Plăcinta cu sfeclă si curcan
PrinteazaPlăcinta cu sfeclă si curcan din: faina, sare, unt, sfecla, rosii cherry, piept de curcan, ceapa, ulei, oua, ulei, branza telemea, smantana, sare, piper.
- 250 g faina
- 1/2 lingurita sare
- 125 g unt
umplutura:
- 600 g sfecla
- 100 g rosii cherry
- 400 g piept de curcan
- 1 ceapa
- 2 linguri ulei
- 2 oua
- 100 g branza telemea data pe razatoare
- 150 g smantana
- sare
- piper
Mod de preparare:
Frământaţi ingredientele pentru aluat împreună cu 2 linguri de apă rece, înfăşuraţi-l apoi în folie şi lăsaţi-l 1 oră la frigider. Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Tapetaţi o formă rotundă (026 cm) cu aluatul întins şi coaceţi-l 20 de minute.
Tăiaţi sfecla fâşii, opăriţi-o puţin, apoi turnaţi apă rece şi scurgeţi-o. Tăiaţi roşiile în două, tăiaţi carnea şi ceapa cubuleţe şi prăjiţi totul în ulei. Amestecaţi ouăle, brânza, smântână, sarea şi piperul.
Condimentaţi sfecla şi aşezaţi-o peste aluatul din formă împreună cu amestecul cu smântână, carnea şi roşiile, apoi coaceţi totul cca 30 de minute.
Plăcinta cu sfeclă si curcan
Poftă bună!