Granită de zmeură și lămâie din: zmeura, suc de lamaie, zahar, apa, coaja rasa de lamaie. Această granită de zmeură și lămâie este o opțiune răcoritoare și sănătoasă pentru zilele calde de vară. Granita este un desert italian, răcoritor, cu o textură de zăpadă și gust intens de fructe sau de cafea. Este făcut dintr-un amestec […]
Placinta cu mere si dovleac
PrinteazaPlacinta cu mere si dovleac din: ou, sare, ulei, otet, faina, unt, stafide, miez de nuca, scortisoara, zahar, mere, dovleac.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 1 ou
- 1 praf de sare
- 2 linguri ulei
- 1 lingură otet
- 50 ml apă caldă
- 200 g făină
Pentru umplutură:
- 40 g unt
- 40 g stafide
- 50 g miez de nucă
- 1 linguriţă scorţişoară
- 2 linguri zahăr
- 2 mere
- 200 g dovleac copt
Mod de preparare:
Amesteci toate ingredientele pentru aluat şi frămânţi până obţii o compoziţie maleabilă, care nu se ţine de degete. Laşi aluatul să se odihnească 10-15 minute.
Mixezi untul cu zahărul până se dizolvă. Descojeşti merele şi le dai prin răzătoarea mică, le storci şi le amesteci cu untul, dovleacul, miezul de nucă sfărâmat, stafidele si scortisoara.
Intinzi aluatul, aşezi umplutura si rulezi. Aşezi plăcinta într-o tavă tapetată şi o dai la cuptor până devine uşor arămie.
Placinta cu mere si dovleac
Pofta buna!