Placinta cu nuci si migdale
PrinteazaPlacinta cu nuci si migdale din: aluat pentru foitaj, nuci, zahăr, lămâie, coaja de portocala, sare, margarină, zahăr vanilinat, migdale, făină sau amidon.
- 1 pachet (400 g) aluat pentru foitaj
- 250 g nuci
- 250 g zahăr
- 1 lămâie
- coaja de la 1 portocală
- praf de sare
- 200 g margarină
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 100 g migdale măcinate
- 2 linguri făină sau amidon
Mod de preparare:
Cu 12 ore înainte de preparare, scoţi aluatul în frigider, să se decongeleze lent. Il tai în 4 bucăţi egale, pe care le întinzi puţin pe planşetă, apoi le coci pe rând, la foc iute, timp de 20 de minute, în cuptorul preîncălzit.
Prăjeşti puţin nucile în cuptor, apoi le macini fin, împreună cu migdalele. Caramelizezi zahărul, stingi cu 50 ml apă şi laşi să fiarbă siropul până devine omogen.
Adaugi sarea şi făina (sau amidonul) dizolvată în 100 ml apă rece şi continui fierbera amestecând energic, până se îngroaşă crema.
Freci spumă margarina şi încorporezi lingură cu lingură crema caramel răcită, mixând cu viteză mare, apoi nucile şi migdalele, coaja rasă de lămâie şi de portocale, sarea şi zahărul vanilinat.
Aşezi pe rând într-o tăviţă foile şi le ungi cu cremă, începând şi terminând cu foaie. Consumi prăjitura după ce ai păstrat-o la rece 4-5 ore.
Placinta cu nuci si migdale
Pofta buna!