta la cuptor până se rumeneşte.
Pofta buna!