Placinta cu mere si dovleac

Printeaza

Placinta cu mere si dovleac din: ou, sare, ulei, otet, faina, unt, stafide, miez de nuca, scortisoara, zahar, mere, dovleac.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură otet
  • 50 ml apă caldă
  • 200 g făină

Pentru umplutură:

  • 40 g unt
  • 40 g stafide
  • 50 g miez de nucă
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 2 linguri zahăr
  • 2 mere
  • 200 g dovleac copt

 

Mod de preparare:

Amesteci toate ingredientele pentru aluat şi frămânţi până obţii o compoziţie maleabilă, care nu se ţine de degete. Laşi aluatul să se odihnească 10-15 minute.

Mixezi untul cu zahărul până se dizolvă. Descojeşti merele şi le dai prin răzătoarea mică, le storci şi le amesteci cu untul, dovleacul, miezul de nucă sfărâmat, stafidele si scortisoara.

Intinzi aluatul, aşezi umplutura si rulezi. Aşezi plăcinta într-o tavă tapetată şi o dai la cuptor până devine uşor arămie.

 

Placinta cu mere si dovleac

Placinta_cu_mere_si_dovleac

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Granită de zmeură și lămâie

Granită de zmeură și lămâie din: zmeura, suc de lamaie, zahar, apa, coaja rasa de lamaie. Această granită de zmeură și lămâie este o opțiune răcoritoare și sănătoasă pentru zilele calde de vară. Granita este un desert italian, răcoritor, cu o textură de zăpadă și gust intens de fructe sau de cafea. Este făcut dintr-un amestec […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.