Gâscă cu Legume în Stil Asiatic la Wok din: gasca, sos de soia, ulei, miere, ciuperci, ardei, broccoli, mazare, morcovi, usturoi, ghimbir, sos de peste, sos oyster. Descoperă secretul unei cine exotice și pline de savoare cu această rețetă. Inspirată din tradiția culinară asiatică, această mâncare îmbină aromele bogate ale cărnii de gâscă cu prospețimea […]
Placinta cu mere, stafide si migdale
PrinteazaPlacinta cu mere, stafide si migdale din: stafide (afine sau coacăze proaspete), curmale, migdale, sare, mere, scortisoara, cardamon, suc de lămâie
Ingrediente:
- 1/2 ceaşcă de stafide, sau afine ori coacăze proaspete
- 1 ceaşcă şi jumătate de curmale
- 2 ceşti de migdale
- 1/2 linguriţă de sare
- 3 ceşti de mere, cojite şi tăiate bucăţi
- 1 linguriţă de scorţişoară
- 1 linguriţă de cardamon
- 2 linguri de suc de lămâie
Mod de preparare:
Placinta cu mere, stafide si migdale: Puneţi la înmuiat stafidele şi curmalele în apă, timp de douăzeci de minute, pentru a se reconstitui.
Ca să pregătiţi crusta, procesaţi migdalele, sarea şi o ceaşcă de curmale, într-un mixer, până se formează un aluat, îndesaţi aluatul într-o formă rotundă pentru plăcinte, cu diametrul de douăzeci şi trei de centimetri.
Preparaţi umplutura, amestecând laolaltă o ceaşcă de măr, o jumătate de ceaşcă de curmale, stafide, scorţişoară şi cardamon, până se omogenizează.
Procesaţi cele două ceşti de mere rămase în mixer, împreună cu sucul de lămâie. Merele trebuie să rămână grun- joase. Adăugaţi umplutura mixată şi pulsaţi scurt, până se amestecă bine toate.
Turnaţi umplutura în crusta de plăcintă. Refrigeraţi sau deshidrataţi timp de două’ore şi serviţi plăcinta caldă.
Pofta buna!
Gâscă cu Legume în Stil Asiatic la Wok
Foarte buna placinta cu mere