Placinta cu nuci si dulceata

Printeaza

Placinta cu nuci si dulceata din: faina, ou, unt, ulei, smantana, zahar, bicarbonat, sare, gem de caise, nuci.

Ingrediente:Placinta_cu_nuci_si_dulceata

Pentru aluat:

  • 320 g făină
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri smântână
  • 50 g zahăr
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 1 praf sare

Pentru umplutură:

  • 500 g gem de caise
  • 200 g nuci
  • 2 albuşuri
  • 7 linguri zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, cerni făina şi o amesteci cu zahărul şi sarea. Adaugi oul, torni uleiul şi omogenizezi.

Amesteci bicarbonatul cu smântâna, apoi le torni în făină. Topeşti untul pe baie de aburi, laşi să se răcească, apoi îl torni în compoziţia cu făină.

Aluatul obţinut îl înfăşori în folie alimentară şi-l dai la frigider 30 de minute. Intre timp, prepari umplutura.
Mărunţeşti nucile cu sucitorul, apoi le amesteci cu albuşurile bătute spumă şi cu 5 linguri de zahăr.

Imparţi aluatul în patru şi întinzi cu sucitorul fiecare bucată în parte. Le aşezi tavă tapetată.

Fiecare foaie o ungi cu gem, apoi rulezi ambele capete spre interior, laşi un spaţiu in care pui amestecul de nuci, iar deasupra o acoperi cu o bucată de aluat.

Dai tava la cuptor 30-40 de minute, până se rumenesc. Când se răcesc, le presari cu zahăr pudră.

Placinta cu nuci si dulceata

Placinta_cu_nuci_si_dulceata

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.