Placinta cu nuci si migdale

Printeaza

Placinta cu nuci si migdale din: aluat pentru foitaj, nuci, zahăr, lămâie, coaja de portocala, sare, margarină, zahăr vanilinat, migdale, făină sau amidon.

 

Ingrediente:Placinta_cu_nuci_si_migdale

  • 1 pachet (400 g) aluat pentru foitaj
  • 250 g nuci
  • 250 g zahăr
  • 1 lămâie
  • coaja de la 1 portocală
  • praf de sare
  • 200 g margarină
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • 100 g migdale măcinate
  • 2 linguri făină sau amidon

Mod de preparare:

Cu 12 ore înainte de preparare, scoţi aluatul în frigider, să se decongeleze lent. Il tai în 4 bucăţi egale, pe care le întinzi puţin pe planşetă, apoi le coci pe rând, la foc iute, timp de 20 de minute, în cuptorul preîncălzit.

Prăjeşti puţin nucile în cuptor, apoi le macini fin, împreună cu migdalele. Caramelizezi zahărul, stingi cu 50 ml apă şi laşi să fiarbă siropul până de­vine omogen.

Adaugi sarea şi făina (sau amido­nul) dizolvată în 100 ml apă rece şi continui fierbera amestecând energic, până se îngroaşă crema.

Freci spumă margarina şi încorporezi lingură cu lin­gură crema caramel răcită, mixând cu viteză mare, apoi nucile şi migdalele, coaja rasă de lămâie şi de portocale, sarea şi zahărul vanilinat.

Aşezi pe rând într-o tăviţă foile şi le ungi cu cremă, începând şi terminând cu foaie. Consumi prăjitura după ce ai păstrat-o la rece 4-5 ore.

Placinta cu nuci si migdale

Placinta_cu_nuci_si_migdale

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.